Aktuálně: 2 262 inzerátů288 988 diskuzních příspěvků20 833 uživatelů

Jak se vám venčí?

Kilian
Kilian 01.08.2026, 06:50:09 xxx:xxx.b8c1:e515
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 31.07.2026, 21:23:28

..jé to je slaďouš, pohled laně, toho bych musela umuckat..

keriton
keriton 01.08.2026, 07:04:12 xxx.xxx.165.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 31.07.2026, 21:23:28

Kdybych si vybírala psa podle vzhledu, dlouhosrstý vipet nebo dlouhosrstý krysařík by byli v úzkém výběru 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.08.2026, 10:02:37 xxx:xxx.7358:5328
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.07.2026, 22:01:52

Praha včera v cca 19.30 - ta “bouřka” trvala celých 5 minut, včetně zatažení, foukání, pak mega rychlá sprcha a rozjasnění. Na rozpálených chodnících to v podstatě nebylo vidět, voda se asi vypařila dřív než dopadla 🙂S teplotou v bytě to neudělalo nic.  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.08.2026, 10:19:50 xxx:xxx.7358:5328
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 01.08.2026, 07:04:12

Máme tady dlouhosrstého vipeta, je zvláštní. Když byla fenka malé štěně, opatrně jsem se ptala, co že je to za rasu (už dávno nemluvím o roztomilých křížencích a wořeších). Dozvěděla jsem se, že je to dlouhosrstý vipet, podivila jsem se, ale nic víc jsem se od slečny nedozvěděla. Musela jsem si to vygůůůůůglit. 

Xerxova
Xerxova 01.08.2026, 10:37:18 xxx:xxx.4a3c:9441

u nás spadlo 0,5 mm - tedy nic. Ale ráno bylo pod mrakem a tak to v lese docela šlo - až po chvíli, když vylezlo sluníčko, to začalo být jak v prádelně. Ale pár hub jsme donesli, prozkoumali jsme téměř neschůdný stezník (vylezli jsme na cestu tam, kde jsme očekávali - ale kopec to byl děsnej), hezky jsme se protáhli my i pes. Psík doma vyžebral velký kus studeného melouna, já z psiska vybrala asi deset klošů (klíště ani jedno) … a máme siestu…

Vahine
Vahine 01.08.2026, 11:21:59 xxx:xxx.bc5d:eb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 01.08.2026, 10:37:18

Měla jsem Vás i s Yodou ve snu. Potkala jsem vás u nás ve městě a Yoda se ke mně v tom snu rozeběhnul tak, až mu vlály uši i hubina, jako to bývá často zachyceno na Vašich fotkách. Zabrzdil těsně přede mnou a nechal se ode mne hladit a drbat…i pusu dostal. 🐶 To byl táák hezký sen! My jsme si spolu o něčem povídaly, už nevím o čem a dál už nic nevím. No, večer jsem prohlížela chovzvířat včetně fotek a tak to asi vzniklo 😊 minule se mi takhle zdálo o Dráčkovi od Sarah, toho jsem ve snu hlídala u nás doma. Taky hezký sen! 😊

Sarah01
Sarah01 01.08.2026, 22:29:30 xxx.xxx.162.253

My dnes po zjištění, že pršet bude až večer, vyrazili do Jeseníku na Zlatý Chlum a na Čertovy kameny. Ale bez psů. Měla jsem v tom vedru a dusnu co dělat sama se sebou. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.08.2026, 22:31:30 xxx.xxx.136.20

Tak a je za námi svatební cesta/nebo-li dovolená🙂

počasí-vyšlo-sice vedro,ale byly jsme všude brzo ráno,takže se to dalo s Dafi+les,voda/stín….

stihly jsme vše co jsme měly v plánu….

xxxkrát jsme opakovaly trasu-do Blanska a zpět….🙂

málo spaly-protože vedro a pořád jsme brzo stávaly..

ale největší radost mi udělala Dafi která toho hodně,hodně,hodně moc ušla!!!!!!!!

