Aktuálně: 2 734 inzerátů262 457 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Psí (i jiné oči) oči

Sardullah
Sardullah 16.07.2025, 08:00:21 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.07.2025, 07:51:08

Je mi to moc líto🖤… umím si představit, jak vám bylo, ty odchody tady zažilo asi většina z nás.

Neříkám, že je to tady ideální, ale myslím, že většina z nás jsme tady normální. Určitě vás tady rádi uvidíme. Jsou tady i kecací vlákna, kde se nic neřeší, jenom se krafe… a kudrlinky bychom určitě mezi námi měli 🙂

kometa
kometa správce
16.07.2025, 08:10:33 xxx.xxx.147.163
»

a asi měla smůlu na to, že se pořádal nějaký hon na někoho, něco, provalila se nějaká ošklivá věc

Asi jste měla opravdu smůlu. Chodím sem pravidelně - ano, odehrály se tu věci nepříjemné a nepěkné, ale těch pozitivních je rozhodně víc.

efe
efe 16.07.2025, 09:08:53 xxx.xxx.64.15

Posílám moc pozitivní síly a energie, i když, co si budem, to nikdy úplně nepřebolí… Je super, že jste černé pořídila parťáka (parťačku?) - vypadá to na starší kousek? Nějaká adopce? Prosím rozepište se. Můj první pes byla toy apricotí holčička, strašně ráda na ní vzpomínám a Vaše kudrlinky mi jí vždycky hrozně připomínaly… ❤️

acher (neregistrovaný) 16.07.2025, 09:39:58 xxx.xxx.222.196

Jak je člověku smutno,když ho přítel opustí.Proč jen ten psí život je tak rychlý.Prolítne krásné ,zlobivé štěněcí období,přehoupne se do elegantní,moudré dospělosti a pak……… najednou už múžeme jen žít z krásných vzpomínek🌻🌻

Držte se❤️

Thielli (neregistrovaný) 16.07.2025, 13:56:06 xxx.xxx.65.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.07.2025, 09:08:53

efe, tak se rozepisuji 🙂

nechtěla jsem, nechtěla. Jenže ta černá něha, co zůstala sama, najedenou chodila krok za mnou, chodila jak stín, nikam neodbíhala, nehrála si… obojek ani vodítko netřeba. tak jsme chodily chvíli spolu samy jako dvě stíny.

dobře tedy. ale štěně ne. zkusíme najít dospělého pudla v nouzi. pudl v nouzi se nehledá snadno, když nemáte ty sociální sítě. i zřídila jsem sociální síť a napsala, že dáme rádi domov královskému pudlovi, který to potřebuje. čekala jsem, že budu čekat. králováci moc nikde nepřebývají. tak jsem se spletla. 

a tak nám přišlo letos v lednu “štěně”. dvouleté. říkáme jí kůň, jen jí to říkáme francouzsky. původně měla nějaké vesmírné jméno. narodila se v USA. v čechách bydlela “na samotě u lesa” na obří zahradě ještě s jinými psisky. ale jinak moc do světa se nepodívala a moc toho neuměla. při příjezdu do prahy si to po počáteční nejistotě vyložila tak, že město je jedna veliká a strašně zajímavá louka, po které se dá donekonečna cválat všemi směry. zvláště, když je k tomu taková hračka, jakou je zdrhající zajíc. učí se všechno. i plavat. kdybych ji neměla zadarmo, chtěla bych slevu. královský pudl-neplavec, to je trochu trapas. 

je nádherná, je obrovská, v americe musejí mít všechno veliké, a tak i standardu výšky v kohoutku nedbají. 

když jsem před lety hledala svého první pudla, chtěla jsem vysokou fenu parti-colour. nebyly. zato jsem “zakopla” o hnědou. a hnědá předběhla celou frontu mých “chtěla bych” a přišla. osm let s komplikovaným psem, jako začátečník a liberál a měkkota v jednom jsem opravdu selhávala, kde se dalo. ale možná právě proto, jak těžké to s ní bylo, vrostla do mě o to hlouběji.  

když jsem v lednu otevřela dveře a američanka vstoupila prvně k nám, černá se na mě podívala a řekla: “proč je tady ta obrovská strakatá kráva?”… “a kde je Thierry? proč se ještě nevrátila?” 

dnes spolu nějak fungují, ale Cheval je trochu jako hrom do police a na takové vychování není vždycky malý, černý, kultivovaný tvor vždycky zvědavý. ale myslím, že jsou rády, že jsou dvě, že jsou smečka.  strakatá je rozhodně za druhého čtyřnožce ráda.  je to tvárný pes, vnímavý, učí se dobře, výzva tedy zůstává jen v tom potlačení silného loveckého pudu.

závěrem se omlouvám za plevelení fotovlákna takovým slohem a přikládám foto. jedny “oči psí”, jedna “učíme se plavat (zatím s vestou)”, jedna “pracujeme na potlačení loveckého pudu” a jedna triviální gaučová.

