Aktuálně: 2 266 inzerátů288 947 diskuzních příspěvků20 827 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 05.08.2026, 06:22:05 xxx:xxx.c974:2e6c

u nás se večer ochladilo (nakonec napršelo 2.5 mm - takže to jen zasyčelo a vypařilo se), poseděli jsme na terase. Teď ráno na procházce bylo parádních 17 stupňů, chladím barák, udělala jsem solidní průvan. 

Včera v poledne jsme byli jen na krátké půlhodinovce v lese - zastíněná cesta k potoku, kus po potoce a zase v klídku zpátky. Voda krásně čistá, ale je jí maličko. Uvidíme, jestli bude dneska chladněji, že bychom procházku popolední maličko natáhli. 

šavlozubka
šavlozubka 05.08.2026, 06:30:22 xxx:xxx.ee7a:8b01

U nás i před šestou už vedro. Bouřka nepřinesla žádné ochlazení. Splavený jsme oba a to chodíme ven už před šestou.

Obrázek
kometa
kometa správce
05.08.2026, 08:40:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 04.08.2026, 22:43:55

jen jsem seděla u šití a stačilo jen jít trochu přežehlit švy a byla jsem splavená. 

Já se doma při běžném úklidu pohybovala jen v kalhotkách 😉 Bohužel vytřít chodbu v tomhle ošacení jsem si přece jenom netroufla.

Funguju jenom dopoledne, než se sluníčko na obloze přesune a začne výheň.

Vahine
Vahine 05.08.2026, 09:44:34 xxx:xxx.b67e:3a01

Fujky 🥵 a pevné plochy-chodníky, parkoviště atd. mají pak na slunci ještě minimálně o 10 st. víc 👣🐾🐾…v tomhle počasí se fakt nedá venčit 🙈

Orionka (neregistrovaný) 05.08.2026, 10:56:36 xxx:xxx.981:1053

Rozumní nevenčí. Ale po městě se pohybuje dost psů ( chudáci) a po nádraží navíc s tlamou staženou do náhubku, ponejvíce plastového, kde pes otevře na 1 cm. a vystrčí špicku jazyka. Taky asi fr.buldoček (možná mops) s jakýmsi “kýblem” přes půl hlavy. Lidi nemají rozum.

Vahine
Vahine 05.08.2026, 12:02:43 xxx:xxx.b67e:3a01

Mám radost, zítra jsem si dohodla v práci, že můžu přijít i s bělouškem 🥳 super! Můžu vstávat o hoďku dýl, bělouš bude víc venku a na obědovou pauzu půjdeme dřív - podle počasí a do parku. Panička bude na dohled a tety budou drbat kožich …. Bájo!

Bobca
Bobca 05.08.2026, 12:23:41 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.08.2026, 08:40:46

já si můžu dovolit sedět jen v gaťkách,soused má ranní,tak jsem tu sama,a nahulajda..pod “prsíčka”dám plínku..Na hůře je 48,prádlo schne pomalu před očima..v bytě mám 29,8...Dávám si do mrazáku 2l petku s vodou a pak jí postavím před ten malý ventilátor na ledničku(1,2m vysoko)…malinko to pomůže-fouká to chladný vzduch..

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.08.2026, 12:57:29 xxx.xxx.136.20

Tady fučí,nebe bez mráčku na zastřešené terase je 39 stupnů….

včera večer jsem ze psama ani nebyla,seděli jsme vedle u máti ta tam má chladno…

Dnes kontrola na veterině-Dafi ultrazvuk-zvětšilo se jí to na 5,5,trošičku tekutiny,metastázy,bolesti NEMÁ,doktorovi přijde celkem stabilizovaná,žádný velký zhoršení…takže se tvářil spokojeně,pochopitelně,kdyby něco máme dojet,

jinak dál vše stejný,tak jsme vyfásly granule,recept na léky na štítku,léky na játra máme,dáváme,popsaly jsme mu dovolenou v rychlosti,že toho hodně nachodila-že chtěla sama chodit,že jsme sebou měly jinak kočárek,….nehubne…no spíš je macek trošku…ehmmm….

tak říkal že s touhle diagnozou měl psa i 2 roky…tak uvidíme..

důležitý pro nás je že je jí dobře,má chut k jídlu,nemá bolesti,má dobrou náladu,myslím,že se má dobře….