-v lese hledala pařezy,chut k jídlu měla a skoro vůbec nechtěla být v kočárku-prostě zázrak!!!!!!!!!!!!

Bože já byla fakt moc ráda!!!!

Ale popořadě…

v neděli ráno s mou dvojkou do Ž.lesa,odpo pro tetu -co bydlí kousek od Blanska,dovézt ji,posedět na terse a večer s ní vyvenčit mou dvojku a Mxe-mezi pole,směr ke křížku i s kočárkem…

v pondělí ráno s tátem a Dafi jsme brzo ráno jely do Blanska,kde jsme nechaly tátu doma,

a jely jsme do Boskovic na zříceninu-od červené skalky,po modré,něco ke konci po červené-opec,kopec,kopec,kopec,kopec,štěrk,šutry,větve🙂

Dafi velký kus šla i do kopce,cestou zpět ukazovala pařezy,u zříceniny jsme zjistily,že je zavřený-pondělí…prostě pondělí😀😀😀

a šly jsme zpět dolů ještě s jednou paní a jejími malými dětmi,ti se posléze odpojily,aby se nepřizabily….

my pak došly k autu,popojely a šly do Pilskýho údolí-rybník,další rybník a podél potoka a zpět-mlýnky,dřvěné figurky zvířat ,hodiny,a další pozoruhodnosti🙂

pak už jsme jely domů-Dafi opět statečně šlapala-šly jsme 3 hodiny z toho velký kus šla i do kopce!!!!!!!!!!!!

Pak odjezd na oběd,kde nás pozval táta,a domů,a s tatkem ještě chvilku na pivko,a domů.

V úterý brzo ráno vyvenčit a s tátou do nemocnice do Boskovic na kontrolu kolene,já si mezitím skočila pro šaty a tričko-at žijí letní výprodeje🙂

Pak Rájec nad Svitavou-galerie u zámku,a na oběd do Sloupu a domů odvézt tátu k nám nahlídání Žeryka a andulek,

já vyprala,učesala Žeryka,pokecala s tetou a jely jsme zpět do Blanska…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.08.2026, 22:54:30 xxx.xxx.136.20

Ve středu ráno následoval před sedmou hodinou výlet od obchodu z Ostrova u Macochy,kolem Konského spádu na Macochu-přestávka na sváču,pak u Konského spádu,po létech objevena nová cesta-takže schodům jsme se vyhnuly a došly na Macochu,tam jsme koupily suvenýry,daly si párek,klobásu,bezinku a šly zpět,

Dafi velkou část cety na volno i zpět-krásný mechový le!!!Až kolem desáté jsem ji nacpala do kočárku,a přejely jsme rozpálenou dědinu k autu….,po cestě pití,posezení chvilku u obchodu a jely jsme domů,já si šla dovyřídit úřednický věci,koupila si 2 krásný knížky za 5 kč o koních--Koně formule 1,a Koně a jezdci-slovenskou-plnou barevných fotek,

a zašly jsme chvilku na kafe/pivko a pak už jen čtení doma….

Ve čtvrtek jsme jely dát domů Dafi,po cestě Jozefovské údolí,

projít se podél potoka,odvézt domů Dafi,doma pouklízet,vyprat,odvézt tetu domů a už bez Dafi do Blanska…-už bylo takové vedro,že 4 patro pod střechou…děs…v noci se nedalo spát vedrem,okna otevřený,do toho jeden vlak za druhým…děs…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.08.2026, 23:17:48 xxx.xxx.136.20

