Horsano, držte se, vím, že je to hrozný i když člověk ví, že to přijde,i když je odborník, jako Vy.
Horsano, držte se, vím, že je to hrozný i když člověk ví, že to přijde,i když je odborník, jako Vy.
Upřímnou soustrast 😔💔
Je mi to moc líto…držte se…😢
Vdaka 💔
My jsme včera zapřáhli to zrzavé jedenapůlroční hříbátko, které by mělo ještě hopsat po pastvinách s kamarády a ne se učit pracovat, do saní 🥰 Teda prázdných, no… v lednu bude hříbátko rok a osm měsíců, tak třeba už posadíme na ty sáňky nějaké dítě. Teda chodil s námi po výběhu jestli čtvrt hodiny, nejdřív jen zavěšeného člověka do rozporky, pak ten člověk za sebou ještě táhnul sáňky vlastní rukou a nakonec jsme vítězoslavně protáhli řemen od rozporky provázkem od sáněk a člověk vzadu to držel, aby se to nevyvlíklo, takže koník jakože táhnul sáňky sám za sebou. Trochu koukal, ale ňamky v ruce byly tedy rozhodně zajímavější. Tak abych začala dávat dokupy tu velkou sulku, co na ní shnilo dřevo 😀 příští rok touhle dobou už může začít mladej trénovat na první vozatajskou reprezentaci.
Teď bych měla s otaháváním vlítnout na toho velkého černého, ale když mně se na něm daleko pohodlněji vozí zadnice, než šlape pěšourem vedle postrojeného… no ale plán zní, že v sezoně 26 už bude celý vozatajsky reprezentativní, takže bych do toho měla šlápnout, heh… Tak příští týden? 🙂
Teda chodil s námi po výběhu jestli čtvrt hodiny, nejdřív jen zavěšeného člověka do rozporky, pak ten člověk za sebou ještě táhnul sáňky vlastní rukou a nakonec jsme vítězoslavně protáhli řemen od rozporky provázkem od sáněk a člověk vzadu to držel, aby se to nevyvlíklo, takže koník jakože táhnul sáňky sám za sebou
si u těch Vašich popisků, jak pěkně na to jdete, vždycky vzpomenu na knížku Muž se srdcem kovboje, jak tam hlavní hrdina připravuje koně pro budoucí ženu svýho nej parťáka, aby z něj udělal naprosto spolehlivýho koně.
Já nečetla. Já vůbec moc nečtu. Ale máti četla a neustále mi tu knihu vnucuje. Já to tady popisuju, kdyby se někdo díval. Tak aby třeba chytnul inšpiraci. Včera jsme s holkama mluvili o tom, že když už je plán v sezoně vzít s vozíkem proběhnout toho černého, tak by to taky chtělo ho zatahat, tak že se na to vrhnem.
Světla v kruhovce svítí 😀 A vypadá to, že fungují! Tak ještě na Temu najít nějaká, která budou svítit, dokud neřeknu stop (tahle bohužel, jak jsem zjistila, umějí svítit po zapnutí pouze 25 s, pokud nejsou stimulována probíhajícím pohybem - v kruhovce to stačí, tam zpravidla budeme projíždět kolem těch světel rychleji, ale na jízdárně bych potřebovala něco, co svítí furtpryč, dokud to nevypnu. Tak uvidíme, co natrefím.
Ale máti četla a neustále mi tu knihu vnucuje.
tak si to někdy nechte vnutit. Mně to půjčila před pár lety moje hodná kolegyně, stojí to za přečtení. Já ted taky teď nečtu, mám rozečteno, ale ……..sem prostě jen jedna, no. Potřebovala bych druhou, která by si četla.
Je to dobře, že to popisujete, takovýhle inšpirace není nikdy dost. díky za ni. Kdysi to tak bylo i u psů, teď už prt.
edit - máme na zdi světlo na solára - má tři režimy- my používáme ten s pohybovým čidlem, protože pak to vydrží, že se to rozsvítí i když jdeme druhý den ráno do práce a přes den se to zase nabije. Pak je tam režim, že se nabije a svítí furt a pak je tam že se nabije a zapne-vypne, podle potřeby, takže to tam něco takovýho stopro najdete.
mám rozečteno, ale ……..sem prostě jen jedna, no
To je právě ono. Já se nestihnu podívat ani na videa, která bych ráda, natož číst. Snad kdybych tu knihu našla v audioverzi.
