Aktuálně: 2 326 inzerátů269 945 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2026, 10:59:00 xxx.xxx.31.103

Když jsem vstávala v těch 7h bylo jen -16(teda na rozdíl od vašich teplot😉) Legíny nemám ty vyloženě zateplené(ano znám, vím o nich, dokonce jedny podobné mám do zahrady) ale mám takovou zimní verzi, vevnitř počesané, že jako nejsou vyloženě ty tenké letní legíny. No nohy jsem měla po návratu z obchůzky jak opařené. A áno, dokonce v mrazech pod -4st už nasazuju kapuci na mikině😏 A dneska bych na ni možná snesla i tu od bundy, těch -16 už bylo hodně poznat. Po těle pohoda, to jsem fakt navlečená a chůze mě zahřeje. Mám tričko z krátkým, na to termotriko s dlouhým, dlouhou mikinu pod zadek a lehčí zimní bundu. Tlusté ponožky a trekové nepromokavé boty. Teda nízké, ale zima mi ještě nebyla, u nás do nich sníh nenaberu, z těch tří centimetrů, co napadly😏Ani dnes jsem si rukavice nevzala a dobrý, ty dlouhé rukávy stačí, udělám pěstičku, rukáv mám přes ni přetažený😀

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 11:58:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.01.2026, 09:27:20

Tak to moje musí nastartovat několikrát denně a v kuse jezdívá max. 10 km 😀 To je ráno od domu do práce, odpo z práce ke koním, večer od koní domů.

Coudas (neregistrovaný) 12.01.2026, 16:56:35 xxx.xxx.126.48

Výprava padla na dnešek 😍 zejtra má prej pršet, mi sdělil manžel. Tak jsme v 10.00 vyrazili jen za humna na Špičák. Naprostá paráda, 13 km. Cestou jsem si říkala, co že to vlastně jsme, turisti, trampi… tuláci je takový hezký…no já jsem spíš pako.  Každý normální člověk, co jde ve sněhu do hor si vezme čepici a rukavice. Čepici jsem mohla případně nahradit kapucí na bundě, ale nepotřebuji. Rukavice jsem si vzít mohla, při drapání se ve sněhu by se šikly. Ale tak… Nejdůležitější jsou správné boty. Vzhledem k zimě jsem si vzala své superpracovní, i když jsem měla trošku obavu, že jak nejsou šněrovací, že to na ty zrichtované kotníky nebude ono, ale superbot, i po této strance, teploučko krása. V lese jsme potkali tažného koně, no musela jsem pána poprosit, jestli si to můžu vyfotit. Na šťítě jsme si dali sváču, čaj z termosky, ale dost tam foukalo, tak jsme se moc nezdržovali. Dolů došlo i na to lyžování, ale sníh byl lehkej a šlo se dobře. A.nejlepší - na 13.om jsme.potkali 4 lidi! 👌

Videjko 😊  

https://www.youtube.com/watch?v=RdOmZb2SeNE

Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 12.01.2026, 17:11:09 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Bobi, jak jsi dopadla, dojelas v poho?

jojo…Naštěstí nebyla ledovka…zítra jdu na krev a moč…v pondělí MR a úterý ARO…

Daja
Daja 12.01.2026, 17:22:45 xxx.xxx.121.144
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.01.2026, 17:11:09

🙏ať je vše OK.

Elisak
Elisak 12.01.2026, 18:08:58 xxx:xxx.e395:b404

U nás bylo ráno -21°C. Chvíli jsem čekala jak to poleze nahoru, ale nakonec jsem vybíhala v -19°C, pak už bych to nestíhala, v plánu byl půlmaraton. Nebylo to tak hrozný jak to zní, vůbec nefoukalo. Jen teda psa jsem do toho nechtěla tahat, tak jsem ho nabrala až po 10km, kdy už bylo jen -14°C. Krásně mu omrzly fousky.

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 13.01.2026, 06:34:33 xxx.xxx.198.226

Já jsem včera vybíhala z práce kolem půl páté, protože se tmělo, a já musím bobky ve výběhu dolovat ze zmrzlého sněhu pokud možno za světla. Já si teda ten půlmaraton dala, děkuji pěkně, dobývala jsem hnůj svůj vezdejší následující 2 hodiny a naštěstí přes uježděný sníh odvozila 4 vrchovaté káry bobků. Bobky nutno odkopat od země železnými hrabičkami, pak teprve se dají nabírat a vkládat do zařízení k odvozu. Podělila jsem koně senem, dovlekla od auta 15 litrů teplé vody na udržení rozmraženého 200l zásobovacího sudu, dolila koním vody (poníkům nic, jen obnovit díru v ledu, skoro nepijou, a měla přijít obleva).

