Knírač se má trimovat a ne stříhat. Když se stříhá, trimovací srst změkne, začne se vlnit a ztrácí svou funkci. No a že Jessy slzí oči je vidět na fotkách. Chtělo by to prohlédnout, jestli ji nedráždí chlupy kolem očí a event. je ostříhat.
To není tak uplně pravda, i výstavákum se trošku vyškube hřbet, aby se neřeklo a pak se projedou strojkem. Ona stačí hrablem nebo trimovacím nožem vyškubat podsada, která je jemná. Takove to trimování téměř celého psa znám pouze z netu, to by se chovatelé VK utrimovali k smrti.
My trimujeme, nebo resp. chodíme do salónu. On je ale spíš český fousek než knírač, a paní to má vyškubané do hodinky. Strojkem bere jen některá místa, čumák, koluem pinďoura. Jinak poctivě škube. Chodíme 2x ročně.
Dafi, tak prostě počkejte, až vám bude připadat, že to z ní jde škubat dobře, a pak to nechte otrimovat, ne?
My trimujeme, nebo resp. chodíme do salónu. On je ale spíš český fousek než knírač, a paní to má vyškubané do hodinky. Strojkem bere jen některá místa, čumák, koluem pinďoura. Jinak poctivě škube. Chodíme 2x ročně.
Dafi, tak prostě počkejte, až vám bude připadat, že to z ní jde škubat dobře, a pak to nechte otrimovat, ne?
My máme výstaváky, takže hromada chlupů, párkrát proškubnu hřbet a pak dorovnám strojkem a nůžkama, naše chovatelka vždy říká, že knírač se neupravuje, ale sochá, tak sochám. Ale upravu na výstavu bych si netroufla, to nechám na CHS, nedokážu tak hezky upravit hrudník a nohy.
Pravidelně projíždím hrablem a trimovákem, chlupy jsou tvrdé, s tím problém není. A navíc není potřeba mít uplně drátěného psa, tvrdé rovné chlupy jo.
Poravdě ani nevím, jak moc jemný nebo tvrdý chlupy mají bílý knírové, co vím, tak hodně lidí říká, že by je nechtělo, protože ty červené fleky kolem očí se špatně čistí a z očí jim teče dost. Ale červené fleky kolem očí má hodně bílých psů nebo třeba i perské kočky, existuje na to kosmetika.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 26.09.2026, 19:32:29
Gera-knírače,kterého jsem i uchovnila-Pepino Drofa.Tak ten měl první úpravu u chovatelky kníračů z Brna,asi?v půl roce…s ním jsem i chodila na výstavy-trimoval se asi 2-3měsíce před výstavou celý-kromě hlavy,náprsenky,-to bylo strojkem,a pak se mu přistřihlo břicho a nožky,-10dní před výstavou šel na výstavní úpravu-hlava,náprsenka….,přes zimu jsem ho nechávala zarostlýho a chodila jsem jen na úpravu hlavy a zadečku..zabralo to vždy několik hodin-trimování…
Dafču i Maxe jsem celý život trimovala sama,kromě hlavy,náprsenky…
ale taky Dafi asi v půl roce?
Na výstavy jsem s ní nechodila,protože nebyl kdo by dělal výstavní úpravu…
bílou mám proto,protože mi pepřák hodně připomínal Dafi…
s její povahou jsem spokojená,
jinak chovatelé trimují,ale u starších psů jen stříhají…
já zkoušela vzít včera hrabičkama a nic…češu drátěným kartáčem a hustým hřebínkem..a skoro nic nevyčešu…na fotkách je Gerošek