Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.07.2026, 14:40:22
Důvody, třeba mě N většinu času baví a je mi úplně jedno jestli je generál americký armády a nebo třeba popelář Pepa Novák a hony na čarodějnice nehraju, to třeba na FB bych nedělala nic jiného a na to je můj čas moc drahej.
N (neregistrovaný)20.07.2026, 16:46:05xxx.xxx.189.103
Orionka:
To já vám klidně prozradím : nemám ráda, když se na někoho sesype shromáždění a ještě ponouká ostatní - bijte ho, co se do něj vejde. Tím, že ho titulujete “to" a ”tohle", tak ho de facto dehumanizujete a to je vždycky nebezpečné, i když jen na internetu. Jen nevím, jestli to pochopíte.
Všimla jsem si , že … no dobře, teda lidi, z opačnýho spektra, jsou zlí. Pronásledují, mají chuť někoho pověsit, podřezat, atd. (obecně) Začínali už na ZŠ? Přemýšlím, co mají společnýho . Tady se do toho občas pustí - nepravidelně, ale dá se to zase očekávat. Za rok, za dva? Číhají na to. Co to spustí příště? Kdyby měl někdo třeba i diagnozu na palici, tolerance není možná? Znám lidi, kteří umí vysvětlit význam slova tolerance, empatie, ale praktikovat to neumí. No jsou to lidi . - s… mě být korektní
Propaganda, vymývání mozků - dlouhodobé. A nakonec z toho je : “Psům psí smrt” Co myslíte? Normální lidi, s vymytýma hlavama, seskupení do zfanatizovaného davu.
Zase anonym (neregistrovaný)20.07.2026, 19:02:23xxx.xxx.5.83
Sarah01:
Tady se věší nebo podřezává? 😲 Já si všimla jen posílání do pr….
Tu hlášku z filmu jsem bral jako vhodné přirovnání k tehdy nastalé situaci v rámci komunikace s N. zejména, když jsme si potykali. Na konkrétně položené dotazy související se službou v každých ozbrojených silách v rámci aliance (tedy i ČR a US) nereagoval, případně je otočil do srandy nebo zcela změnil téma. K těm komentářům od anonymů na jeho podporu se nevyjadřuji. Co se týče Orionky a rapoťačky, nemají dle mého názoru zcela pravdu s tím honem na čarodějnice a pokusem mě zařadit směrem k liberální demokracii. Téma je politika, třeba se časem přidám přesně k tématu. Komunikaci s N ve věcech týkajících se “kdo je voják” jsem vedl včera jen já. Takže lynčující dav zde neshledávám. Na závěr … nechal bych to plynout.
Odpověď na příspěvek uživatele Zase anonym z 20.07.2026, 19:02:23
V pohodě, můžu jen souhlasit. Já totiž celou dobu tvrdím, že dotyčný v žádné armádě vůbec není a dělá si tady ze všech jenom dobrý den. Do politiky se tady už zapojovat nehodlám, protože tady funguje dvojí metr a opačný názor se netoleruje.
Tu hlášku z filmu jsem bral jako vhodné přirovnání k tehdy nastalé situaci v rámci komunikace s N. zejména, když jsme si potykali. Na konkrétně položené dotazy související se službou v každých ozbrojených silách v rámci aliance (tedy i ČR a US) nereagoval, případně je otočil do srandy nebo zcela změnil téma. K těm komentářům od anonymů na jeho podporu se nevyjadřuji. Co se týče Orionky a rapoťačky, nemají dle mého názoru zcela pravdu s tím honem na čarodějnice a pokusem mě zařadit směrem k liberální demokracii. Téma je politika, třeba se časem přidám přesně k tématu. Komunikaci s N ve věcech týkajících se “kdo je voják” jsem vedl včera jen já. Takže lynčující dav zde neshledávám. Na závěr … nechal bych to plynout.
Já vás asi nějak míjím, nikam vás neřadím. Vaše vojenské dohady jdou mimo mě.