pak jsme jely na výletíček-za Milotice na rybník

nikde nikdo,jen v dálce labutě,tak já v pidi ustřižených elastákách,vršku od plavek a sandálkách do vody,-ehmmm i hodinky jsem umyla,než mi to došlo😀😀

Dafi šla 2 krát za pamlsek,něco uplavala,Žeryk aspon sedmkrát!!!já uplavala 2 krát pár metrů🙂

vylezla jsem,přehodila oděv,kousek jsme se prošli,aby pejsci trošku oschli,Žeryk se vyválel v listí a hlíně…😀😀😀,tak aspon zas opláchnout nožky a okartáčovat…,

pak jsme už jely domů

přes Ždánský park jsme to vzaly,muž šel nakoupit,a já byla ze psama v parku-ve stínu,voda sebou,pak jsme si u stánku koupily kafe a zmrzku,Dafi si trošku dala+kornoutek trošku a jelo se domů

pán si pouštěly písničku Hladiny od Vojty Dyka…nebo Hladiny?🙂

a ted už to leží domy,vodítka,postroje vypraný,Žeryk měl játrovou buchtu a myslím,že dnešek jsme si užily…

ještě zítra poslední den dovči…

jinak-včera jsem hoodně uklízela-třeba jsem vysávala i vršek boudy Žerykovi,když v ní ležel😀

vydrhnout troubu,všude vysát,vytřít…

a můj uklízecí úbor-gatky a tílko…🙂

nahá se moc pohybovat nemůžu po dvoře,sice všude zdi-ale oba švagři mají klíče…takže se najednou otevřou vrata…a oni tam……..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 05.08.2026, 18:31:29 xxx.xxx.221.235

Tak jsem teď koukala na předpověď počasí a vypadá to, že zítra bude pršet všude mimo severozápadu .. no tak to už předem vám šťastlivcům závidím…

Varaxi
Varaxi 05.08.2026, 18:42:26 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.08.2026, 18:31:29

U nás taky pršet nemá. Sever jižní Moravy. Naposledy pršelo před měsícem, ale to bylo pár kapek. 

Sardullah
Sardullah 05.08.2026, 19:10:14 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.08.2026, 18:42:26

U nás pršelo minulý týden… 3 minuty..

Teď někde na seznamu bylo, že nadprůměrný teploty budou celej srpen.

Tak to holt ještě budou muset psi vydržet.

Doufám, že jak se bude blížit konec srpna, tak že alespoň ty noční a ranní teploty začnou bejt příznivější.

Jsem si nikdy nemyslela, že kvůlivá psům budu netrpělivě vyhlížet podzim…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.08.2026, 20:05:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.08.2026, 19:10:14

taky se kvůli psům a sobě těším na podzim-miluju podzim….

Sardullah
Sardullah 05.08.2026, 21:50:31 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.08.2026, 21:25:32

Mi ani nemluv… ráno jsem v ložnici zapomněla zavřít okno, tak teď je tady nedýchatelno.

Dole v přízemí to jde… přes den zabedníno, zataženo, puštěnej větrák.. i Gina se na polední klid uvelebila v obýváku na gauči, což je znamení toho, že teplota je snesitelná… ale u mě pod tou střechou je to peklo.

Ani ten blbej větrák si na noc pustit nemůžu… minule jsem kvůlivá tomu byla nastydlá.

Naštěstí Gina se mnou do ložnice spát nešla, zalomila to dole v chodbě.

Včera u mě v ložnici byla a držkovala, že jí je vedro a já jí neustále vysvětlovala, že fakt nejsem bůh a že s tím nic neudělám, ať si jde laskavě lehnout dolu… nešla a funěla mi tam asi do tří do rána… pak se teda zbalila a odešla do sklepa.

Jsem si tak říkala, že už bylo Anny a “svatá Anna, chladna z rána”, no letos to teda nějak neklaplo. 

Daja
Daja 06.08.2026, 05:23:26 xxx:xxx.6fb9:27a2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.08.2026, 21:25:32

V Jindřichově hřmělo, buřilo a chčilo😉 a to hooodně až rigol nestačil odvádět vodu. V sudu takových 30cm přibilo a hromy s blesky trvaly dost dlouho jak by se někde zastavily a buřili. Ochlazení, ale moc nepřišlo, spadlo to na 21s. Trvalo to takové 2hod. , ale bez deště.

