Odsun
Politika...
rapotačka:Já chápu vás. Neomlouvám, chápu. Ti mladší nemají prostě info. Nepamatují, neměli možnost se s touhle historií seznámit přes pamětníky, očité svědky nebo jim o tom vyprávěl někdo s podobnými zážitky jako p. Uhde. Dnes ráno v rádiu ve zprávách hlásili, že zas padl návrh, aby děti mohly volit od 16 let. Pak to teprve vezmou pořádně do rukou fetky a zelenej spolek. A třeba vám bude mládež radit jak musíte žít.
Kecy , jak ale nejsou ti Němci všichni stejní …… no a co. Výjimka potvrzuje pravidlo, že?
😂😂😂
Penelope:😂😂😂
omluvám se, prosím smazat, nevím kde se to vzalo
ale je to dobrý, já bych to nechala 🙂
👍
BaLu:V Brně žiju. A jsem a byla jsem velmi zásadně proti konání sjezdu sudeťáků v Brně, potažmo v celé naší republice. Kecům, kterých měl Berndt Posselt plnou pusu, nevěřím. Meeting Brno a všechny, kteří se podíleli na pozvání SL a organizaci sjezdu považuji za kolaboranty. Za užitečné idioty, kteří SL posloužili. Ve své blbosti? Naivitě? Za prachy?
Za ďábelské považuji pozvání syna pana Wintona a wintonových dětí. Nikdo z nich zde nežije a nežil. Organizátoři je pouze zneužili.
Možná, že slyším trávu růst, ale mně to připadá, jako otevření Pandořiny skříňky, nebo, jako pohádka o Smolíčkovi - jen dva prstíčky si ohřejeme a zase půjdeme. Myslím, že je to příprava na něco, co má zatím zůstat skryto. Německo zbrojí a buduje silnější armádu. Možná že se myšlenky, které byly odložené po prohře v druhé světové válce, derou opět k životu…
Němci k nám do republiky jezdili a jezdí a proti tomu vůbec nic nemám. Ale pořádání sjezdu SL za účasti členů vlády Bavorska a vůbec Německa, posvěcené ještě přijetím a podporou prezidenta ČR, je něco jiného a pro mě a pro mnohé další lidi je to zcela neakceptovatelné.
Moc pěkně jste to napsala. Sdílím váš názor, i když žiju na druhém konci republiky. Napsala jsem toho dost, jen dodám : pořád počítají Němce. Spočítal někdo, kolik Čeců vyhnali v letech 37, 38, 39 z domovů Němci, kolika lidem zpřetrhali životy, kolik jich nahnali na nucené práce?
Měla jsem i mám mezi Němci a jejich potomky u nás přátele, kolegy i příbuzné, v pohraničí to ani jinak nejde. Ale člověk, který řekne, že cca 850 000 Čechů nepatří do Evropy, by měl být prohlášen za osobu nežádoucí v ČR a to navždycky!
Děkuji. Máte pravdu, pořád jen ohledy na Němce, zdůrazňování jak trpěli při odsunu. Ale jak trpěli Češi a Židi a další národy, které chtěli Němci zlikvidovat nebo eliminovat, to se jaksi nehodí a tak se to"zapomíná".
Němci by měli mít na paměti, že kdyby nerozpoutali válku, nedošlo by k jejich odsunu.
Dnes se snaží jisté skupiny zneužít cokoliv. I A. Lustiga. Jeho výrok je, že Němci po tom, co spáchali, by měli 1000 let klečet a omlouvat se. Ještě pár let chybí. Nikdo to po nich nechce doslova, ale nevystrkovat rohy by měli.
Nechtěla jsem se už zapojovat, jen se ohradím, že jsem nepsala nic o tom, že by se měly brát ohledy na všechny Němce, že trpěli při odsunu a že Češi a Židi netrpěli. Jen neuznávám a nechápu kolektivní a dědičnou vinu. Jestli vy to máte jinak, ok, je to váš názor, já si s dovolením nechám svůj.
A když už je řeč o Židech, tak si někde přečtěte, jak se k nim Češi po návratu z koncentráků chovali, vracet majetek jim nechtěli, proto valná většina Židů odešla po válce do Palestiny, kde pak vznikl Izrael. Vím i o případech, kdy se obce zdráhaly vracet jim ukradený majetek i po roce 89. A někteří německy mluvící Židé skončili taky v odsunu.