Pátek ráno odjezd na Bouzov,předtím teda Javořičko-mrknout na pietní místo a k jeskyním,pak na prohlídku Bouzova,občerstvení,na Trojského koně a domů,

po cestě znovu galerie,mrknout na obrázky-vyšívaný Blanenský zámek a Rájecký neměly chybu! A domů…

ve čvtrtek jsem ještě skočila za maminkou slečny,co nám půjčila koníka na focení,dát pamlsky pro koně a bombošku pro slečnu,pamlsky jsme zakoupily v úterý v jezdeckých potřebách v Rájci,stejně jako čelenku pod přilbu a nový tenký rolák..🙂

Sobota-Býčí skálla,a předtím na hřbitov,kde jsem vyfotila srnku z mládětem,pak už jen jet nakoupit a domů…

manžel uvařil ražničí a jely jsme odvézt domů tátu…po cestě zpět se stavit v retromuzeu-cukrárně a domů…

venčení večer 3 psy a kočárek po bouřce…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 02.08.2026, 06:51:01 xxx:xxx.4a3c:9441

Yoda tento týden - od mokrého pondělí po vlhký včerejšek (ale za 24 hodin napršelo 0,5 mm - takže vlastně nic). Na té čtvrté je vidět, jak nevěří, že se na ty lidi může jít podívat (sestra se švagrem a on je ještě neurčil)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 02.08.2026, 08:17:56 xxx:xxx.ba11:7e16

Já jsem se venčila daleko.

Obrázek
Ph (neregistrovaný) 02.08.2026, 09:42:58 xxx:xxx.be4d:39c1

“Vencila” jsem ted zase tyden na jizni morave - to sucho tam je tedy desive. Teploty masakroidni, dest v nedohlednu. Plac na cviceni pripomina vice step nez hriste, pole rozpalena.

Odpoledne se nedalo delat nic jineho nez je chladit na pokoji, auto bylo rozpalene i ve stinu a pod plachtou.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 02.08.2026, 10:30:18 xxx.xxx.189.104

U nás je dneska docela příjemně…zatím. Ale apka na počasí mi ukazuje, že v pondělí, úterý a ve středu to bude masakr.

Pak by se mělo ochladit na nějakých 25 stupňů.

Tak snad to klapne.  

kometa
kometa správce
02.08.2026, 10:54:20 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.08.2026, 10:30:18

U nás je dneska docela příjemně

Tady taky. Už druhý den je pod mrakem. Nicméně v bytě pořád 27 stupňů.

Sarah01
Sarah01 02.08.2026, 12:55:33 xxx.xxx.162.253

My dnes doma krásných 22, ráno po celonočním větrání tu bylo 19. Psi jsou konečně v klidu.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 02.08.2026, 13:00:50 xxx:xxx.7358:5328
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.08.2026, 12:55:33

V bytě 25,5, venku 23, takže do bytu díky průvanu “táhne zima" 🙂

Ph (neregistrovaný) 02.08.2026, 22:21:03 xxx:xxx.54e1:5c8b

Vcera kousek od Brna jsem chvili pribrzdila, abych si nalozila psa od kamaradky - a teplomer ukazoval 43🥵🥵 klima jela naplno, mam zastinena okna, pridavne vetraky - ale stejne se clovek boji, aby se cestou neco nestalo a auto nevyplivlo. 

Tady u Prahy je mnohem lepe - travnik je stale zeleny, les ani zdaleka neni tak vysuseny jako na te Morave. Tady i houbu najdete. Tam neexistuje. Velky rozdil. 

Premyslim vazne o tom, ze dalsi auto bude mit nezavislou klimu. Ta horka budou stale castejsi.

bambule
bambule 03.08.2026, 06:09:24 xxx.xxx.234.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.08.2026, 22:21:03

Vítejte na Moravě! Jo o trávě se tu nedá mluvit už dlouho a nemít svou studnu tak vzdám i jakékoli pěstování, ať už zeleniny nebo i květin. Nejsem sice od Brna, ale na pomezí Jihomoravského a Zlínského kraje, ale i tady příjemné ranní teploty rychle šplhají a atakují šílené teploty. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.