lesnizinka: Jani, ale k automatickému zavlažování (které samozřejmě máme) potřebuješ vodu! Ono to není o tom: kdyby mi jen povadla zahrada. Některé věci, jako třeba ronďáky bez vody zahynou úplně, nemůže jim vyschnout plytký kořenový systém. Ano zahrada je o mě, nemám psy, už mi zbyla jen ta zahrada, trávím v ní veškerý čas, vlastně jsem se tam už skoro udřela, takže když mi usychá, je to pro mě bolestné stejně, jako mi odcházel Woruška. Ano, každý má smysl života v něčem, někdo v dětech, někdo ve zvířatech, někdo třeba v letadýlkách, já mám hlavně tu zahradu. No a taky nás živí, mám v ní veškerou zeleninu, co nehodlám kupovat. A co se týče té vody: o život jde, v tom potoce umřelo všechno živé, za chvíli dojde i na náš hlavní tok. A jediný, kdo tam ty ryby chodí zachraňovat je kdo asi? Ne, rybáři to nejsou, těm dodají nové ryby👎
Raduš…já jsem sklerotik…zaléváš vodou z potoka? Nebo je možnost i z vodovodního řádu?
K těm rododendronům žádný zavlažování natažené není? Vidíš a mě zrovna ty rododendrony vždycky přišly jako takový držáci…když teda nepočítám nějakou mladou výsadbu, tak mi nikdy nepřišlo, že by potřebovaly extra zalévat, ani v těch největších vedrech.
Já teda mám na zahradě jeden rododendron…ten má asi 30 let a další máme na hřbitově u hrobu..ten bude ještě starší, ale nepamatuju, že bych to zalévala i když třeba 14 dní neprší…takže mě dost překvapilo, že jsi zrovna jmenovala tuhle rostlinu.
Zelenina je jasná, tak jako nemůžu nechat rajčata tejden bez vody…
S těma rybama máš pravdu…pamatuju, jak popisovala záchranu ryb…
Já vím, že ta zahrada je takový tvoje dítě a víme všicí zde, jak nádhernou jí máš a že to není zadarmo…tím myslím hlavně ty hodiny práce, co tomu věnuješ…jen jsem chtěla říct, že třeba lidi, co mají nějakou vážnou nedejbože nevyléčitelnou nemoc by určitě ty starosti měnili…ony se pak většinou ty priority tak nějak posunou….to jsem tím chtěla říct…