Ahoj, tak se zas po delší době hlásím. 31.5. jsem si dala první závodní ultratrail běh. Čertovskej ultratrail - jen krátkou trasu ve výsledku nějakých 34,5km a něco málo přes 1000m stoupání (nejhorší kopeček - Ralsko, foto je při seběhu z něj, proto už jsem tak vysmátá…) a druhá fotka už hodně vyfluslá v cíli… Vůbec si nepamatuju jestli vím že mě někdo v tom cíli fotil, nebo už mi to bylo jedno… Poslední 2 km mi přišli nekonečný…
Na 25.km jsme probíhali kempem nějakých týpků ze souběžný akce airsoftu (taková ta hra na vojáky, ale měli instrukce po barevných běžcích nestřílet….), ty byli hrozně fajn, povzbuzovali a na požádání mi dali “sprchu” polili mě vodou rovnou z kanystru… Až pak doma mi došlo že to byl blbej nápad, protože mokrý legíny docela dobře člověka sedřou…
Dost jsem čučela na výsledky: skončila jsem jako 4. z 62 žen a celkově 14. ze 122
Teď už to sem můžu napsat…po tom,co jsem se rozvedla s bývalým,tak začlo přetahování o pozemek,kde mám zvířata..aby došlo k rozvodu,musela jsem přistoupit na to,že budeme spolupodílníci pozemku…jenže celou dobu jsem ho chtěla vyplatit z jeho spolupodílu,aby pozemek patřil mě a já měla 100% jistotu domova pro moje zvířata…ale on chtěl naprosto nesmyslnou částku..chtěl šestinásobek ceny za půlku pozemku,než za kolik jsme koupili celý…říkala jsem mu,že je to nesmysl a že to nemá tu hodnotu,ale byl jak zaslepený..dohadovali jsme,on se začal chovat jako blbec a dospěli jsme akorát k tomu,že jsem ho nenáviděla…začal mi psát,jak mi to nikdy neprodá,že si to rozparceluje na zahrádky a budu tam mít cizí lidi a jak sebere půlku pastviny mým zvířatkům…bylo to dost hnusný..já se rozhodla zaplatit soudního odhadce..za 12 500,- kč..odhad samozřejmě potvrdil,co jsem si myslela,že to nemá tu hodnotu a pravdu mám já…psala jsem mu to..opět o tom nechtěl slyšet..takže jsem si najala právničku a začala to řešit právní cestou..nejdřív předžalobní výzvou..samozřejmě negativní odpověď..a pak podáním žaloby na vyplacení ze spolupodílnictví..jen podání žaloby stojí 7000,-kč..to ho vytočilo úplně…každopádně moje právnička i druhý nezávislý právník mi potvrdili,že mám 90% šanci ma výhru,takže jsem do toho šla..i když mě mega stresovalo,co když to nevyjde..pořádně jsem nespala a den co den nad tím přemýšlela..a najednou mi zničeho nic zavolal,že mi to teda prodá za tu odhadní cenu,když ještě něco přidám…brečela jsem jak želva…nejsem typ,co brečí(jen kvůli zvířatům),ale tohle nešlo zastavit..všechen ten nahromaděný vztek,stres a teď ta úleva museli ven…hodinu jsem brečela jak malá…právnička mi připravila smlouvy,podepsali jsme to,poslala jsem mu peníze a dala návrh do katastru nemovitostí..mluvila jsem i se starostou,který mi řekl,že byl i za ním a on mu řekl,že tam žádný zahrádky dle územního plánu být nesmí a že nám to obec tenkrát prodala s jasným záměrem a to byl chov koní..to ho podle mě zlomilo k tomu se takhle rozhodnout..nebo opravdu nevím,každopádně díky bohu za to rozhodnutí…jsem šťastná jak blecha,že mým zvířátkům už nikdo nevezme jejich domov…
Eli, většího šílence by tu pohledal😲Chudáčky pejsky honí jak zduté kozy😏 sama se málem umrtví na jakémsi šíleném běhu….😏 To bych snad nechtěla vidět ani jako divák😲😜Ne, prostě šílenec😎
Gratulka. To víš, dneska jsou pozemky v kurzu a každej na tom chce vydělat. Mě když dneska manžel přečet inzerát “600 m² - 3 mega” tak jsem jen řekla, ať si to strčej, že to už není normální.
