Aktuálně: 2 774 inzerátů261 204 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 24.11.2025, 23:45:43 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.11.2025, 21:31:48

No, sama este nie, ale hmyrila sa, dychcala, vonku necurala, ale to nevadi, ved sluzka ju tam vynesie,  dnes sa snazi uz zas plazit a vyznamne pozera. A vie si sadnut. 

Proste, dnes je to Fifa ako ju pozmame, kvoli vredom v papuli doteraz nevedela jest, dnes sa najedla ( pecenovy syr je mmmmmm) a je to vidiet. Uz aj stekat vie.

Tsss, Neha nosi tmavomodru deku, ale ano, horsky priechod uz uzavreli, takze zajtra to bude v znameni turistiky ( ultimate survivor edition) 😂

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 07:13:42 xxx.xxx.198.226

Tak jsem neodolala. 

Poté, co jsem spravila padesát metrů ohrady, posbírala a oplakala trosky tří posledních dlouhých tyček na ohradníky, vypreparovala za asistence holčičky a postupného stmívání bobky z do té doby netknutého výběhu, který již nebyl určen k návštěvě, 

jala jsem se již za plné tmy trápit malého zrzavého ponýška (145 v kohoutku plus minus momentálně). Dala jsem mu postroj zkušební, posvazovaný provázkama (kdyby se do něj zamotal, ať to všechno povolí bez většího tlaku a poník nepropadne panice), místo postraňků dosahujících mu daleko za zadky jsem dala třmenové řemeny, které mu končí akorát tak u hlezen (dobré na to, ošúchat mu tím nohy, aby to mělo váhu, ale nedá se do toho zamotat), na ty jsem jako prodloužení dala zase přetrhnutelný provázek, a zavěsila jsem se do postraňků s helmou na hlavě coby prevencí kopu mým směrem. A ponýšek mě popotahoval (naštěstí kráčející ve vzpřímeném stavu) veden holčičkou po výběhu a byl hodný. Tak jsem začala šoupat nohy po zemi, to už teda střihal ušima, pak jsem mu oplácávala nohy těmi postraňky a tak různě a pak jsem na ty postraňky přivázala přinesenou větev jako rozporku (tak, aby se to rozvázalo, kdyby něco) a po chvilce jsem mu ji hodila za zadní nohy na zem. Tak jak mu začaly postraňky šúchat o tarsy, už to taková lemrácká pohoda nebyla 😀 Ale větývka se pokaždé krásně odvázala od provázků, kdy bylo potřeba, a postupně chlapec pochopil, že když se mu něco nezdá, má zastavit a my ho zachráníme a ještě přistane něco dobrého v papule 🥰 Tak se mi to líbí. No trápili jsme ho dobrých dvacet minut a když za sebou tu rozporku po zemi dotáhl k východu k domečku, tak jsme mu dali pohov. Chuďátko hřibátko, ať se těší, jak napadne sníh! Na posledním blešáku z posledních jsem letos ukořistila dvoje sáňky, takže mám celkem 4 sáňky, budou makat 4 koně v saních! 😛 (zrzavej v čele! Teda nejspíš proto, že se lekne a vezme galup domů…)

Fotka s testovacím postrojem z někdy…

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 08:00:06 xxx.xxx.226.6

Uz aj stekat vie.

🙂 . Tak ať se holka pozvedne, držím palce.

Tsss, Neha nosi tmavomodru deku,

tu nevidno, je pod snehom predca 😀 Je to pony v závěji. Ešivá bude třetí ročník kalendářa, bude tam aji Neha.

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 08:00:54 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 07:13:42

a postupně chlapec pochopil, že když se mu něco nezdá, má zastavit a my ho zachráníme a ještě přistane něco dobrého v papule

to je krása! 

Nebožátko zrzatý je ve škole a vede si dobře.

Buggyro - něco mě napadlo - proč nepoužít k dekorování překážek jiřky v nádobách? to by nešlo, nebylo by to míň práce a stabilně připravený by to bylo? POkud by teda bylo kde, ty nádoby mít. a nemusela byste nic kupovat, pěstovat. Prostě byste použila hlízy z předchozího roku.

Horsana
Horsana 25.11.2025, 08:27:40 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 07:13:42

To je super a velmi inspirativne, lebo Gustav vraj sj tahal.

Gustav ma panicku hrozu z cistenia hocakou kefou, to uteka cez mrtvoly, ked pocuje ten zvuk, rukou sa cistit necha, chvilu.

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 08:43:56 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.11.2025, 08:00:54

Dostala jsem jiřky sponzoringem, jsou zasazené v kyblících, letos dělaly dekoraci k jízdárně, příští rok budou dělat dekoraci všude. Jestli přežijou zimu. Páč ty kyblíky promrzaj. Ale říkal zahradník, že je v těch kyblíkách můžu nechat. Tak to jsem teda velmi zvědavá. 

