Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.01.2026, 12:03:45
Vy myslíte, že neudržím vzpouzejícího se tříletka?
Kamarádka učila na škole s dost vysokým procentem romských dětí. A i při své výšce 160 cm zvládala chytit vzpurné dítko a vyřešit problém. Jakmile jí začalo cukat oko, všichni věděli, že jde do tuhého. Prostě ten správný stav přinas….
Tříleté dítě snad ještě “přeperu”. To se hůř udrží ten kůň, který má půl tuny a víc.
Kometo nezkoušela jste to. Neviděla jsem to jednou. Naposled před Kauflandem. Seděla jsem v autě za nimi, zatímco kolegyně byla vevnitř. Vemte v potaz, že tomu dítěti nesmíte ublížit, navíc jste na veřejnosti. Dítě se šprajclo ve dveřích - asi nedostalo, co chtělo. “Tak ho vem”, zněla otcova rada. Matce se povedlo dítě utrhnout od dveří a zvedla ho. V mžiku visel hlavou dolů. Pustit na chodník ho nemůžete. Celou dobu se zmítal. “ Pojď si pro něj, já ho nedržím” Otci se povedlo donést ho k autu. Ale ne nacpat do sedačky. Ve dvou. Otec venku, matka vedle něj na sedačce. Dítě otočené na kolenou zadkem nahoru neuvážete. Celou dobu řval, vypadalo to, že ho kradou. Nakonec se jim to (po dost dlouhé době) povedlo. Dítě sebou stále v sedačce mlátilo. Rozjeli se, miláček otevřel dveře. Zastavili, zavřeli. To se opakovalo asi 3x. Auta dnes nemají dětskou pojistku? Asi ji nakonec našli, protože odjížděli s dveřmi zavřenými. Ale s otevřeným oknem, z kterého koukala ruka až po rameno a půl hlavy.
Jsem moc ráda, že výchovu dětí mám dávno za sebou.
Já zažila řvoucího asi 2leťáka,ležícího mezi regály..kopal nohama,mlátil rukama..Matka šla v klidu kolem regálu a nakupovala..Ne tak postarší paní a babičky…že “proč to dítě neutišíte?”..Já osobně bych ho zvedla, naplácala mu přes plínky a šli bysme dál..Nevím,jak to začalo,už TO probíhalo,když jsem přišla…Prostě matka nepolevila..na to musí být taky odvaha a pevné nervy..ty reakce okolí musíte očekávat..švagrová v 70tkách musela malému synovi koupit další tenisky,i když asi 2 dny ty samé kupovali tamtéž(jak vyváděl)
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 13.01.2026, 14:35:00
Podobnou situaci jsem zažila dávno tomu (ještě ve starém Hubáčkově obchoďáku - liberečtí vědí) Podobné období jako teď, končící rozsolený sníh, za vstupními dveřmi louže a v ní ležící vzteklé batole v kombinéze. Lidi ho překračovali, nebo obcházeli, matka nakupovala u blízkého pultu ve sportovních potřebách. Dnes už je podobná situace nemyslitelná. OSPOD číhá za rohem.
Třeba chtěla, aby si ho někdo vzal, spratka😜Já bych prosila kolemjdoucí, ať si ho někdo odvede a OSPOD by byla moje spása(a hlavně toho děcka) Děcák už není místo, kterého by se děti děsily, na rozdíl od některých rodin, je to ráj na zemi😏
Třeba chtěla, aby si ho někdo vzal, spratka😜Já bych prosila kolemjdoucí, ať si ho někdo odvede a OSPOD by byla moje spása(a hlavně toho děcka) Děcák už není místo, kterého by se děti děsily, na rozdíl od některých rodin, je to ráj na zemi😏
Děcák pořád není rodina a ty rodiče jim tam nikdo nenahradí.
Já zažila řvoucího asi 2leťáka,ležícího mezi regály..kopal nohama,mlátil rukama..Matka šla v klidu kolem regálu a nakupovala..Ne tak postarší paní a babičky…že “proč to dítě neutišíte?”..Já osobně bych ho zvedla, naplácala mu přes plínky a šli bysme dál..Nevím,jak to začalo,už TO probíhalo,když jsem přišla…Prostě matka nepolevila..na to musí být taky odvaha a pevné nervy..ty reakce okolí musíte očekávat..švagrová v 70tkách musela malému synovi koupit další tenisky,i když asi 2 dny ty samé kupovali tamtéž(jak vyváděl)
Jenže ono to nepomůže tomu děcku namlátit. Nejlepší je všeho nechat, dítě vzít a odejít pryč. Pokud to člověk v jednom zvládne. A nebo teda nechat ho tam a jít si v klidu po svým, jak to udělala ta matka, ale přesně tak, člověk musí očekávat reakce okolí a ty nebývají zrovna příjemné. Ony se nejlíp vychovávají cizí děti, jak se říká. 😊
když ono to dítě v tom záchvatu je prostě v záchvatu, tam je fyzický trest vlastně jen amok, emoce toho dospělého. nemá to žádnou výchovnou funkci.