N (neregistrovaný)20.07.2026, 19:58:16xxx.xxx.189.103
Zase anonym:
Prosim tebe, položil jsem ti jednu jedinnou otázku a ty si mě poslal do prdele a ještě mi říkáš Sašo? Jinak samozřejmě máš pravdu, že věci kolem služby nehodlám probírat s civilem co akorát vypisuje nesmysly co mu vyplodí AI. Furt meleš jen pitomosti o nějakém porušení utajení a nejsi schopen si zjistit, že jsou to všechno dávno veřejné informace. Tak o čem bych se s tebou měl bavit? A dávám si baret obráceně. Ty víš co to znamená,že? 🙂
N (neregistrovaný)20.07.2026, 20:02:43xxx.xxx.189.103
assil:
Důvody, třeba mě N většinu času baví a je mi úplně jedno jestli je generál americký armády a nebo třeba popelář Pepa Novák a hony na čarodějnice nehraju, to třeba na FB bych nedělala nic jiného a na to je můj čas moc drahej.
Z vás by si měli vzít příklad.🙂 Názory máme kolikrát různé a nikdy jsme na sebe kvůli tomu nebyli zlí nebo že bychom jeden druhého uráželi. Cením si toho.🌷To stejné Orionka, Rapotačka a někteří další.🌷
Zase anonym (neregistrovaný)20.07.2026, 20:18:04xxx.xxx.5.83
N:
Prosim tebe, položil jsem ti jednu jedinnou otázku a ty si mě poslal do prdele a ještě mi říkáš Sašo? Jinak samozřejmě máš pravdu, že věci kolem služby nehodlám probírat s civilem co akorát vypisuje nesmysly co mu vyplodí AI. Furt meleš jen pitomosti o nějakém porušení utajení a nejsi schopen si zjistit, že jsou to všechno dávno veřejné informace. Tak o čem bych se s tebou měl bavit? A dávám si baret obráceně. Ty víš co to znamená,že? 🙂
Jak bylo dříve uvedeno, poslal jsem tě, Sašo, do prdele, v kontextu celkem známého filmu. Hlášku lze dohledat a pak je nasnadě pochopit, proč byla předmětná hláška použitá. Dobře, tak ještě jednou. Zkratky se douč raději ty, jsou stejné v US, u nás i v celé Alianci. Říká se tomu standardizace a jsou na to STANAG, kámo. Jak jistě dobře víš, zkratky jsou základ v každých ozbrojených silách. Hlášení k vytvoření COP u nadřízeného velitelství musí být na taktickém stupni jaké? Co je PE/CE, OPSEC a další jsem se snažil v kontextu podsunout. Bez úspěchu. Proč mám já odpovídat na jednu otázku, když ty se vyhýbáš opakovaně odpovědím na dané téma? K té fotce, jestřábe… do minuty ti udělám dvě podobné. Necháme to plynout? Píšu to podruhé.
N (neregistrovaný)20.07.2026, 20:33:05xxx.xxx.189.103
Zase anonym:
Jak bylo dříve uvedeno, poslal jsem tě, Sašo, do prdele, v kontextu celkem známého filmu. Hlášku lze dohledat a pak je nasnadě pochopit, proč byla předmětná hláška použitá. Dobře, tak ještě jednou. Zkratky se douč raději ty, jsou stejné v US, u nás i v celé Alianci. Říká se tomu standardizace a jsou na to STANAG, kámo. Jak jistě dobře víš, zkratky jsou základ v každých ozbrojených silách. Hlášení k vytvoření COP u nadřízeného velitelství musí být na taktickém stupni jaké? Co je PE/CE, OPSEC a další jsem se snažil v kontextu podsunout. Bez úspěchu. Proč mám já odpovídat na jednu otázku, když ty se vyhýbáš opakovaně odpovědím na dané téma? K té fotce, jestřábe… do minuty ti udělám dvě podobné. Necháme to plynout? Píšu to podruhé.
Combat Outpost a druhý význam Common Operating Picture. Nevím který más přesně na mysli.
