Pomlázka se vší parádou, jen tedy byla pěkná kosa.
Ty fotky jsou prostě překrásný😍
Ty fotky jsou prostě překrásný😍
kometa:ze zbytku by měla být jasná alespoň část Evropy,
Portugalsko?
to ne. Nejznámější by měla být 4 a 5 fotka v první sadě fotek a pak ty poslední (že jsme tam sami za to může kamarád Ermínio 😄) a ze druhé sady poslední fotky tří hradů v jednom malém státě cestou domů
Pomlázka se vší parádou, jen tedy byla pěkná kosa.
Jestli jste cestovali po Italii?, tak kde uz jinde by meli mit nadherne CC 😉
Velikonoční svátky jsme s Bonnie strávily na kurzu RO v Herolticích.
No tak já měla plány, i počasí se vydařilo, ale plány se plánujou a blázni se radujou… jak já říkám. Od pěti od rána trávím střídavě na WC a nebo v její blízkosti.
Má to i synátor, ale z jídla to nebude, včera jsme měli každej něco jinýho k jídlu… jiné suroviny… tak nevím z čeho.
Teď už je to docela dobrý, ale na nějaké opouštění domu to nevidim.
Ještěže mi ti psi nerozumí, když jsem jim včera slibovala dlouhou procházku…😵💫
Ph:Jestli jste cestovali po Italii?, tak kde uz jinde by meli mit nadherne CC 😉
jasně - Itálie - v pátek jsme vyzvedli děti hned po vyučování a dojeli do Udine. Druhý den pokračovali na jih - zastávka byla na hradě Gradara (Dante v Božské komedii popisuje příběh dvou milenců odehrávající se na Gradaře). Pak týden v Apulii v malém pobřežním městě Molfetta. V neděli výlet na Castel del Monte (to je ten slavný osmivěžový osmiúhelníkovitý hrad) a město Trani s úžasným třípatrovým kostelem (nahoře gotická katedrála, v přízemí románská bazilika a dole jeskynní kaple z dob počátků křesťanství). V pondělí velevýlet napříč Itálií z Apulie do Kampánie. Dobyli jsme vrchol Vesuvu a pak vykopávky v Herkulaneu. (do Herkulánea na rozdíl od Pompejí smí pes - ani košík nikdo nevyžadoval. Nesmí jen ke kostrám obětí - to je jasné, a nesmí na mozaikové podlahy - to je taky jasné). Od půlnoci na úterý lilo a lilo a lilo. Takže v úterý jen staré centrum města Bari. Klikaté uličky byly plné řítící se vody (neb po staletí položená dlažba fakt nesaje), Yoda stávkoval (potoky brodí nerad). Bazilika sv. Mikuláše i katedrála byly úžasné, teplá pizza snad ještě lepší. V baráku šlo topení, takže sušení bot i svršků se dařilo. Ve středu Pepa s dítky absolvovali dvouhodinový průzkum jeskyní v Grotte di Castellana (a já s Yodou seděla v autě, neb ten nechtěl v lijáku ani nos z auta vystrčit). Musel až do nedalekého slavného Alberobella plného tradičních kamenných domků trulli. Na fotkách nikde nikdo - věc neslýchaná. Jedno z nejnavštěvovanějších míst Itálie jsme měli pro sebe. A dali si velkou zmrzlinu. Ve čtvrtek Molfetta - nábřeží s kostely a odpoledne za končícího deště procházka podél pobřeží. Na pátek zbyla návštěva poloostrova Gargáno se slavným jeskynním kostelem Archanděla Michaela v MOnte Sain Angelo. A protože na Velký pátek nejsou přes den bohoslužby, opět jsme měli slavné poutní místo sami pro sebe. A nepršelo! V sobotu přesun severněji - dítka se vykoupala (fakt tam ti šílenci vlezli na pár temp) a v podvečer jsme obešli San Maríno, kde byly zbytky sněhu napadlého v předchozích dnech. Přespali a včera celý den se posouvali domů. Hezká akcička.
Yoda opět na cestách v pohodě. Perfektně se choval, skvěle žral, pil, bobky ukázkové. Udělali mi radost pes i puberťáci
teda, stihli jste toho opravdu hodne 👍a vypada to na paradne prozity cas. Tise zavidim!