Když se do té doby snažíte to dítě vychovávat tou domluvou a respektováním jeho potřeb a bla, bla a pak vám v obchodě udělá virvál, tak jakékoliv pokusy o výchovu jdou stranou a už se jen držíte, aby ste ho nezabila. Viz můj brácha a jejich mladší dítě😏
tak když už jsem se radovala,že mají skončit ty velké mrazy a má přijít obleva,tak obleva dorazila na chvíli,aby všechno zamrzlo a bylo jeden velký led😂Už mám nervy,do práce den co den pozdě,protože to se prostě nedá ty rána u zvířátek..dneska jsem teda sjela po prdeli skoro až k nim na zahradu od baráku po tý ledovce😂Ale jako fungovat u koní na tom zamrzlým sněhu bylo žůžo labůžo😂Vzdala jsem dávno sbírání bobků,protože to je zamrznutý a nejde s tím hnout od země..sbírám jen ty,co holky ,,vyprodukují,, přes noc..to co je přes den ve výběhu do večera přimrzne a není šance..a zbytek je pod sněhem..až to roztaje,to bude hovnová brigáda😂Dost lidí se mé ptá,jak zvířátka ty mrazy zvládají,že jim musí být hrozná zima..a když jim vysvětlím,že paradoxně líp zvládají tyhle mrazy,než vedra,tak si klepou na hlavu…říkala jsem,že když jsou na to zvyklý být celoročně venku,stačí zdravému zvířeti suchý nastlaný přístřešek,aby se měl kam schovat před nepřízní počasí,mít dostatek krmení a vodu..slepičky to zvládají taky s přehledem,u těch jsem si nebyla jistá,ale mají všeho dostatek,krmený jsou jako královny(a proto mi nesou fakt veeelmi dobře - jsem jediná z mých známých,komu slepice teď v zimě nesou) a Berťas taky pohoda…je pravda,že jak byli ty velké mrazy kolem těch -10°C a míň,tak večer necoural jako obvykle,ale spal v seníku v polystyrenovém domečku vystlaným senem..a fakt tam byl celou noc..a když napadl sníh,tak v tom lítal jak praštěný a měl z toho hroznou radost😂 A dneska ulovil jednoho mega myšáka,jsem to ráno fotila,ale nedošlo mi,že to s čelovkou hodí stín na fotce,ale vidět to jde…no a ty misky vyvýšené na stojanu hladkém fungují perfektně..sice jsem teda blbě koukla a objednala velké misky pro psy,ale Bertíkovi to nevadí a papá z velkých misek,i když to s tou jeho malou působí komicky😂Ale granule konečné nemizí a má je zase nonstop k dispozici.
Tak já měla kliku, že když se to stalo mě, tak to bylo v Kiku a krám prakticky prázdný a najednou si mé dítě vzalo do hlavy, že chce nějakýho plyšáka a když jsem řekla, že ne, dostalo hysterák a švihla sebou na zem. Ve mě se něco seklo a řekla jsem jí, tohle na mě neplatí a šla jsem na kasu platit a dítě jsem nechala, jak bylo. Tam jsem jsem se omluvila prodavačce, ta mi řekla, že je zvyklá a že už zažila mockrát horší. Pak jsem teda oznámila dceři, že jdu domů jestli jde taky. Měla jsem kliku, že ještě byla ve věku, kdy maminka byla celý její svět, tak jsme teda šly domů a tak nějak se zklidnila. Ještě párkrát to zkusila, i když už spíš jen brečením, že něco chce, nepochodila a časem to pochopila. Nicméně pár na zadek by nic nevyřešilo, scéna by byla horší a nevím, jestli by vůbec měla pozitivní dopad na výchovu.
No tak já měla jinou situací a to takovou, že i mě se dítě v samoobsluze ještě za totáče hodilo na zem a že chce a chce, já na chvíli čuměla co to dělá moje krásné růžové mimy a jak nepřestával tak dostal na dupku a okamžitě byl klid. Už nikdy tohle neudělal a nikdy v životě si nic nevynucoval , byl klid. Okolí v sámošce taky na mě čuměly, ale v tu dobu nikdo nic neřekly ono v tu dobu to bylo normální, že dítě dostalo na zadek v dnešní době bych si venku tohle fakt nedovolila.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.01.2026, 14:10:13
To je případ, ve kterém bych nechala s klidem dítě venku vyvztekat u těch kontejnerů. A že nemůžu dítěti ublížit? Ublížilo si samo, já ho chtěla klidně dovést někam, kde bude mít prostor pro bezpečné vyjádření svých emocí, ale ono bylo v amoku, kdo ví, jestli to nebyl nějaký zdravotní záchvat, a prostě sebou mlátilo, až si ty modřiny způsobilo, mám na to tuny svědků.
Jsem moc ráda, že výchovu dětí mám dávno za sebou.
Věřím, že VY byste měla své dítě vychované tak, že by vám stačilo se úkosem podívat, a dítě by bylo jako pěna.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 13.01.2026, 18:27:57
Dá se, pokud to dítě není na to zvyklé. Amok přebijete větším šokem. Když jsme měli autonehodu, já chytla hysterák a začala jsem řvát, a to bylo jedinkrát, kdy mě otec uhodil. Pak jsem jen tiše seděla a koukala. No nedá se to samozřejmě použít na běžné bázi, páč by to ztratilo efekt. A proto k tomu matky možná přistupují, že poprvé, podruhé to fungovalo… - a teď čtu, přesně jak píše Daja 🙂
Jenže ono to nepomůže tomu děcku namlátit. Nejlepší je všeho nechat, dítě vzít a odejít pryč. Pokud to člověk v jednom zvládne. A nebo teda nechat ho tam a jít si v klidu po svým, jak to udělala ta matka, ale přesně tak, člověk musí očekávat reakce okolí a ty nebývají zrovna příjemné. Ony se nejlíp vychovávají cizí děti, jak se říká. 😊
…a pak si na facebooku přečtete, že tohle udělat nesmíte, že to je stará zkostnatělá metoda a vy nepracujete s emocí dítěte….