To mě zase jo…nevím, jestli holka má nějakou “poruchu”, ale jinak z mého pohledu naprostá absence jakékoliv empatie a celkově tohle vůbec nepochopím potřebu něco takovýho dělat.
Jako jasně, tomu psu už je to šumák, takže holka nikomu neublížila, nikoho netýrala, ale mě je z toho hodně smutno.
Souhlasím. Viděla jsem tu jednu fotku…a stačilo.😢
Zajímalo by mě jak to dnes je. Kdosi kdesi psal, že ty “slečny” dostanou šílené pracovní hodnocení pro event. hledání si jiné práce. To ještě existuje??? Nevíte někdo? Nějaké pracovní hodnocení, které se pak přenáší do druhého zaměstnání, o něž se dotyčná/ý pokouší…?😲
Udělala to u několika psů, jejich majitelé zvažují společnou žalobu za psychickou újmu. Jiná není v ČR možná (hanobení ostatků). Za psychickou újmu budou obě slečny hodně platit.
Toto jsem také četla. Jde o to, zda si za tím majitelé půjdou a vezmou si dobrého právníka. Když nad tím přemýšlím, nevím, zda bych to já jako majitel zvířete udělala. Mám na mysli pak neustále vidět před očima nějaké strašlivé obrázky, videa. Výpovědi na Policii atd. Dotyčné by potřebovaly výprask, že by si měsíc nesedly. Protože narovinu: Za toto nikdy nepůjdou sedět. Pokud tam bude peněžitý trest/odškodnění, tak takové puberťačky peníze mít nebudou. Takže je ve hře, že to budou cálovat rodiče a celá jejich rodina.
Zajímalo by mě jak to dnes je. Kdosi kdesi psal, že ty “slečny” dostanou šílené pracovní hodnocení pro event. hledání si jiné práce. To ještě existuje??? Nevíte někdo? Nějaké pracovní hodnocení, které se pak přenáší do druhého zaměstnání, o něž se dotyčná/ý pokouší…?😲
Já si myslím, že není kam napsat hodnocení z minulé práce, alespoň já když příjmám zaměstnance, tak o žádném nějakém registru nevím, kdyby to existovalo, tak mě náš personální informuje.…je to spíš o tom, jestli si personalista nebo ten kdo zaměstnance přijímá ověří u bývalého zaměstnavatele, jak byl s tím dotyčným spokojen. To by si dotyčný zaměstnanec, který odchází, musel sám vyžádat nějaký posudek-hodnocení od zaměstnavatele, který by pak mohl dát dalšímu potencionálnímu zaměstnavateli…ale nemyslím, že je to běžné.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.05.2025, 12:51:06
Právě, takové posudky se asi psaly v minulosti…
Nicméně teď jsem dávala do jiného vlákna, tak vkládám i sem:
Jen pro zajímavost: Soc. sítěmi koluje její jméno, to je už ověřené. Ale mně přistála od někoho info, že studovala VŠ veterinární. Tuto info ale beru jako neověřenou.
možná úplně blbý nápad - jasně, jedna věc je nějaká zvrácená úchylka… ale není někde v zahraničí možnost odměn za zastřeleného toulavého psa, která se prokazuje čumákem? že by to řezala pro někoho na kšeft - aneb za vším hledej prachy. Protože na východní medicínu mi to nesedí…
Jejich mediální věhlas ……není potřeba žádný posudek.
I když děti se bít nesmí, zadek by jí měl zmalovat táta ( blbý nápad - vím) S náhradou škody: i když je dospělá, stačí jestli má trvalé bydliště u rodičů a při nesplácení dluhu její osobou, můžou majetek rodičů obcházet exekutoři.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.05.2025, 13:51:50
No právě! Vím zcela aktuálně a z první ruky o případu, kdy holka s lehkou mentální retardací si napůjčovala velké peníze, a to vč. peněžních ústavů, bank atd. Ta holka měla jako opatrovnici svoji matku…takže všechny dluhy teď bude splácet matka.
myslím, že: pokud má opatrovníka a sníženou možnost manipulovat s penězi, tak to má v občance. A při půjče by to projít nemělo. A je to chyba banky… Jestli si ale vzal pas a nebo měl přístup do bankovnictví… pak je to bohužel chyba opatrovníka, protože to nemá osobě, kterou “opatruje” umožnit…
myslím, že: pokud má opatrovníka a sníženou možnost manipulovat s penězi, tak to má v občance. A při půjče by to projít nemělo. A je to chyba banky… Jestli si ale vzal pas a nebo měl přístup do bankovnictví… pak je to bohužel chyba opatrovníka, protože to nemá osobě, kterou “opatruje” umožnit…
Nejsem si jistá, že takové věci jsou napsané v občance.
