Buggyra: Nektera tim netrpi vubec, jina cely zivot.
To, že tím některá nemusí trpět, a nebo že se s tím setkává více žen, než je ve statistikách, není argument pro to, tento problém (částečně?) přehlížet. Stejně jako některá zase tolik nemusí trpět tím, že podlehla nátlaku, tak některá bude zase násobně více trpět tím, že ji osahával ožralej děda. Právě proto, že těch variant je tolik, musíme jako společnost zabránit i té nejlehčí z nich. Tam musí být jasná hranice, a cokoli za tou hranicí musí být trestáno.
...je rozdil, jestli se nekdo ozere a sahne holce mezi nohy, treba taky proto, ze byl uplne mimo sebe, a nebo jestli nekdo holku znasilni treba za strizliva "se vsim vsudy"...
To je jak když řeknete, že je rozdíl, jestli vám manželku na přechodu sejmul střízlivej nebo zhulenej řidič, protože ten zhulenej byl mimo sebe.
O prehlizeni jsem nepsal. Ani nemyslel. Jen ono jde i o ty vnejsi vlivy. A kdyz to dospiva uz tak daleko, ze otci maji ne zcela ojedinele obavy/strach napriklad "umyt sve dceri od urciteho veku zada" (je to v uvozovkach, nechci uplne rozebirat konkretni ukony a situace), protoze vedi, ze po skolach chodi spousta skvelych aktivistu z neziskoveho sektoru, co vysvetluji jejich detem jak spravne urcit jeste pred pubertou svou sex. orientaci, jak se vyhnout nasili ci zneuzivani apod ... a vedi, co se diky tomu muze stat .. tak to taky neni myslim v poradku.
Zabranit nikdy nezabranime a pomoci nejakych Ist. umluv uz vubec ne, takove umluvy jen podpori vznik dalsich neziskovych zrudnosti, co nadelaji vice skod nezli uzitku. No a ty tresty to je kapitola sama o sobe, hodne slozita.
Kdyz mi manzelku na prechodu sejme ridic zhulenej nebo strizlivej, to jeste nepopisuje plne co se stalo, zase tam muze hrat roli spousta dalsich faktoru.
Jiste, manzelku mi to nevrati, ale kompletni usudek na toho ridice mi jen fakt, jestli byl ozraly nebo strizlivy taky nevytvori.