Dneska mě bolí pravá nadp*del, asi jsem si něco natáhla nebo namohla nebo ofoukla. Byla jsem u koní vzácně sama, normoš jsme na to aspoň dva… 

Dneska odpo zubajda, to bude u koní zase sama máti zezačátku, ale od zubničky rovnou frčám k ořům zase tahat kolečka a káry s hnojem. Máti to naloží, já odtahám, ona už se s tím netahá, je ráda, že sebou někde neřízne.

Už včera odpo ve výběhu tři nad nulou, dneska ráno déšť, všechno snad během dneška roztopí. Bych si přála. Potřebovala bych dosbírat bobky z toho výběhu, kde momentálně ořové tráví svůj zimní čas, když už jsou teda oři za draho odčervení. Tak až to roztaje, budu se do toho moct pustit 🙂

kometa
kometa správce
13.01.2026, 08:36:28 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.01.2026, 06:34:33

Bobky nutno odkopat od země železnými hrabičkami

Tak nějak jsem ráda, že toto už nemusím. Asi jsem opravdu už stará.

Buggyra
Buggyra 13.01.2026, 09:21:10 xxx.xxx.198.226

Já jsem celá mladá, a taky bych nechtěla 😀 Ale holt si chci vozit zadek, celkem zalevno, tak se nedá svítit. Na druhou stranu, až se budu cítit stará, tak asi nebudu potřebovat ani tolik rajtovat, tak nebudu muset kopat bobky…

Orionka (neregistrovaný) 13.01.2026, 10:22:55 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.01.2026, 08:06:52

Nemáte představu o tom, v jakém psychu se rozmazlené dítě, při jeho odporu a vašem nevyhovění, octne. Nějakou domluvu absolutně nevnímá, ránu by nevnímalo, leda byste ho ubila. Vyvlečete z obchodu? Sama? Nacpete do auta? Koně možná udržíte, vzpouzející se tříleté dítě (když ho nechcete zabít) těžko. Není to moje zkušenost, já ještě vychovala děti normálně, možná by mi je dnes odebrali. A spousta rodičů se toho dnes bojí. Myslím, že se blíží konec světa. Nebo minimálně evropské civilizace.

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2026, 11:03:17 xxx.xxx.91.111

U nás ještě ta trocha sněhu a mrzne. Ráno padalo něco mokrého, ne dlouho, ale cesta byla čerstvě zasněžená(asi centimetr) s ledovatou krustou. Bylo až divné, že po ní nikdo od noci neprojel, asi se báli, není odhrnutá a na konci je šikana, která háže do potoka(já jsem ji minulý týden projížděla rychlostí, že by mě předběhl i důchodce s chodítkem😛) Zatím se drží -2,5st, ale ono to přijde. No já bych raděj ten čisťounký bílý sníh, než ten následný bordel z oblevy🙄Ale nemusím vyjíždět autem, chápu.

Buggyra
Buggyra 13.01.2026, 12:03:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.01.2026, 10:22:55

Tak když to psycho dítě nebude vnímat, tak se s ním nebudu bavit, to je jednoduché. Prostě ho vyvleču z krámu, zakurtuju do auta a jdu si to vyřídit s obsluhou krámu a pak jedu domů. Ať si dítě třeba vypsychuje hlasivky z krku 😀 Ono to dítě - velké překvapení - když zůstane najednou samo - přestane psychovat. Nemá na koho řvát, nemá koho přivádět do rozpaků, nemá koho manipulovat. Tak proč. A když se vzpamatuje až když jedeme domů, tak taky dobře. Sebeovládání se nějak naučit musí, nedá se svítit, kdyby mi začlo psychovat ve chvíli, kdy běží okolo šavlozubej tygr, tak se s ním buď taky mazlit nebudu a nebo bude sežráno.

