Aktuálně: 2 240 inzerátů288 612 diskuzních příspěvků20 696 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 10.01.2026, 20:46:27 xxx.xxx.31.103

Upřímně…nikoho dospělého, který by prošel jako dítě tou …říkejme tomu “moderní výchovou” osobně neznám - na to si asi budem muset ještě počkat(já doufám, že se nedočkám😏)

My děti nemáme z důvodu, že jsme je nechtěli. Proto nemáme nejmenší chuť snášet řev a obtěžování dětí v prostorech, kde si to chcem užít, jakkoliv. Na dovolenou už vybíráme pouze hotely bez dětí. Nebo prostě ty, které jsou tak drahé, že je nepravděpodobné, že by tam jezdili lidi s dětma😉Ne, nejsme takoví, že by jsme si někomu stěžovali, ať to děcko zklidní. To prostě zatnem zuby a vydržíme a pokud je možnost už tam nejdem. Ale prostě zaplatíte drahý pobyt a polovinu vám tam prořvou něčí děcka….tak to už si říkáte, že jak k tomu přijdete?!?👎

Bobca
Bobca 11.01.2026, 12:44:46 xxx.xxx.20.192

Já mám zkušenost s dětma(myslím víc dětí) na rodinných srazech…Taky tam byly společné obědy,snídaně,večeře….Nepamatuju si žádný problém v jídelnách(a že tam bylo dětí)..ano,nebyly to restaurace,ale bylo nás tam kolem 60-70..je to o rodičích..a pak o tom,zabavit děcka něčím,aby se rodiče mohli pak v klidu pobavit s ostatními…Dnešní matky mají k dispozici restaurace s koutky pro děti,a než by toho využily+sedly si někde blízko,aby na ně viděly…

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 14:09:46 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.01.2026, 09:54:57

Taky si nemyslím, že by se děti měly vychovávat fyzickými tresty, jde to i bez toho.  Mě rodiče mlátili teda fest a musím říct, že hlavně s otcem ty vztahy nejsou v pořádku a pokazil si to i s vnoučaty. Vždy vyžadoval absolutní poslušnost a všechno muselo být podle něho. Dnes je mu 77 let a zůstal úplně sám, všechny lidi od sebe vyhnal. Taková výchova není dobrá už kvůli tomu, že bez výhrad člověk všechny autority poslouchá, protože je tak naučenej. Mám jen štěstí, že se mně nikdy nic hroznýho nestalo. Ale třeba například kdyby mě jako malou holku někdo cizí lákal do auta nebo mně řekl, že s ním musím jít, tak bych určitě šla. Dlouho jsem neuměla říkat NE, musela jsem se všechno naučit až jako dospělá ženská. Býval u nás třeba praktickej doktor, kterej se vyžíval v tom, že když k němu přišla mladá holka s čímkoliv, vždy požadoval vysvléct úplně donaha. Holka o rok mladší než já mu vrazila facku. Já bych to tehdy nedokázala, byla jsem naučená, že starší lidi se musejí poslouchat. Svoje děti už jsem se samozřejmě snažila vychovávat jinak, ale přesto taková výchova na člověku zanechá následky a občas, když si neví rady, tak prostě děcku vlepí facku. My jsme jako děti se sestrou musely i klečet v koutě, když jsme něco provedly. Třeba celé odpoledne. Že to je to výchovný nesmysl, je nasnadě. Moje teta vychovávala děti úplně jinak, nemůžu teda říct, jestli “moderně” nebo ne, to klečení v koutě vždycky považovala za zbytečné ponižování, a z jejích dětí vyrostli normální sebevědomí zdraví lidi.

Jinak samozřejmě rozjívené neukázněné děti v restauracích a na jiných místech mně taky vadí a zvlášť teď, když moji jsou dospělí a já už bych taky trochu chtěla mít klid. Dnes se rodiny s dětmi o nic nechtějí připravit, takže na zámcích a hradech člověk z prohlídky často nic nemá a jednou se nám to stalo i v nějaké jeskyni, kam si mladá rodinka vzala malé miminko, které celou dobu prořvalo a my neslyšeli vůbec nic. To mně fakt připadá krajně neohleduplné. Netvrdím, že mají sedět doma na zadku, ale mají si vybrat takové cíle, kde nikoho dalšího nebudou obtěžovat, a do jeskyně třeba jít, až bude dítě větší.

