Aktuálně: 1 910 inzerátů282 851 diskuzních příspěvků20 161 uživatelů

Jak se vám venčí?

kometa
kometa správce
14.03.2026, 17:33:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 14.03.2026, 17:26:44

Čtvrtá od konce je barzoj

A na fotce č. 11 je odbarvený Alf?

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 19:09:20 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

Dneska to docela šlo. Okolí Bukovinky.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Bukovinka u Křtin?

U nás dnes děsně foukalo, do lesa jsme radši nešli, občas tam spadne strom.

Xerxova
Xerxova 14.03.2026, 20:48:58 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - hodně jsme chodili do lesa, včera byl plný dům lidí (rozloučení s babičkou) a dneska jsme šli smutek rozchodit se švagrovou a švárou do Polska kousek za hranice. Terén poměrně náročný - přechody mezi přehradami byly občas adrenalinové (nahoru - dolu - šutry sypající se, cestičky těsně nad hlubokou tekoucí vodou, každou chvíli brod přes nějaký ten přítok). Vedro - 19 stupňů - napájeli jsme Yodu z misky pokud zrovna nebyl přírodní zdroj…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 15.03.2026, 05:42:06 xxx.xxx.28.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.03.2026, 19:09:20

jo, přesně takhle bukovinka. stromy spadly minimálně čtyři, chvílema jsem se trochu bála.

impact
impact 15.03.2026, 05:56:14 xxx:xxx.fee6:a133
Bodlinka:

jo, přesně takhle bukovinka. stromy spadly minimálně čtyři, chvílema jsem se trochu bála.

Ty jo a byli jste i dole v údolí? My za dvě hoďky startujeme a jedem si ho obejít. 🤭

Bodlinka
Bodlinka 15.03.2026, 06:01:37 xxx.xxx.28.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 15.03.2026, 05:56:14

tam taky, ale za dvě hoďky už je skoro pozdě, už včera od devíti to tam vypadalo jak na václaváku, takže jsem to jen lehce lízla a zase jsem zmizela do okolních lesů

impact
impact 15.03.2026, 06:37:30 xxx:xxx.fee6:a133
Bodlinka:

tam taky, ale za dvě hoďky už je skoro pozdě, už včera od devíti to tam vypadalo jak na václaváku, takže jsem to jen lehce lízla a zase jsem zmizela do okolních lesů

Do prčic. Já si to myslela, ale byla jsem vázaná na víc lidí. Kdyžtak to vezmeme nahoru k Beranovi, tam snad nikdo nebude a zpátky údolím. To už budou psi trochu unavení a nebudou otravovat. Hlavně ať zaparkujeme. Ach jo. Dík za info.

Sardullah
Sardullah 15.03.2026, 13:13:44 xxx.xxx.221.235

Mě dcera poprosila, jestli bych mladýmu pánovi (lapiňákovi) nešla koupit náhubek, že až si ho odveze, tak někdy bude potřeba popojet pár stanic autobusem a on žádný náhubek nemá.

No tak jsem ho naložila do auta a vyrazili jsme do zveráče…jako holky, jestli jsem vá tady psala, jak lapiňák neumí chodit na vodítku, že tahá, tak to byl teda slabej odvar toho, co mi předvedl včéra…jak jsem ho vyložila z auta, tak tahal tu sem tu tam, slepej hluchej….nevím, přijde mi, že to ožná bylo tím, že na tom parkovišti se vystřídá celá řada psů, počůrají travičku na kraji…možná nějaká háravka…vůbec se mi ho nedařilo dostat pod kontrolu v pohybu…když jsme stály, tak na povel sednul a čekal, ale stačilo udělat krok a tradá…

No náhubek jsme zakoupili…dcera mi pak volala, že teda jsme to zmákli rychle, že měla trochu strach…se jí ptám z čeho…no že si ten náhubek nenechá nasadit…jí říkám, že tohle mě ani nenapadlo, já se mých psů neptám jestli chtějí a nebo ne, prostě když je potřeba, tak nasadím koš a je to….myslím, že to je celý problém s výchovou Árčího…mladý pán řekne, že nechce a vzhledem k tomu, že umí být trochu herečka, trochu hysterka, tak mu to projde.