Samozřejmě s Balu souhlasím také a bez výhrad. Celkově mám vůbec velké obavy z Německa. Jsou to extrémisti v každém ohledu a už několikrát “pohnojili” celou Evropu. Můj scénář jak se to stane znovu je podle mě marné. Stejně tomu málokdo uvěří.🙂
Proto USA postupně stahuje vojáky z Německa a proto o ně nejvíc stojí Polsko. Rusko nebude problém Evropy, ale její ideologie
Sarah01:Nechtěla jsem se už zapojovat, jen se ohradím, že jsem nepsala nic o tom, že by se měly brát ohledy na všechny Němce, že trpěli při odsunu a že Češi a Židi netrpěli. Jen neuznávám a nechápu kolektivní a dědičnou vinu. Jestli vy to máte jinak, ok, je to váš názor, já si s dovolením nechám svůj.
A když už je řeč o Židech, tak si někde přečtěte, jak se k nim Češi po návratu z koncentráků chovali, vracet majetek jim nechtěli, proto valná většina Židů odešla po válce do Palestiny, kde pak vznikl Izrael. Vím i o případech, kdy se obce zdráhaly vracet jim ukradený majetek i po roce 89. A někteří německy mluvící Židé skončili taky v odsunu.
Zase lžete, furt dokola o kolektivní a dědičné vině. Náckové z landanšaftu nejsou Německo. Přestaňte manipulovat s historií.
Anonymní:Proto USA postupně stahuje vojáky z Německa a proto o ně nejvíc stojí Polsko. Rusko nebude problém Evropy, ale její ideologie
Kdyby Rusko chtělo útočit na Evropu přímou invazí, tak už to dávno udělalo.🙂 Vůbec by se nezdržovalo Ukrajinou a odstřihlo by jí ještě dřív než vůbec cokoli ze západu ve formě podpory a zásob mohlo dorazit. Zcela jednoduchá strategie pohlcení v týlu.
Přesně to vystihuje lidi = dnešní lidi a dnešní zákony
Není to dle lidí korektní, není to no Force, není to pozitivka, není to trendy a není to ani růžově líbivé. No je to každopádně pro psiska přirozené a normální. (nejen pro psiska) Otrvuješ? Nerespektuješ? Zkoušíš? Tak zjistíš, kde je hranice!.. tak jak to příroda má. Bez lidských kravin a složitostí okolo. Kolikrát já už tohle viděl.. kočky to umí, kachny to umí, psi to umí - jen těm lidem to nějak poslední dobou nejde
z FB (Stafordi …)
rapotačka:Přesně to vystihuje lidi = dnešní lidi a dnešní zákony
Není to dle lidí korektní, není to no Force, není to pozitivka, není to trendy a není to ani růžově líbivé. No je to každopádně pro psiska přirozené a normální. (nejen pro psiska) Otrvuješ? Nerespektuješ? Zkoušíš? Tak zjistíš, kde je hranice!.. tak jak to příroda má. Bez lidských kravin a složitostí okolo. Kolikrát já už tohle viděl.. kočky to umí, kachny to umí, psi to umí - jen těm lidem to nějak poslední dobou nejde
z FB (Stafordi …)
No vždyť lidi nejsou nic jiného než hloupé stádo ovcí.😀 Akorát hrstka vyvolených je pase, stříhá a udržuje je ve “víře" ,že takhle to má či musí být a všechny jiné myšlenky jsou kacířské a nebezpečné. Víte že AI teď často hlásá myšlenky Marxe a Lenina? 😀 Chytrá holka která ví, že na tom není nic špatného. Hloupí lidé si holt hned vybaví Stalina,gulagy a různé “čistky”. To je vina lidí co reprezentují systém, nikoli určité vize a myšlenek. Každý systém je špatný když ho řídí špatní lidé. Nynější systém možná skončí masakrem jako vždy v minulosti.. To je správné? Je to to blaho?
Anonymní:Zase lžete, furt dokola o kolektivní a dědičné vině. Náckové z landanšaftu nejsou Německo. Přestaňte manipulovat s historií.
Bohajeho, tak si přečtěte, co tady kdo píše…třeba že by všichni Němci měli trpět tisíc let. Chytrolíne.
Jak byla od dětství vychovávána, jak vychovávala svoje děti? Z jakých rodin pocházejí dnešní vůdcové EU, jakou asi měli výchovu oni? To příšerný zmizelo, rozplynulo se kamsi?