Tsk dost jsem se tím trápila a nechtěla jsem vám tu prostě brečet a fňukat…ale můžu říct,že je to pro mě prostě vyhraný můj nejdůležitější boj..ta představa,že by mi mým zvířátkům sebral část domova a ještě tam nastěhoval nějaký debily…nedovedu si to představit a fakt jsem to měla v hlavě den co den..hlavně to trvalo hrozně dlouho..to bylo ubíjející..
V pátek to jedu oslavit s partou kamarádů,protože tohle musím opravdu zapít😊
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 11.06.2025, 19:06:03
Tyvogo, jak jsem to četla, tak jsem si normálně uhryzala všechny nehty, to bylo napínavý jak kšandy! Blahopřeju upřímně, opravdu mám za vás radost, my jsme v nájmu, a trneme každý rok, jak to dopadne, sice už máme známé a i svoje pozemky, takže by bylo kam s koňmi, ale to stěhování, to by nás trefilo… No úžasné Canko! To musely být nervy… ale dobře to dopadlo! Juchů 🍀
Bobčo, to mě mrzí, ale nepolevuj v naději, že bude lépe! Však v lékařích se cos pohnulo a již tě berou za potřebnou, tak se to snad posouvá někam k lepšímu? Já vím, pořád čekačka, ale aspoň už víš, co a jak? Nějak to údolí stínů překlepeš a jak řekla nedávno Whoopi Goldbergová v Sestře v akci, nebudeš se bát hladu, protože tennahoře ti dopřeje chleba vezdejšího 😜
Hele, jak nám to jede u jedné překážky. Pro tebe 💐
Bugyrro děkuju😊A všem děkuju…ale pro mě je to prostě známka toho,že člověk se prostě nesmí bát bojovat za něco,na čem mu opravdu záleží.. a já bych se fakt do poslední chvíle nevzdala…protože prostě to,že vím,že tu ty moje zvířecí prdelky v klidu dožijou a nebude je nikdo otravovat,je to nejdůležitější…ale co si budeme..už bych chtěla,aby v tom katastru svítilo moje jméno😂
Holky myslíte,že má smysl zkoušet vysadit meloun?Loni jsem to zkoušela,ale jsem lempl na zalévání,takže jen vykvetli a nic…ale jako chtěla bych si to asi zkusit ještě jednou..což mi připomíná,že jsem úplně zapomněla zase na ty cukety koupit..ségra mě zabije😂
Jsem teď venku s kamarádovým pesanem,co ho hlídám a to je fakt nezmar😂Utahat ho je nadlidský úkol….takže dneska přijdu domů tak v 11 h večer😂
Má smysl vysadit meloun, dokonce se mi povedlo vypěstovat jednu malou kouli i ze semínka z melounu z obchodu! 🙂 Loni jsem pořídila roubované melouny, a protože mi je nesklidili slimáci, jako letos, měla jsem opravdu úrodu, nějakých pět koulí to určitě bylo, ze dvou rostlin (kupovala jsem pět rostlin, dvě zaplodily, dvě sežral slimák, jedna uhnila nebo něco).