No tak teď několikrát denně nasazujeme, sundaváme…nasazení máme na pohodu, horší je, že se v okamžiku snaží náhubku zbavit a tam jsem teda trochu bezradná…na moje psy houknu, ať to nedělaj, ale Árčí nevnímá….tak to teď zkouším tak, že nasadíme náhubek a já ho pak prokrmuju piškotkama…chvilku vždycky musí počkat na další a pak ho sundavám ještě než se pokusí si ho sundat sám.

Holky jestli máte nějaký eventuelně jiný rady, tipy, triky, co vám fungovaly, tak sem s nima…si připadám jak debul…37 let mám psy a nevím, jak říct pinďovi “hele, ten náhubek si necháš, nebudeš se ho snažit sundat a fertig…ty se ptáš proč…no protože jsem to řekla"

Zkusím ještě spojit nošení náhubku s procházkou….třeba bude mít na prochajdě jiný starosti…zájmy, než řešit náhubek.

acher (neregistrovaný) 15.03.2026, 14:26:26 xxx.xxx.222.196

Po pravdě jsem tedy žádného psa nosit náhubek neučila a taky jsem se ho neptala. Nasadila pokud bylo potřeba, na procházku, do vlaku, autobusu, veterina. To měli vždy jiné starosti. Někdy se nějaký snažil ho sundat, ale když zjistil, že to prostě nepůjde, tak toho nechal. Alan měl náhubek poprvé před nedávnem, když jsme jeli autobusem. Na zastávce dostal náhubek, měla jsem spíš obavu jak do autobusu,ale nastoupil  za mnou, prošel za mnou tou úzkou uličkou k zadním dveřím, tam jsem ho posadila, tu čtvrt hodinku jízdy jen koukal ven. Vystoupili jsme, šli se projít parkem, tam jsem mu košík sundala, pak ho zase dostal přes město ke známým do bytovky, poprvé jel výtahem, v bytě se prošel a lehnul ke dveřím a pak nás vyzvedl manžel a to už jel autem jako pán.

Takže já bych spojila náhubek - procházka, pokud by měl snahu ho sundávat ,tak já bych spíš zabavila třeba klusem, cvičením aby se musel soustředit na něco jiného a než by si zvyknul nešel by ven jinak než s náhubkem.

impact
impact 15.03.2026, 14:46:19 xxx:xxx.fe46:9bed

Tak já se nakonec nechala rozhodit bodlinkou 😁 a poté, co mi ostatní účastníci odpadli, tak jsem tu poslední vyhnala z postele a v osm už jsme vyráželi z parkoviště do údolí. Za údolím jsme prošli až k Jedovnici, tam to vzali kolem Lipového kopce nahoru, kolem Berana po hřebeni podél údolí a když jsme scházeli zpět do údolí, tak teda lidí jak 💩. 

Aleeeeeeeee! Co je nejdůležitější! Tak to je druhá dvacka po sobě! Huraaaaaaa! 😁

Fotek moc nemám, no. Nejvíc fotím, když jdu sama. 🤷‍♀️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 15.03.2026, 17:27:26 xxx.xxx.28.55

to je holt daň za pěkná místa. blízko města, bledule, slunečný víkend… tušila jsem, že to bude špatný a taky jsem byla v lese už devět ráno a stejně jsem tam potkala už nějaký lidi. no na cestě z lesa jsem potkávala davy mířící do údolí. 

Sardullah
Sardullah 15.03.2026, 17:47:11 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.03.2026, 14:26:26

No já to mám stejně… Gina měla poprvý náhubek v září.. na veterině… vetka se jí šťourala v noze a já nevěděla jak madam pyrenejská bude reagovat…

No zkusim to na tý prochajdě a uvidíme.