Jenže vy mluvíte o rozmazleném dítěti. To by mé dítě nebylo. To mé by spadalo spíš blíž ke škatulce “týrané”. No a proto si, milí přátelé, žádné dítě nepořizuji 🙂

Vy myslíte, že neudržím vzpouzejícího se tříletka? To mě neznáte. Čapnu ho za flígr a jde (vleče) se, může kousat, škrábat, a třeba se i (a dost pravděpodobně) pos**t. Co se cpaní do auta týče, tam chápu, to by bylo náročnější. Inu tak bych ho odvlekla kamsi k odpadkovým kontejnerům za obchod, kde nebude obtěžovat, a tam by si mohlo dítě dopsychovat.

To mám zůstat stát a koukat, jak mi dítě rotuje po krámě a rozhazuje věci? To snad ne.

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2026, 12:13:33 xxx.xxx.91.111

Jenže vy mluvíte o rozmazleném dítěti. To by mé dítě nebylo. To mé by spadalo spíš blíž ke škatulce “týrané”. No a proto si, milí přátelé, žádné dítě nepořizuji🙂 - naprosto stejně, jak přes kopírák, vlastně celý ten popis. Já jsem rapl, doslova a do písmene. Já bych nějaký projev odporu, natož hysterák nesnesla. Opravdu bez legrace by hrozilo, že bych ho v záchvatu vzteku(svého) přizabila👎

Co se týče nového zákona, mě by děcka s jistotou sebrali. Takže v rámci nového zákona bych já měla dostat nějakou odměnu, metál za to, že je nemám😉

Coudas
Coudas 13.01.2026, 12:16:16 xxx:xxx.5600:1f5f

Škoda, že to nejde vyfotit lépe. Šest vymrtvenejch koní v hale, chudáci utejraný. To počasí davá jak mně tak těm zvířatům. Jeden den -16, druhej den +2… Škoda. Co už, mame demokracii. Většina si přeje vystoupit z klasického střídání ročních období, mrazy a sníh jsou největší nepřítel, a když se mi to nelíbí, tak se mám jít bodnout a odstěhovat do Alp, prej. Jo jo, demokracie, to je taky pěkný svinstvo.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 13.01.2026, 12:22:05 xxx.xxx.91.111
Coudas:

Škoda, že to nejde vyfotit lépe. Šest vymrtvenejch koní v hale, chudáci utejraný. To počasí davá jak mně tak těm zvířatům. Jeden den -16, druhej den +2… Škoda. Co už, mame demokracii. Většina si přeje vystoupit z klasického střídání ročních období, mrazy a sníh jsou největší nepřítel, a když se mi to nelíbí, tak se mám jít bodnout a odstěhovat do Alp, prej. Jo jo, demokracie, to je taky pěkný svinstvo.

Obrázek

No já to taky nechápu, mě tahle zima doslova těší. I když mrznu, i když mě kotník po pádu bolí už 14dní. Ale představa, že mi zase bude vedro mě neláká ani trochu. Ráno starý pán z ulice odklízel sníh a taky říkal, že je rád, že je zima. On taky chudák celé léto lítá s taškama na kole a shání něco zeleného pro králíky, pro slepice😏tak si alespoň chvilku odpočine🙂 A jsem ráda, že snad pomrznuli slimejši a ostatní havěť, co mi pila vloni krev.

Coudas
Coudas 13.01.2026, 12:22:08 xxx:xxx.5600:1f5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 13.01.2026, 10:22:55

Pokud není dítě umlácené, tedy zvyklé dostat za každou kravinu a je tedy prpti tomu imunní, lepák v záchvatu je účinné vystřízlivění, podruhé stačí naznačit, na třetí pokus nedojde. Vlastní zušenost. 

Jenže ony se ty “tělesné tresty” v moderní výchově vnímají naprosto jinak. Ale to je tím, že se člověk na míle vzdaluje přírodě a jejim zakonům. Pokrok. A taky tím, že týrání dětí, opravdové týrání, úřady prehlížejí a nic se neděje. Lepák na veřejnosti je pak největší zlo.

Coudas
Coudas 13.01.2026, 12:23:20 xxx:xxx.5600:1f5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.01.2026, 12:22:05

Na to to bylo krátce. V lese a v potoku nebyla ani zamrzla voda.

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2026, 12:26:10 xxx.xxx.91.111
Coudas:

Na to to bylo krátce. V lese a v potoku nebyla ani zamrzla voda.

U nás trochu dýl. V potoce zamrzla voda až skoro do třetiny naší vesnice, nad náma ve vsi byla už před týdnem. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.