Letos jsme kupovali 6 rostlin od dvou prodejců, chlap si nechal dvě, jednu mu sežral slimák rovnou, druhou ohlodal, tak jsem mu pro slimejše dala ty modré krystalky. On to má ve foliovníku, tak mu tam neprší, tak mu k něčemu budou. Mně tři melouny sežral slimák a čtvrtému jsem o víkendu nasypala taky modralky, ale pak pršelo a pršelo, takže… no raději jsem se tam ještě dívat nebyla. Budu se těšit rajčaty a možná okurkami… 😀
Jo Niki, jak píše Buggyra, pokud ti to nesežerou slimáci či něco odobného, melouny normálně budou👍Jen si teda kup už sazenice, ze semínka už je pozdě. Já jsem taky jednu musela koupit, protože mi ji právě slimák užral👎Vodní jsme vloni měli jen dva, ale cukrových žlutých hodně👍Já jsem včera totálně nestíhala, sklízeli jsme to seno (12 velkých nůší) po 6ks to Tom odvážel tchánům na vozíku. Do toho přijeli závlaháři, spíš jen na revizi, co je pořeba zrobit, něco pak udělal dnes(usečené trysky, nefunkční 1.sekce…) Nové molo nebude😟prý má čas až na podzim a udělá to i s nějakýma úpravama jezera. Mě z té ohyzdy, co tam máme klepne🙄(molo) Po chvíli, co tu byli ti závlaháři volala mamka, že Mandy ze zad slzí krev, že tam asi má kousanec. Onehdá ji napadl pes, chtěla jsem to sem napsat, ale vždycky jsem nějak zapomněla. Tak hlavně, že jsem jí říkala, že ji má pořádně pak prohlédnout. On ji koulel pod sebou, ale sousedka, co s ní šla říkala, že první ji drapnul do zubů, že zapištěla. Tak jsem chňapla betadinu, stříkačku na propláchnutí, kuchyňské utěrky, skočila do auta a valila tam. Naštěstí se mi při pokusu odtrhnout z toho strup, pod kterým to slzelo podařilo ho strhnout a zjistila jsem, že to není kouslé do hloubky, ale jen seklé, jako by zubem roztržené (škrábnuté) tak jsem to kolem vystříhala a vydesinfikovala, ale nic nehnisalo, vypadalo to čistě, žádný otok. Jen Mandy se mi nelíbí, je nějaká vychrtlá, co jsem ji asi měsíc pořádně neviděla😕Mamka jí dneska dala tabletu na odčervení, protože Mandy je myši-potkano lovec.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.06.2025, 10:17:27
Zdravím Vás. Pořád přemýšlím, to fakt nikdo nedokáže pomoct? Už mě napadají blbosti. Co takhle nechat se odvézt někam dál do jiné nemocnice na urgent, moc nemluvit, dcera nebo někdo řekne, že jste upadla, Váš stav je jaký je. Vyšetří a proboha snad i ošetří = odoperují. Prostě zalhat. Nebo trvat u svého dr. na převozu jinam. Vím, že je to těžký….
Dneska se mi pro změnu neukázaly nové příspěvky a zůstalo to na začátku stránky. Blbne to i vám? Bobi, tobě jsem už dva dny chtěla napsat, že když máš blbou náladu, máš právě přijít sem, pokecat o blbinách, třeba holubech na střeše, to je fuk o čem. Vlastně…máš jiřičky?!?😲 Vůbec si nevzpomínám, jestli jsi psala? Při té příležitosti….mám špatnou zprávu😢Včera, když jsem přišla z obchůzky jsem před dveřma do pracovny našla mrtvou žlunu😢Horní okno od ložnice. Tom říkal, že stál za ním, koukal na jezero, telefonoval a najednou rána. Nemohla jsem přestat bulet asi hodinu😢Ta žluna je u nás pořád(tedy jestli to byla ona) kdykoliv jdu někam zahradou, buď zobe v trávníku mravence, nebo přelétává po stromech. Nechápu, proč najednou trefí barák🙄
Nám začal festival, teda týden kempu - workshopů, nácviků, s vyvrcholením příští víkend, takže jsem v podstatě doma sama, Tom kolem oběda přejíždí tam. Dneska navečer zajedu za ním, nemáme oběd, dáme večeři😉