No a vlastně až ve chvíli, kdy si obsadilo Krym a začalo vandrovat do zájmových oblastí a nikdo na to nereagoval… Nejdřív testuje a pak teprve to rozjede.
musíte ukázat větší sílu než potencionální protivník - a tohle říká mnoho analytiků z různých oblastí (vojenství, ekonomie, mez. politika…), asi na tom něco bude
Jen teda my budeme muset sedět vždy za zadkem někoho silnějšího, to je jasné, teď se hraje o to, za čím zadkem si sedneme… Resp. asi by všichni naši rádi, kdyby to Evropa uhrála a Rusko si na ni netrouflo, ale jak to dopadne, to se uvidí, a určitě to není téma, do kterého já jako osoba řadová bych měla co pronést. Já jen můžu vyčkat a doufat v co nejlepší realitu pro obyčejné lidi. A nastupovat ve volbách vždycky do toho autobusu, který doufám mě doveze do nějaké stanice, která je stejným směrem jako můj cíl…
I vy? Divím se, kolik lidí se dá vystrašit. I vy, takový racionální člověk.
Mimochodem, vy kdo jste z Prahy: už jsou na Smíchově ruské tanky? Přece Fiala řekl: Když vyhraje Babiš volby, Putin mu zavolá, on odjede na svůj zámek do Francie a do Prahy přijedou ruské tanky.
Tak to jste mně připomněla dnešní debatu na FB pod příspěvkem o jízdě jistého BMW, které mělo RZ 1D1OT (mimochodem, jak výstižné), majitelé této značky argumentovali tím, že by se každý měl starat o sebe. A zajímavé je, že často titíž pod videem nehod od PČR řvou, proč nikdo nezastavil a nepomohl. Tam už jim to starání se o sebe jaksi nevoní.
Mno jo, vysvětlete to těm lidem… Že to nedává smysl. Asi jim to dává větší smysl než jiné možnosti.
Ostatně jaké jsou vůbec možnosti, jak oddálit válku u nás?
Možná byste si mohla všimnout, že to bylo vždycky naopak. Carské Rusko lákalo a tak to zkusil Napoleon, pak Němci jednou. Byla z toho revoluce a pak to Němci zkusili podruhé, už ne na cara, ale na komunisty. Myslíte, že to zkusí po třetí. A co se nás týče, sice 2x přišli, sice nás ovlivňovali - do jisté míry, část jsme si způsobovali sami ( proč na tom bylo NDR a Maďarsko líp? O Jugoslávii nemluvě - a patřili do stejného východního bloku. ) Ale nikdy neměli v úmyslu český národ vyhubit. A měli bychom být velmi opatrní s vybíráním spojenců. Za našimi průsery vždycky stáli spojenci. Ve 38., v 68…….
Německo plánuje v příštím roce zvýšit svou finanční pomoc Ukrajině o přibližně tři miliardy eur, uvedly dnes dva vládní zdroje podle agentury Reuters. Německo je největším evropským poskytovatelem vojenské pomoci Ukrajině – od začátku ruské invaze v roce 2022 poskytlo přibližně 40 miliard eur. V návrhu rozpočtu na rok 2026 Berlín původně vyčlenil 8,5 miliardy eur na podporu Ukrajiny. „Budeme pokračovat v podpoře tak dlouho, jak to bude nutné, abychom pomohli čelit ruské útočné válce,“ řekl jeden ze zdrojů agentuře Reuters. Podle něj ministerstva financí a obrany přidají do závěrečných úprav rozpočtu na rok 2026 další tři miliardy eur. (Reuters)
To se čecháčci se svými sbírkami skutečně mohou jít klouzat. Snad abychom zalezli někde do rohu a nic nesbírali, stačí jedno zasedání říšské rady a naše veškerá pomoc státní plus nestátní je smáznutá…
Jasně a hned v listopadu rapidně snížilonUkrajincům dávky.😀 A teď plánuje..😀 Neplánuje nakonec spíš DeníkN? 😀
Hlavně tou dobou ještě nebyla ani zmínka o “superEU” a za další pamatujete jak se Biden byl do prsou co všechno USA poskytne Ukrajině? A teď? Další věcí je že jsem vůbec nemyslel Ukrajinu na kterou bude Německo kašlat, ale hlavně vás ČR a jiné bezvýznamné “spojence”.😀 Německo bez ohledu dopadu na kohokoli snížilo od ledna ceny energií ze státního rozpočtu. Otázka zní jen ze státního rozpočtu?Nic prostřednictvím EU? Čili společného rozpočtu? A co naše firmy napojené na Německo? Těm se to ale bude konkurovat.😐 Vůbec bych si nemaloval na růžovo nějaké spoléhání se na Německo jako partnera. Jak jim začne téct do bot nebo by to jen hrozilo, tak Mnichov 2. Nemyslím teď jako když by Rusko stálo na hranicích ČR a chystalo invazi,ale spíš ta ekonomická stránka věci.