Problém jiřek je, že kvetou až v pozdním létě a tak. Já dělám závody od dubna. No ale když k nim na jaro píchnu macešky, tak jiřky navážou na ně, až macechy odkvetou.

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 08:59:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.11.2025, 08:27:40

Co na nějaký sloupek v ohradě natlouct rejžák (dva, deset)? Třeba by přišel na to, že rejžák je super 🙂

Já mám kyblík kartáčů připravený na zatlučení na nějakou břízu už takové dva roky… hehe 😏

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 12:13:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 08:43:56

a ty kybliky máte kde skladovat? v suchu a bez mrazu?

Je fakt, to mi nedošlo, že kvetou pozdějš. 

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 13:08:26 xxx.xxx.198.226

Nemám kde skladovat v suchu a bez mrazu, prostě jsou venku. Jako můžu je střihnout pod střechu, aby do nich nepršelo, ale mrazu se nevyhnou. Tak uvidím, co jiřiny příští rok na to.

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 13:38:26 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 13:08:26

Tak uvidím, co jiřiny příští rok na to.

Nic. Jako že neudělaj nic, páč přemrznou ☹️ je to hlíza, co se vyndavá.

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 14:22:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.11.2025, 13:38:26

Říkal zahradník, že je vyndavat nemám, že tyhle jsou “jiný”. Já je nechtěla, protože je s tím právě práce a nemám kde je skladovat (teplý sklep i byt, musela bych je dát do lednice k bramborám…), zahradník ze zahradnictví říkal, že právě vyndavat nemusím. Tak jsem mu říkala, no ale já je mám v kýblech, tam zmrznou! A on tvrdil, že je to v pohodě. Nesnažil se mi je prodat, dával mi je zadarmo. Tak já nevím. No tak uvidíme, co už, teď už je to jedno.

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 14:34:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 14:22:22

Hmm jiný jiřky? Neznám taky. Ale jsem zahradník spíš z leknutí, nemám hluboký znalosti, dneska už se šlechtí kde co a kdejak, takže třeba jo. Spíš si ale myslím, že se jich chtěl zbavit. Všichni se jiřek zbavujou, protože se množej jako kráva. Ešivá vám cípnou a ty moje přežijou a budu je příští rok vyndavat, klidně pošlu- když se připomenete, nebo se budete pohybovat někde kolem nás při závodech - pak je prostě necháte v tom sklepě a uvidíte. Spíš si myslím, že přežijou sklep - v suchu, než mráz v kyblíku. Sem zvědavá, dáte pak vědět? když skleróza dovolí?

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 14:37:25 xxx.xxx.198.226

Já jsem spíš kytkomorka, takže nakonec možná bych umořila i s dobrým úmyslem kdybych je vyjmula a někde skladovala…

No a jasná, příští rok zase určo budu dávat nějaké fotky, jak mi to pěkně kvete (teda pokud to pěkně pokvete, že…), tak se navzájem připomeneme 😀

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 14:40:03 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 14:37:25

tak se navzájem připomeneme 😀

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Už dlouho jsem se tak nezasmála🤣🤣🤣🤣🤣

Zrzavci
Zrzavci 25.11.2025, 14:42:01 xxx.xxx.226.6

Nebo - hm, kratší časový úsek by mohl vyjít? Ozvěte se klidně s jarem - jako ne s tímdle

https://www.sans.cz/editor/image/eshop_products_other_pictures/941/filename_941_62a088d996379_l.jpg

ale až bude jaro, mám jich opravdu hodně, hodně moc, manželka našeho projektanta se jich opravdu potřebovala zbavit a já byla nenažraná. takže můžu klíďo s tím jarem poslat oddělky.

Verun
Verun 25.11.2025, 17:29:34 xxx.xxx.116.186
Buggyra:

Dostala jsem jiřky sponzoringem, jsou zasazené v kyblících, letos dělaly dekoraci k jízdárně, příští rok budou dělat dekoraci všude. Jestli přežijou zimu. Páč ty kyblíky promrzaj. Ale říkal zahradník, že je v těch kyblíkách můžu nechat. Tak to jsem teda velmi zvědavá. 

Problém jiřek je, že kvetou až v pozdním létě a tak. Já dělám závody od dubna. No ale když k nim na jaro píchnu macešky, tak jiřky navážou na ně, až macechy odkvetou.

Zmrznou…měla.jsem loni Jiřinky a kany v kalfasu a zmrzly hned při listopadu.letos jsem nestihla vyndat gladioly z velkého květináče…taky budou na …a asi i fík.ten je v buňce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.