Krásné fotky Xerxová ❤️
My dnes makačka na zahradě.
bydleli jsme ve starém domě na obří zahradě. Zahrada dost zarostlá, plná olivovníků a citrusů. A citrusy právě dozrávaly a padaly. Mandarinky, pomeranče, grepy. Tak dobré jsem nikdy nejedla (děti se ošklíbaly, že mají pecičky…) Yoda měl tudíž velký pozemek dobře oplocený k dispozici - takže pokud nelilo (půlka dní), užíval průzkumničení (a hlavně chrápání na pelechu - neb měl obří spánkový deficit.
Taky už chci teplooo. 😢 Tady zase děsně fouká a jak je nahoře ještě sníh, tak je to hrozně studené. Včera jsem netopila, dnes už zase budu muset.
Tak to my topíme pořád, občas tedy kotel přes den vypíná, na noc tedy taky teplotu stahuji, ale zatím jede pořád. Jsem dost zmrzlá, starý barák, kuchyň okna na východ, odpoledne je tam už stín…a zdi na sever jsou taky studené, dvorek na severní straně samý mech….a paranoidní muž si myslí, že nám někdo pouští pod zem kyselinu, proto ta vlhkost…achjo..😔
hmm, manžel dtto
co to tím vzduchem lítá…?
Jak to tam novému týmu šlape?
impact:Jak to tam novému týmu šlape?
Zvládají to výborně.
Včera jsme udělali výpady hned dva. Rejvíz Mechové jezero a Čertovy kameny. Na Rejvízu bylo celkem dost lidí, Čertovy z jsme navštívili až odpoledne a to už tam lidi moc nebyly. Oboje jsou moc hezká místa. Mně osobně se moc líbí i samotný Rejvíz.
Dneska jsem venčila jen sebe a je nádherně vidět i Praděd.
no my včera taky vyšli,ale…měla jsem dlouhodobě slíbený výlet,na který jsem, se těšila,protože já mám volno,když je nemá přítel a opačně-to je ta práce o víkendech,kdy mám volno v týdnu….+mám víc dovolené,kdy ji mám zase jindy…
no,výlet by mi a stačil i kousek a ne daleko,taky mám psí důchodce,jenže..
výlet nebyl,šlo se dle mě-vzhledem k věku,počasí a terénu,velký vichr,a pole a v lese hromady spadlých větví…
šlapaly jsme i s máti k lípě,do kopce,pak serpentiny dolů v pokáceným suchým lese,strašný sucho,tam k potoku,je tam údolí,stepi,,na odpočívadlo,no a místo aby jsme to otočily zpět,a šly zpět sice v prudkým kopce,ale v lese a pak od hájenky dolů,tak jsme šly do prudkýho kopce,druhý les,pak k dubu,další lavička,kousek po poli,pak lesem s hromadou větví po zemi,pak po plní cestě směr zezadu k lípě,a d lípy po kamenitéé cestě zpět……
na máti už to bylo moc,na psy asi taky,i když běhaly,Žeryk spokojeně žuchitoval..ale kdyby aspon nebyl ten vichr a ke konci ten blbý terén..Dafi odpo u máti,přišla dom,klepala se,já normálně po takové větší vycházce psy doma zakrývám,abych jim prohřála svaly,no dnes se šla vyvenčit a 15 minut se klepala pod peřinou…ted se sluní na dvoře v pelíšku a svetru…
Včerejší pohoda na dvoře
A já včera fotila první 23denní potomky nového samce z Německa. Vypadají velice nadějně, tak by z nich mohli být kvalitní jedinci na výstavy a do dalších chovů.
My se včera vrátili z dovolený. To byla taková pohoda. No a jsme zpátky doma a hned při večerním venčení nás napadl černý ovčák. Od Vánoc je to potřetí. Oni ho začali nekdy v lednu/únoru vodit na vodítku, tak jsem polevila v ostražitosti. No a včera ho zas měli na volno. Vyřítil se na nás ze zatáčky. Nestihla jsem nic. Vůbec jsem ho nečekala. Dikybohu za hustý chlupy. Mladý pán je v pořádku. Já se klepala ještě za dvě hodiny. Chlap po mě ještě sprostě řval. Dneska jsem zjistila, že krom toho, že mám zase bolavou půlku člověka, protože jak jsem se snažila ho mladýmu sundat z krku, tak jsem si asi hnula se zádama, tak se mi ns předloktí vybarvujou parádní modřiny. Vůbec si nevyvavuju, že by mě některej ze psů vzal ruku do huby. Takže asi definitivně měníme venčicí lokál. Tady to začíná být o nejen nervy, ale o zdraví. Každej tu vodí psa na volno bez ohledu na to, jestli je nebo není vychovanej a když svého psa bráním, jsem ještě ta špatná já. Fakt toho mám dost.