Aktuálně: 2 259 inzerátů271 818 diskuzních příspěvků19 395 uživatelů

Politika...

trojAAAcko
trojAAAcko 24.02.2026, 14:01:31 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.02.2026, 13:13:56

Stačí dvoufaktorové ověření, pokud bude v systému implementováno, že druhý vnější faktor se musí zadat v určitém časovém okně, a trochu se zesložití, aby to nebylo pět čísel, ale nějaké další pěkné heslo, které i kvanťák bude muset trochu poluštit, tak by to mohlo docela pěkně fungovat i do budoucna 🙂

Jenže ono je víc způsobů jak se přihlašovat a nejen v prostřednictví jak ho 99% lidí zná (např. aplikace v telefonu s dvoufaktorovém přihlašování). Třeba existuje API kde se to funguje trošku jinak a všechno funguje v “backendu”. Což je komunikace kterou nikdo nevidí. Dvoufaktorový ověření Vám v mnoha případech nemusí moc pomoct. 😀 Já už dokončuji svojí appku pro obchodování a prostě stačí zmáčknout jedno tlačítko a v backendu pošle přes API dotaz na získání informací - session tokeny, potom request na GET a dostanu veškeré data co potřebuji, zprocesuje se vše co chci a pak pošle REQUEST na nákup atd… Stačí uživatelské jméno a heslo, nějaké dvoufaktorové ověření už není potřeba.

Když někdo hackne nějaký server s takovými daty (uživatelský jména, zašifrované hesla a nejlépe klíče jako je např. API key, ….) tak ho dvoufaktorové ověření trápit už nemusí (záleží na situaci). Záleží na struktuře, ale takový informace jsou po většinou poukládaný v SQL databázích a s tím se pracuje poměrně dobře. 😀 Ale co už, už jsou mezi námi u kterých není potřeba prolamovat hesla a ti zlí hackeři budou mít vždy co žrát a my, běžní smrtelníci bychom je zajímat nemuseli. 😀

https://krimi-plzen.cz/a/podovd/
No ještě uvidíme a ještě záleží jak s tím taky bude nakládat státní uskupení - USA, Čína, EU apod… to by pak problém mohl být na spoustu jiných místech, ne jen co se týče bankovnictví. Necháme se překvapit.

Buggyra
Buggyra 24.02.2026, 14:26:54 xxx.xxx.198.226

Inu, já tomu tak nerozumím, ale říkám si, že dokud budu mít ověření přístupu a operací přes telefon, který se nenapojuje na internet, dávám jim těch šancí nejméně. Třeba si to myslím špatně 🙂 No ale u mě by toho moc nenakradli, to se zase musí přiznat.

N (neregistrovaný) 24.02.2026, 14:55:31 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

Inu, já tomu tak nerozumím, ale říkám si, že dokud budu mít ověření přístupu a operací přes telefon, který se nenapojuje na internet, dávám jim těch šancí nejméně. Třeba si to myslím špatně 🙂 No ale u mě by toho moc nenakradli, to se zase musí přiznat.

Věřte odborníkům, nic vás neochrání.🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.