Já tu koupila před lety světlo na kruhovku a spokojenost. Je to bazar, ale spousta věcí je nových, rozbaleno z Amazon, je na to i nějaká záruka myslím a pokud nefunguje, pošlou peníze zpět
Díky, na elektroniku OdKarla jsem už mockrát koukala, neodvážila jsem se 🙂
Tyhle led reflektory musím ale něčím napájet a u koní není elektrika. Já musím soláry. Navíc je to hodně bodové světlo, mně se na těch pouličních líbí to, že je těch zdrojů světla víc a trochu to snad bude rozptylovat a neházet tak ostré stíny. Ono to má i ty diody jakoby do dvou úhlů, což na mě dělá taky dojem, že by to mohlo být rozptýlenější…
Tak něco podobného máme u nás na parkovišti na sloupu a musím jen doporučit. Svítí, nabíjí se už 3 roky a nedám na světlo dopustit👍.
Aha soláry, tak to jsem nepostřehla. Na solár jich tam moc nemá: https://www.odkarla.cz/solarni-led-svetla-sendale~p1718043no
Tohle vypadá podobně jako to na obrázku
Moje kone sa dnes spravali uplne vzorne, akoby ich vymenili.
Ako, je pravda, ze vcerajsiu tenziu pred servirovanim jadra som uz nevydrzala a vletela tam s turistickou palickou a vreskom, pricom Liska zinkasovala dve po svojej obrovskej hlave, Garon pochopil, ze to prehnal a je aj pravda, ze dnesne servirovanie aj krmenie sa spravali uplne vzorne, ale ze by sa Garon hral s Gustavom?? 😲
A Liska, ktora netusila, co chlapci robia sa chvilami s Gustavom hrala tiez, pricom ten hajzel ju tahal za deku!! Doteraz bola Lisci deka safe, no ale po dnesku…
Taki boli dobrucki na seba, ze podla mna uz naplanovali utek a rano uz budu mimo ohradu, to inak nie je mozne!
Co na to povedat….
Sem si koupila kabát…. Zateplenej, jezdeckej… no, přišly mi šaty s vlečkou 😂 😂 😂
To musíte zajet do Krämeru… tam maj kabáty, ve kterých se dá jezdit a po večerním vyprání do rána uschnou a hurá v něm do práce 🙂
O super botách na zimu ani nemluvě. Jojo…
https://www.kraemer.at/Reitbekleidung/Damen-Reitbekleidung/Reitjacken-Reitmaentel/Reitmaentel-Parka-Damen
https://www.kraemer.at/Reitbekleidung/Reitstiefel-Reitschuhe/Winterstallstiefel-Tundra?depvar_index=%3c740998%3e%3c740998..38..S%3e
a tyhle boty jsou boží: https://www.kraemer.at/Reitbekleidung/Reitstiefel-Reitschuhe/Winterstallstiefel-Farmer-II?depvar_index=%3c740618%3e%3c740618..39..DB%3e
Každý rok se těším, kdy je zas nazuju. A nejsem u nás jediná. 🙂 Cena velmi, VELMI dobrá! Nepotřebuju v zimě ani chapsy. Ve west. sedle a ani v anglii. Jsou super a příjemné, teplé, ale dýchají…
Bohužel. V mojí velikosti nemají… tohle sice moje velikost je, ale ne moje výška.
Jste jí sundala deku, žejo? 😀
Já jsem sundala deku asi po měsíci z plnokrevníka v sobotu na Huberta a během nástupu v zabláceném výběhu si pilně upravoval “lože” pro zrovna takovou koupel. Oni to tam měli rozmrzlé, měkkoučké, na zemi vrstva černého mazlavého bahna, to by byla lááázeň! No takže na všech fotkách z nástupu mistr plnokrevník s hlavou u karpů rozstřikující bahno kolem sebe, nastrojení jezdci v odstupu pěti metrů od nás… A já celou dobu jen hučím, že se nebudeme koupat, nebudeme, faaakt neee, ježiš to jsem ho ale otrávila, chudáka plnokrevníka. Zlá panička, no, nejhorší, co vám budu… Vyválel se až doma, ukřivděňátko a týraňátko největší, a ještě musel v dece, protože ho splaveného po vyjížďce přece nenechám neoblečeného, prostě jsem mu nedopřála ani tu nejmenší radost ze života.
á tak to je ještě dobré. Mám podobné problémy - šířka by byla ok, výška ale taky s vlečkou 😀 Tak holt už jsem se naučila zakládat. A taky už se mi stalo, že jsem cos prostě uřízla 😂 Ale to se u nového oblečení nemůže, to chápu, já to radikálně vyřešila u nějakého bazarového…