Ano, trochu se ochladilo, brzy ráno u nás bylo kolem 15 stupňů. Na výlet nepojedeme, ptž auto v servisu, ale konečně se bude dát dělat něco smysluplného na zahradě.
Yoda tentokrát od neděle do neděle - nějak jsme včera nestíhali… V pátek jsem měla dovolenou, takže delší výlet na Černostudničním hřbetu, včera delší okruh za humny a dneska delší Jizerky včetně vrcholku Smědavské hory… hezky jsme se protáhli.
Nejprve Yodislav - u těch zhruba v půlce se “pereme” o miniklacík - takový doutník co nebyl za co chytit
Nádhera taková zeleň v lese. U nás už všechna tráva shořela. Listnaté stromy mají žluté listy a ty už tady poletují. Jako na podzim. Jestli konečně nezačne pršet, tak nevím jak to všechno dopadne. Dokonce jsem viděla už pár vzrostlých starších stromů, které prostě vyvrátil vítr, jen kvůli suchu.
U nás tady kousek v lipové aleji už žloutnou listy, dnes jsem šla kolem, letos to asi začne brzo opadávat. Na jabloni mám pět jablek, tak doufám, že dozrají.
Jana (neregistrovaný)09.08.2026, 23:01:23xxx.xxx.9.98
U nás stejné - Strakonicko směr Šumava. První vzaly za své břízy, pak javory a lípy. 😢 Tráva není žádná, otavy nula, balíky sena mám domluvené ze třech různých zdrojů, zatím nedorazilo nic ani z jednoho. Cena 1500 za kus a budu šťastná, až budou u nás pod střechou. Ty předdešlé roky sucha 2003 a 2018 byly průšvih, ale teď je to horší, u nás jsou podprůměrné srážky už tak pět let a letos je to vrchol.😳
Koupili jsme v první seči čtyři balíky sena, a měli jsme slíbené otavy. Ještě pár balíků na zimu potřebujeme. Ale otava nebude…… Králíky už nemáme, jen pár morčat, momentálně 17 ovcí s jehňaty, berana Bonifáce a danělu Daňču.
Už jsem psala - kamarádka má malou rodinnou stáj. Seno kupuje. Příklad - jedna konkrétní louka, ze které se vždycky sklidilo 4 - 5 balíků sena, letos 2.
Tady taky všechno extrémně suchý, žlutý…listy opadávají jako n podzim a jak tu nikde není moc zeleň, tak se všechna hmyzí verbež stěhuje k nám na balkon 😀 Mám tam tolik škůdců, kterým se v těchhle vedrech daří, že už je ani nespočítám. Poslední přírustek jsou skákaví dřepčíci, které jsem včera vytahovala i z vlasů…
Jinak my si užívali víkend procházkami u vody. Včera jsme potkali pána s 9 měsíčním boxerem a dalšího se 7 měsíčním dlouhosrstým německým ovčákem, tak Jack řádil jak zamlada…hráli si ve vodě, běhali na louce. Všichni se hezky dělili i o hračku (to jsem měla trochu strach, aby nevznikla nějaká šarvátka) a byli skvěle naladění. Ovčounek byl pořádný telátko. Já se musela po příchodu domů osprchovat…nějak jsem se mu líbila, takže se o mě neustále otíral a vypadala jsem jako bych spadla někam do bláta 😀