Xerxova
Xerxova 06.08.2026, 06:16:37 xxx:xxx.f18:7b13

nikdy by mě nenapadlo, že budu v LIBERCI (říkalo se mu Nočník Evropy) nadšená z toho, že před půlnocí napadlo 2.7 mm… Podle světelných a zvukových efektů bych normálně očekávala alespoň desetinásobek, ale jsem ráda i za tu trošku vody, která se navíc hned sluníčkem neodpařila… neb byla půlnoc. 

A mám radost - skoro všechny dogy s postupujícím věkem začaly řešit bouřku a ohňostroje a Yoda zatím je zcela v pohodě. Tak věřím, že mu to ještě vydrží…

šavlozubka
šavlozubka 06.08.2026, 08:13:32 xxx.xxx.167.224

Tady sprchlo ráno v šest asi minutu pár kapek. Bouřky se Praze vyhýbají. Vedro na zdechnutí. Potkali jsme ke hře svolnou švýcarandu a po pěti minutách měli oba dost. 

Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 06.08.2026, 08:24:13 xxx.xxx.20.192
Sarah01:

Dvakrát zahřmělo a nic, v baráku je 28, v podkroví 30.

tady taky…černo šlo z vaší strany,ale tam to vždycky stáhnou hory..blesky byly,hrom jeden..začlo pršet a než jsem se stačila radovat,bylo to fuč…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.08.2026, 13:39:02 xxx.xxx.136.20

Včera vedro…Pejsci utahaní po výletě,večer jsem se snažila Dafi ukecat na čurání-slovy-Dafi pod čurat,pod deme čurat!-Ví co to slovo znamená,ležela v posteli,blaženě si jen protáhla nožičky a prstíčky🥰

Nakonec za úplatek pamlskem vylezla,a dokonce!!!!-ooo ten zázra!!došla až do půlky zahrady k hromadě pilin,tam se zapíchla a na dálku štěkala na děti na koloběžce,co jely kolem zahrady-já si teda už myslela,že se Dafi rozběhne k bráně-ale-tak je to Dafinka,že takže štěkne 3krát a kašle na všechno🙂

Žeryk v zahradě zaválel sudy,vyvenčil se a šlo se spát….

No a ráno i s Maxíkem do Ž.lesa-Maxík-se nám nacpal do kuchyně,at ho nevynecháme,Dafi pro změnu odmítala po vyvenčení na dvoře opustit dům,-já ji lákala slovy-pod,nejdeš k doktůrkovi,jdeš do lesa hledat pařezy-jak kdybych lákala dřevorubce do práce😀

Nicméně-nakonec jsme je narvaly do auta,a kousek za městem jsme vylezly a šly na pidi okruh do lesa-takový pidi obdélník,Dafi té co slezla kopeček,se po kousku rovinky rozhodla-že už nejde…

jenže kočárek doma-šly jsme fakt na chvilku…

tak,zvolila jinou taktiku,po focení a pamlskukdy zjistila,že budou pamlsky-rozběhla se do kopce hledat pařezy😉

No ještě že Maxík s Žerykem nic neřešily,prošli se,vyvenčily a jelo se domů,tam nakrmit,léky a jely jsme do Ostrova u Macochy-na koníky,

poté co jsme našli místečko z koníky,jsem si koníka učesala a vyjely jsme s majitelkou a její dcerkou a pejskem do lesa-lesem,kolem rybníku-řekla jsem,že půlhodina mě bude stačit-poprchalo,hřmělo…🙂-no napínavý,

poté co jsme dojely zpět,já dala koníkovi starý chlebík,přišel liják,zalezly jsme do auta a odjely,vycházku jsme stihly,tak,tak🙂

bylo to fajn,akorát je to z ruky,takže jako o dovolené,když jsou všude tábory,tak bylo fajn,že to tak vyšlo,jinak budu po táborech dál věrná Jalováku….

i když vyjíždka v Moravském krasu na podzim,když by byla dovča,proč ne🙂

Dovolená začala v Moravském krasu-a dnes tam i skončila-zítra do práce…uffff

p.s.-přilbu jsem si pak utáhla..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.