lesnizinka
lesnizinka 11.01.2026, 14:40:47 xxx.xxx.31.103

O těch fyzických trestech už jsme to tu probírali horem dolem, ale jako reakci na Sarah k tomu ještě dodám. Je rozdíl milující rodič, který s dětma dělá všechny vylomeniny, mezitím jim o všem povídá a všechno vysvětluje, děcka ho zbožňujou a dcerunka pak ztropí šílenou scénu (to jsem já😊) kvůli střepu, co na něj šlápnula, zůstal jí v noze a museli jí ho rodiče nějak dostat ven. To už taťka fakt nevydržel a jak mě měl přes kolena, nařezal mi pořádně na zadek. Ale já jsem prostě věděla, za co to bylo a i to dítě(kterému není rok, ale třeba 10) prostě nějak chápe, že jinak už to nešlo, že to by nevydržel ani svatý. A to bylo x krát. Nikdy jsem tyhle výprasky našim nevyčítala a vžřdycky jsem jim říkala, že jsem dopadla ještě dobře, protože já mít takové dítě, dospělosti by nedožilo👎Takže ani ty fyzické tresty si myslím, že se nedají úplně paušalizovat. Vůbec si nepamatuju, jestli dostal někdy brácha, protože u něj nebyl důvod, to byl anděl😇

Orionka (neregistrovaný) 11.01.2026, 15:02:27 xxx:xxx.710f:4e35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.01.2026, 14:09:46

Neodepřou…..batole uvázané v písku a šiškách na hraní….a oba rodiče ve stěně nad ním. Ve Skaláku. 

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 15:06:36 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.01.2026, 14:40:47

Ony jsou nejhorší fyzický tresty kombinovaný s psychickým až týráním. Já jsem třeba cca v 16 nebo 17 už toho měla dost, tak jsem začala dělat naschvály, i když jsem věděla, že dostanu nařezáno. A mohli mě fakt třeba zabít, mně to bylo jedno. Mlátit dítě v takovým věku už není normální.

Bobca
Bobca 11.01.2026, 20:10:41 xxx.xxx.20.192

Já byla už vdaná,bylo mně asi 21-22..byla jsem u našich vyorávat brambory domácím traktůrkem..Asi 20 řádků/15 metrů dlouhých…Otec řval při každé otočce a najíždění..Těch kur.v bylo nepočítaně…Já nevěděla pokaždé,kam chce najet Já předpokládala,že ob-řádek,aby se to mohlo sbírat a pak ty další...On za traktůrkem šel s ručním pluhem(na jeden řádek)Jenže najednou já najela na ten ob-řádek,a zase blbě..Otec řval jak pominutý,já se sebrala a šla dom.On letěl za mnou přes dvůr,a já stihla za sebou zavřít dveře!!!!Byla jsem strachy bez sebe..Tak aspoň kopl do dveří…Bych určitě chytla takovou potlamě…i v tomto věku-jsem si dovolila hodně..Brácha se na to vyprdl..i králíky jsem potom dělala sama.Jak člověk ukáže,že něco umí..od 15 let jsem zabíjela a stahovala..

Coudas (neregistrovaný) 12.01.2026, 07:35:12 xxx:xxx.62df:84ef

Nemám co bych psala 🙂 Dokončila jsem svůj koňský projekt ( včera celý den natáčení a stříhání videí, čtení textu stale dokola (stejně tam budou chyby, pak je už človék slepej) umisťovani na stranky…), protože… no to je jedno… a tak se můžu naplno věnovat těm dalším - projekt na stavbu “stodoly” (musím vymyslet uslořádání, narýsovat a sehnat projektanta), tématické video o farmě teď padlo na mě, kamarádka začíná rodit - tedy kozy začínají rodit, těším se na stavbu, zároveň si užívám pořádné zimy, než zítra skončí - teď ráno pozoruju teolotu, v 6.30 bylo -16, v 6.45 bylo -10, o 10 minut později -12, a teď 7.25 je -8. Krom starosti o zamrzlou vodu u ovcí, kterou 2x denně měním je všechno pohodička, chtěla jsem zitra vyrazit na chvíli na hory, snad počasí jestě vydrží.

Ať se daří

Obrázek
Bobca
Bobca 12.01.2026, 07:39:31 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 12.01.2026, 07:35:12

myslíš lyžovat?…nebo jen tak,na tůru?🤗

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 07:56:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 10.01.2026, 10:35:56

Specielně pro vás vymysleli chytrý lidi vyhřívaný legíny 🙂 Hned to někde na Temu nebo jiné sprosťárně kupte, protože přesně na tohle je to určený! 🙂

Jsem na fejsbůku ve skupině “Koně venku” a hojně se tam probírá 🙂

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 08:01:36 xxx.xxx.198.226

Co se zubu týče, k zubajdě jsem v pátek nepáchla, okolí zubu postupně dále natékalo, hřálo a tepalo, já jsem pilně rukama masáží otok stahovala po dásni dolů, až se pátek večer objevil flíček bílého zpředu na dásni před zubem 🙂 Tak jsem vzala špendlík a vyvalily se vlny zdola, a až od půlky nosu jsem postahovala dolů celý ten absces a vyždímala, dokud něco šlo. No a v sobotu jsem se probudila již s celkem ujdoucím pocitem, během dne ještě postupně vymasírovávala zbytky, v neděli už jsem neměla ani nateklo a už z díry nic nešlo, a dneska, považte, splaskla už i ta uzlina v dolní čelisti, co mi v pátek natekla. Takže vítězství, a zítra půjdu k zubajdě už celá zdravá a veselá 🙂

A to už jsem se doma probírala paralenem a Tramalem že jako co si zobnu, až bude nejhůř - ibalgin nevedu 😀

Coudas (neregistrovaný) 12.01.2026, 08:05:09 xxx:xxx.62df:84ef
Bobca:

myslíš lyžovat?…nebo jen tak,na tůru?🤗

Jen tak se toulat 😍 Běžky nemám ráda od lyžáku a na sjezdovkách jsem byla naposled tak před 20 lety, kdy se jestě dalo normálně lyžovat. Jednak byl normální sníh a druhak nebylo potřeba stát frontu i při sjezdu dolů.