Hlášení o vytvoření COP (Combat Outpost – předsunutá základna) podávané nadřízenému velitelství na taktickém stupni spadá pod standardní operační hlášení (OPREP) nebo situační zprávy (SITREP). Na taktickém stupni se tato hlášení podávají nejméně na stupni prapor (případně brigáda) a výše podle základního řádu.Zpravidla se jedná o hlášení o překročení linie, zaujetí prostoru a vytvoření základny, které musí obsahovat:Přesné souřadnice (MGRS) a název objektu.Stav bojeschopnosti a síly jednotky.Organizaci ženijního zabezpečení (stupeň vybudování ochrany).Bezpečnostní situaci v prostoru a vyhodnocení rizik.Proces plánování i podávání těchto hlášení se řídí standardními aliančními postupy STANAG a vojenskými publikacemi pro Velení a řízení univerzity obrany.Pokud potřebuješ upřesnit konkrétní typ hlášení (formát SALUTE, SITREP, nebo OPREP) nebo řešíš konkrétní druh základny podle místa nasazení.
N (neregistrovaný)20.07.2026, 20:42:36xxx.xxx.189.103
Ne, zkratky v americké armádě (US Army) a Armádě ČR (AČR) nejsou stejné. Vycházejí z odlišných jazyků (angličtina vs. čeština) a používají odlišné organizační struktury i názvosloví.Shodují se pouze některé mezinárodní zkratky standardizované v rámci NATO, jako jsou například typy jednotek nebo některé velitelské funkce.V čem se nejčastěji liší:Vojenské hodnosti: Každá armáda používá pro označení hodností vlastní systém zkratek odrážející její tradice. Zkratky se liší napříč celou strukturou od poddůstojníků až po generály.Zkratky techniky: Zkratky pro vojenskou techniku vycházejí z anglických, respektive českých názvů, např. americké bojové vozidlo pěchoty nese označení IFV (Infantry Fighting Vehicle), zatímco AČR používá BVP (Bojové vozidlo pěchoty).Organizační struktura: Struktura jednotek se v detailech liší, což ovlivňuje i názvy pro týmy, čety nebo prapory (např. platoon v USA vs. četa v AČR).Pro mezinárodní komunikaci se sice užívá společný systém, ale pro běžné vnitřní fungování každé armády platí zcela odlišné zkratkové systémy.
Jen pro uvedení věcí na pravou míru.🙂 A tím bych to asi ukončil.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 20.07.2026, 16:08:50
Tak vidíte Orionko, jak to má každej jinak. Já zase hodně, hodně nemám ráda, když se lže. Nemám na to sice písničku, jako Vy, protože českou hudební scénu moc neznám, ale jen pořekadlo, říká ho tatínek Petra Bajzy, když do něj řeže, jak hluchej do vrat: “Kdo lže, ten krade, do pekla se hrabe.”
Leč ono to lhaní tady do pléna, je vlastně až to poslední, protože je to směšný. To značně podstatnější, co zdejším čarodějnicím, jak nás nazýváte, vadí, je to, že pan N - asi že Nenormální?? - je schopen se navážet do obětí sexuálního násilí, střihat tady pedofilní ftipy a přát lidem to nejhorší. Je s podivem, že ač jste tehdy v té debatě byla, tak to jste tehdy nepovstala s praporem na barikádě, jako povstáváte nyní a nebránila ty , kterých se ta jeho hnusoba, týkala. Dvojí metr, Orionko, dvojí metr. Škoda, no, čekala bych od ženy větší pochopení pro ty, kterých se takový hnus týkal. Pro mě velmi nepochopitelné. Protože sexuální násilí na ženách a dětech je opravdu hnus.
Poslechnu asi “Zase Anonyma” a nechám to plynout.
P.S. vlastně, vidíte, jednu písničku o lhaní bych měla - je teda německy. Od Štajnů. A strejda Tilda tam zpívá o tom, že lže tak, že mu už nikdo nevěří, že si nevěří už ani on sám sobě 😀 😀 😀 Tak to se asi taky dost hodí.