Neha sa neopila, len bola unavena. Vo stvrtok som tam bola, to bol predvecer vichrice, v piatok mi doniesli seno, traktor to ramenom iba prelozi cez branu, seno bolo netknute, v sobotu kone mimo, co mi zavolala suseda, takze si myslim, ze boli vonku od stvrtku noci a urcite pocas vichrice.
Gustav nie je taky tucny, ako vyzera, rebra mu nahmatam. Ani Garon nie je obezny, tiez mu konecne po rokoch nahmatam rebra. Ale prdel ma ako stajerak, to zas ano.
Inak u nas vsetko na houno, Fifa je zas marod, zo stavu, ze uz chodila a chcela skakat na postel je zase leziak a mna caka 1.12. operacia, snad len laparoskopia, ale ono to tak nebude, lebo zrasty a blabla.
Dara som kvoli tomu nakoniec predala, strasne to lutujem, ale ak sa o kone budu starat susedia, tak cim menej, tym lepsie.
Já jsem se včera na našem plnotučníkovi (černém) svezla na dvouhodinovou procházku v samotě (jen s pěším doprovodem) za kamarádkou, která už se nemůže přijet na naše koně podívat, tak jsem jí ho přivedla až do dveří. To bude hipoterapeutický kůň! Šel jak profík, ani se nespotil, a že po cestě jsme měli pěkné prďáky nahoru i dolů, vše na otěžích za přezku, jen ve vsi jsme potkali autobus, tak to vyskočil černej na chodník, ale zvládnul to (pašák) a tu moji tlustou zadnici vyvlekl až do těch krpálů a zase odvlekl dolů, je úžasný. Sedlo se na něm ani nehnulo, nahoru dolů, do strany… když jsem sedlo sundala, jediný chlup nebyl nakřivo, asi jsem dobře vybrala, juchů! Sedlář už je domluvený, ještě mi to posvětí, ale dle fotek pravil, že to vypadá dobře. Já mám radost. Mám super houpacího welsh coba na juchání po krajině - vytřeštěnýho plnokrevníka ať si jezdí děcka! 😛 Tak. No, tomu jsem žebra nenahmatala, že…
Ale shetlandům je nahmátnu! Jsem hodná a zavětrovala jsem jim přístřešek, resp. jeden roh, aby se tam mohli krčit, když padaj hovna s háčkama 🙂 Matka jim včera naložila sena do sítí, že jsem myslela, že sítě prasknou, není máčet v čem, voda zmrzlá… no tak snad nepuknou ponýšci.
Fifa je zas marod, zo stavu, ze uz chodila a chcela skakat na postel je zase leziak a mna caka 1.12. operacia, snad len laparoskopia, ale ono to tak nebude, lebo zrasty a blabla.
Dara som kvoli tomu nakoniec predala, strasne to lutujem, ale ak sa o kone budu starat susedia, tak cim menej, tym lepsie. Rok 2025 je uplne na houno
tohle jsem četla až poté, co jsem psala o Gustíkovi, protože to mě pobavilo, tohle už tolik ne teda. Držet palce budu hodně moc. Slibuju.
Inu, Liška je kobyla. Tak mi nezbývá než popřát hodně štěstí! 😀
Náš zrzavej je úspěšně vykastrován, přežil to, funguje na něj fajfka, takže se dal i napíchat příští řadu dní antibiotiky, zvládnul to. V týdnu jsme šli na první procházku po kastraci, holčičky říkaly, jaký je po té kastraci hodný, tak jsem poznamenala, že možná dokud ho bolelo chodit, tak byl hodný, ale že kastrace neudělá hodného koně, jak jsem to dořekla, visel mi zubama na prstě, tak jsem ho pak s řevem hnala po louce před sebou, parchanta mrňavýho. Mno. Toliko k hodným hřibátkům zrzavým. Prst zhmožděný, jedinou útěchou mi je, že mladý pán byl po kastraci zhmožděný více😜 Ale bude z něj dobrý pracovní kůň, ničeho se nebojí, chodí s poprsním postrojem a visících postraňků, vlající reflexní dečky ani cinkajících cingrlátek si nevšímá, tak mám sto chutí mu ty postraňky už hodit na zem a něco za ně přivázat 😀 Kdybych se po tomhle týdnu neozvala, tak jedu po břiše někde za zrzavou šmouhou…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 13:07:55
Oj, takto zacal Derby rehabilitaciu po 6 mesiacoch v boxe.
Prve dve vodenia po kastracii super, dalsie uz chodil viac po zadnych, nez po styroch, pricom raz odkopol spatak z dodavky, zadnou. Sofer myslel, ze kon je asi maketa, alebo co a pokusil sa dost natesno prejst.
Uz to nikdy neurobi, hehe, Derbicek tam potom predviedol peklicko, muhehe.
Vzdy, ked uz sa doma dohodneme, ze je cas sa s Fifou rozlucit, tak zacne zrat a obzivne…
tohle je BLBÝ, BLBÝ , BLBÝ!!!!!! A teď tu jakou dobu přemýšlím, co napsat dál…….. no…. a nic jsem nevymyslela. Snad jen….. ať aspoň Něha nevymýšlá a nezlobí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.11.2025, 15:08:33
Nuz, vzhladom na to, ze v Jablonove je momentalne snehova kalamita a pasky mam isto na zemi, tipujem, ze je aj so zvyskom niekde v pr…priestore.
Snehova kalamita ale znamena, ze tam nebudu ani ludia, ktorym by to vadilo. Zas by to ale mohlo vadit zelezniciarom, ak ich odvedie na trat, heh. Ja som vcera este vysla autom, celkom som pozerala, kolko za noc nasnezilo, dnes akosi nemalo, ale, ups. Aspon som rozvesala gule a doplnila slnecnicu.