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 08:06:52 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 10.01.2026, 10:35:56

A já ještě musím souhlasit s názorem na fyzické tresty. Možná bych vyloženě nemlátila ve smyslu trestu, ale rozhodně bych ty děti fyzicky inzultovala v případě potřeby. Tj. dítě mi začne hysterčit v krámě? Ok, šoupnu košík na stranu, vyvleču dítě pevným stiskem z krámu, venku mu vysvětlím, že jestli bude pokračovat, tak nasedáme do auta a jedem domů bez nákupu, a dostane chleba z mrazáku s kyselou okurkou. A když se neuklidní, tak šoupnu dítě do auta, dojdu se do krámu omluvit obsluze, že tam opravdu nebudu obtěžovat s ječícím parchantem, a ať si ten košík holt uklidí. A sedla bych do auta a parchant by dostal, co je na skladě. Ono by to tomu dítěti celkem rychle došlo. A pokud by se dítě uklidnilo, tak bych ho vzala a prošla s ním obchodem k tomu odloženému košíku a mohli bychom nákup dokončit.

Taktéž pokud by mi ratolest ječivě pobíhala po parkovišti, tak ho lapnu nevybíravě za ruku a budeš tady a vyřízeno, když se neumíš chovat a ovládat.

Dokud mám fyzickou převahu, je to snadné, umravnit takového malého vysírku. A ani hlas bych zvýšit nemusela 😀

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 08:15:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.01.2026, 12:44:46

My chodili do vesnické hospody a abychom neprudili, než donesou jídlo, tak jsme si objednali, a pak nás rodiče vypustili ven za hospodu k potoku, tam jsme lozili, vypichovali si klacky oči, kolikrát do hospody přišli s vodou v botách a podobně, ale po té půl hodině řádění akorát tak unavení na jídlo a odpadnutí, a po obědě o nás nikdo nevěděl 😀

Bobca
Bobca 12.01.2026, 09:15:11 xxx.xxx.20.192

Jo,a u nás -12 v 7 hodin,v 8 už -14..teď -11,5..Mám jet na 11 na předoperační,tak doufám,že dojdu k autu,že už nebude ledovka..

kometa
kometa správce
12.01.2026, 09:20:47 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Naše meteostanice dnes ráno hlásila přízemní -17,9 

To jde.

Jo, to jde. Akorát při čekání na bus jsem si chvílemi myslela, že mi upadně nos. -18 je už docela dost.

Buggyra
Buggyra 12.01.2026, 09:22:40 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.01.2026, 09:20:47

Já mrznu v autě, ale nefouká v něm, nezapínám na těch 10 min topení, to akorát ždíme baterku a ten pětilitr se stejně až do práce nemá šanci ohřát, do práce v tomhle dojedu tak tak s tekutou vodou v chladiči 😂

kometa
kometa správce
12.01.2026, 09:27:20 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.01.2026, 09:22:40

Tak to musím své autíčko pochválit. Nastartovalo a dojelo ty necelé 2 km na bus. Zítra se projede 12 km.

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2026, 10:37:13 xxx.xxx.31.103
Buggyra:

Co se zubu týče, k zubajdě jsem v pátek nepáchla, okolí zubu postupně dále natékalo, hřálo a tepalo, já jsem pilně rukama masáží otok stahovala po dásni dolů, až se pátek večer objevil flíček bílého zpředu na dásni před zubem 🙂 Tak jsem vzala špendlík a vyvalily se vlny zdola, a až od půlky nosu jsem postahovala dolů celý ten absces a vyždímala, dokud něco šlo. No a v sobotu jsem se probudila již s celkem ujdoucím pocitem, během dne ještě postupně vymasírovávala zbytky, v neděli už jsem neměla ani nateklo a už z díry nic nešlo, a dneska, považte, splaskla už i ta uzlina v dolní čelisti, co mi v pátek natekla. Takže vítězství, a zítra půjdu k zubajdě už celá zdravá a veselá 🙂

A to už jsem se doma probírala paralenem a Tramalem že jako co si zobnu, až bude nejhůř - ibalgin nevedu 😀

👍Šíííkovná👍😀Tak snad dobrý, jen jí to pak musíte vylíčit, ať to pořádně vyčistí a vydesinfikuje😎

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.