Sarah01:A co by radili? Utěšovat, přemlouvat?
Nevim, kdyz doslo na emoce, prestala.jsem cist. Ja tem modernim psycho metodam nerozumim.
Buggyra:Jojo, to je dobrá varianta, kdy to dítě v amoku sebou jen mlátí na podlaze, je vidět, že jste měla dobře vedené.
Horší je, když to dítě začně ničit věci kolem sebe, to prostě člověk zasáhnout nějak musí, protože to by se nedoplatil.
To ona vlastně byla a je hodné dítě. Tak nějak chápe, že záměrně se ničit věci nemají. Ta by spíš šla pomáhat prodavačce dávat věci do regálu, než je házet na zem a něco ničit. Nicméně snažila bych se dítěti zabránit v pohybu a pak prostě počkat.
Coudas:…a pak si na facebooku přečtete, že tohle udělat nesmíte, že to je stará zkostnatělá metoda a vy nepracujete s emocí dítěte….
A co by radili? Utěšovat, přemlouvat?
Nevim, kdyz doslo na emoce, prestala.jsem cist. Ja tem modernim psycho metodam nerozumim.
Já byla jednou na semináři s psycholožkou a ta radila v podstatě to co říkám, dítě obejmout tak, aby se nemohlo hýbat, nechat ho vyvztekat. S malým dítětem máme jednat jako se psem zjednodušeně řečeno. Nakonec jsou starší knihy, kde radí vymáchat štěněti čumáček v louži a dnes už se to nedělá, tak ta výchova dětí se taky mění. Taky jim už nemácháme čumáček v louži 😄.