Teda alespoň si vzpomínám, že v nějakém pořadu…asi v Černých ovcích na ČT1…ale už je to dýl..byl právě problém, že někdo neměl v občance zapsáno, že je nezpůsobilý k právním úkonům…a mám pocit, že tehdy tam nějakej advokát říkal, že se to do občanek nepíše…..ale už je to fakt před nějakou dobou, možná dnes je to jinak…
Je to přesně jak popisuješ. Té paní (= maminky) je mi nesmírně líto. Její dcera nasekala dluhy všude, včetně vybílení vlastních peněz rodiny.
U té nezpůsobilosti je to problém…jak to má člověk zjistit, když to není v dokladu. Kdyby alespoň existovala nějaká databáze, kam by teda mohly nahlížet třeba banky a třeba notáři…advokáti, že teda nějakej problém je, že má třeba dotyčný opatrovníka.
Ono mě to přijde takový pitomý i u manželů…manželé mají až na výjimky dluhy společné, ale banka dá klidně jednomu z manželů půjčku bez vědomí jeho drahé polovičky. To bych taky změnila…pokud chtějí, aby byl dluh společný, tak ale to musí druhý z manželů podepsat…znám ženský, který dlouho splácely dluhy, které nasekal jejich manžel a ony o tom neměly tušení a to platily ještě dlouho i po rozvodu…
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.05.2025, 13:25:28
Zastřelení psa se prokazovalo v dobách minulých uříznutým ocáskem. ( Dnes je zastřelení psa v normálních sdruženích spíš ostuda, tím už se snad nikdo nechlubí.) Teď se tak prokazuje odstřelení divočáka, pakliže je za odstřel odměna. Čenich je tak perverzní……to ani myslivce nenapadne.
Existuje možnost rozdělení bezpodílového vlastnictví manželů i po dobu trvání manželství. A manželství může být zcela v pohodě.
Jenže ne všicí to udělají.
Třeba my s manželem máme rozdělený majetek…nemovitosti, které máme nepatří do SJM…ale když bude mít manžel dluh, který nebude platit, bude z toho exekuce, tak exekutor jako první zablokuje účty jak manželovi, tak mně, zablokuje nemovitost manželovi, i tu mojí a navíc mi samozřejmě skočí na výplatu, protože to je nejjednodušší…mažel je OSVČ, tak ten nemá výplatu, kterou ze které by si exekutor strhával splátky.
Mluvím z vlastní zkušenosti…asi před deseti lety nějaký starý dluh ještě z manželova podnikání za energie(za který bych dokonce jako manželka vůbec neměla “ručit”) …komunikace s exekutorem je vážně lahůdka…
Mám ten pocit, že neexistuje smlouva, která by 100% ochránila druhého z manželů před závazky partnera…jsou tam samozřejmě nějaké vyjímky…třeba dluhy z podnikání jednoho z nich…samozřejmě v případě, že manželé mají majetek rozdělení a ne vše jako SJM.
No asi jsem taky saďour. Když jsem krmila psy odpadovým masem z jatek, hovězí mulce byly vítané.
v tomhle vidím veliký rozdíl!!.pesan je člen rodiny,s býkem se nikdo doma nemuchluje..je to potravinový řetězec…zabíjeli jsme ročně 4-5 prasat a pro jednoho známého byl rypáček delikatesa….ale čumáček od psa uřezat, mi přijde morbidní…i když je mrtvý…nelíbilo se mi to..a holka se nechá ještě vyfotit..
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.05.2025, 16:24:40
Ano existuje.Měla jsem opatrovnictví na tchyni měla nezpůsobilost k finančním úkonům.Musí se zažádat soud,který si vyžádá lékařské zpravy,provede vlastní šetření,musela jsem k soudu k vyjádření a pak vydal rozhodnutí o určení opatrovnictví a nakládání s financemi.Jinak byla svéprávná. Po úmrtí se muselo rozhodnutí vráti k soudu.
Nevím, co je nezpůsobilost k finančním úkonům, jste si jistí,že něco takového existuje ? Mám za to, že buď je jedinec svéprávný, nebo nesvéprávný.
Orionko, to znamená, že soud rozhodne, že smí mít k dispozici jen omezenou finanční částku, většinou na týden. Ale jak je vidět, uhlídat to moc nejde.☹️ A ano, způsobilost bývá omezena různou měrou a v různých úkonech.