Ve svý podstatě by mi to bylo jedno, ať si ho to dcerunka naučí sama, ale v pátek si pro něj přijede a asi tím autobusem i pojedou, tak to trochu natrénovat musim.

impact
impact 15.03.2026, 18:16:31 xxx:xxx.fe46:9bed
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 15.03.2026, 17:27:26

No já jsem v údolí docela často. Je to moje oblíbená lokalita. Ale je fakt, že běžně mimo sezónu bledulí. A když jsem tam chtěla jet přímo na bledule, tak jsem si předloni vzala dovolenou v půlce týdne. 😁

Dneska tam měli místní hasiči aj stánek s langošema, párkama a pivem. 😆

Bodlinka
Bodlinka 15.03.2026, 19:03:17 xxx.xxx.28.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 15.03.2026, 18:16:31

tak to je krutý 😀

na mě už je to docela daleko a jela jsem tam speciálně na bledule - a jaterníky, v karpatském masivu nerostou a je mi po nich vždycky každé jaro smutno (na berounsku jich bylo…)

normálně do lesa jezdím spíš na chřiby. nad vyškov na speciální věci (pamětihodnosti, jeskyně nebo ty bledule)

Sarah01
Sarah01 15.03.2026, 20:04:37 xxx.xxx.162.253
impact:

Tak já se nakonec nechala rozhodit bodlinkou 😁 a poté, co mi ostatní účastníci odpadli, tak jsem tu poslední vyhnala z postele a v osm už jsme vyráželi z parkoviště do údolí. Za údolím jsme prošli až k Jedovnici, tam to vzali kolem Lipového kopce nahoru, kolem Berana po hřebeni podél údolí a když jsme scházeli zpět do údolí, tak teda lidí jak 💩. 

Aleeeeeeeee! Co je nejdůležitější! Tak to je druhá dvacka po sobě! Huraaaaaaa! 😁

Fotek moc nemám, no. Nejvíc fotím, když jdu sama. 🤷‍♀️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Úplně jste mě holky navnadily a až pojedu zkontrolovat odchov do Bukovinky, tak se do údolí až k Jedovnici podívám taky. 🙂

Anonymní (neregistrovaný) 16.03.2026, 08:43:49 xxx.xxx.222.196

Také přidám kout s krásou bledulek.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 17.03.2026, 10:24:38 xxx.xxx.136.20

Bledulky závidím..tady už 14 dní sucho,pršelo trochu včera,pátek+sobota vichr…

v pátek po ranní jsme byly s oběma psama v Ž.lese,chilku,ale na proběhnutí,a vyvenčení a na to aby je to bavilo,protože to nebylo za barákem,tak to stačilo,sobota  po 10hodinách v práci večer s Betty a mou dvojkou-Betty pořád dělá kroužky na 4metrovém vodítku a tryská sem tam….tak kousek mezi pole,pohrát si s míčkem a dom,v neděli ranní cvičících pár minut a po mezisměně se 3-pro změnu Max a mí psi-Žeryk mě vytočil do červena-JELY DĚTI NA KOLE A ŽERYK SE ROZHODL,ŽE K NOZE NEPŮJDE,A NA VODÍTKO,KDYŽ JSEM HO CHTĚLA DÁT-TAK TAKY NIC….v poslední době je to s ním výživný..na vodítko jsem ho připla,ale zuřila jsem jak das..do toho Dafi poblafávala-takový to její baf,baf,baf…jedinej Max seděl v klidu..jasně měla jsem vytáhnout pamlsky u Žeryka,nebo míček,ale byla jsem vycuclá z práce a nemyslelo mi to….chjo…

v pondělí delší ranní před mezisměnou mezi polama,a po práci jen rychle vyvenčit…

a dnes po 2 a půl měsících vycházka s basendžíkem-s Žerykem a Kitem dědinou podél ohrad a polí,a po dlouhé vycházce jsem odbyla Dafi krátkou vycházkou-ehmmm hodně krátkou vycházkou-se úplně stydím…:-O-úvozem mezi pole,párkrát aportek,čmuchací čtvereček,a dom…doma léky,nakrmit a spát…

já jsem teda nadopovaná z noci,protože bederka neunesla přehazování xx palet konzerv sem,tam…takže krušná noc…at žije chemie…☹️

fotky ze včera a dnes-odpo nás čeká očko…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.