VŠEM OSTATNÍM SAMOZŘEJMĚ TAKÉ DĚKUJI ZA ODEZVY A MÁVÁM.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 16.07.2025, 14:35:04 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.07.2025, 13:56:06

To je krása! Jsem za Vás všechny nesmírně ráda! A dovolím si jednu nemístnou poznámku - strakatá Kůň vypadá jako děsnej troubelínek 🥰 Ať se Vám všem spolu krásně žije!

Xerxova
Xerxova 16.07.2025, 14:47:54 xxx:xxx.42ae:356e

Thielli, kdyby ti kůň ještě trošku vyrostl 🤭, mám tady nepoužitou plavací vestu na mamuta (největší Hurtta). Pořídila jsem ji našemu jedinému plavci - Nightovi - kdyby náhodou chtěl v moři plavat s námi na větší vzdálenosti… ale on byl jednak perfektní plavec a jednak se vracel ke břehu včas. Byl perfektní. Jeden rok vestu nepotřeboval a za rok už se do ní stejně nevešel…

Yoda by se možná vešel, ale pro něj je voda sprosté slovo. Velmi sprosté…  

bambule
bambule 16.07.2025, 15:52:39 xxx.xxx.72.47
»

Krásné povídání. 

Vahine
Vahine 16.07.2025, 19:42:56 xxx.xxx.191.9
»

Milá Thielli, omlouvám se, že jsem Vás rozesmutnila. Udělala jste to, co bylo potřeba a udělala jste to včas. Hnědá kudrlinka naštěstí netrpěla dlouho, ale ten Váš příspěvek o průběhu nemoci, je děsivý a moc bolavý. Vůbec si  nedokážu představit si v tu chvíli “obout Vaše boty” a projít tím…. Jste stateční všichni a přeji Vám s Emeričankou jen samé pěkné a úsměvné zážitky. Je to kráska a rádi Vás i kudrnky zase uvidíme po písmenkách a kudrnaté čumáky na obrázku taky 🌷 Ať se daří! 🌷

Vahine
Vahine 16.07.2025, 19:44:12 xxx.xxx.191.9
»

Ano, moc krásné povídání i fotky ❤️🍀

Sarah01
Sarah01 16.07.2025, 20:09:39 xxx.xxx.162.253
»

Je mně to líto, že vám odešla hnědulka tak brzo. ☹️ Čtu to až teď.

Kůň je moc hezká. Přeju vám hodně krásných společných zážitků. 🍀

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 16.07.2025, 20:51:45 xxx.xxx.153.233

Je krásná,  a vy jste super, že jste našla sílu a doplnila smečku. Jak já Kobylku chápu🙈. U veterináře,  když přijdu se všema klukama zaráz,  se ptají, kde jsme zapomněli podkoního,  v Itálii se animátoři ptali, jestli si půjde cavalino hrát a často i tam, kam můžou psi tak říkají psi ano, ale ne kobyly🤣🤣🤣, prostě nohatí to mají občas složitý.  

Bobca
Bobca 17.07.2025, 11:58:00 xxx.xxx.20.192

Thieli..slzela jsem u čtení vašich příspěvků..Pamatuju si,jak se tu řešila kdysi hnědá barva pudla…Uteklo to…Nádherný kukuč..👌

Co se týče nějakého řešení nepříjemných věcí..Já chodím na “jak se vám venčí” a tam je vždycky pohoda..a spousta fotek..Sama psa nemám,(dříve kocoura)ale miluju to tam..Doufám,že vás tam uvidím pravidelně dávat,jak se vám venčí?..a jak"Kobylka" roste…asi bych na ni volala"Kobi"🤭Jak jí říkáte?Ševi?.Je moc hezká🤗

Fiona Praha (neregistrovaný) 17.07.2025, 12:47:43 xxx.xxx.71.136

Thielli, nečekaný odchod je těžší zvládnout než odchod starého a nemocného parťáka.  Přeji Vám, aby zachráněná Cheval vnesla do společného života pohodu a radost jak Vám, tak černé kudrlince. 

Trickyvoo
Trickyvoo 26.07.2025, 00:20:36 xxx.xxx.2.221
»

Nám takhle odešel Timík, večer pohodový pes, pak začal v noci zvracet a ráno jsem musela oznámit pětileté dceři, že Timík už je pryč.  Dodnes nevíme, co se mu stalo. Myslím si, že se otrávil. Bylo mi děsně, můj táta chodil jako tělo bez duše. Nemohli jsme spát a já tehdy našla Fíkovnice diskuzi, kde smutnila za pejskem a začala mezi tehdy fauňáky chodit a dost mi to ulevilo, ale nejvíc stejně pomohl příchod Maliny, hodně mi i pomohla s dalšími událostmi. 

Kilian
Kilian 26.07.2025, 00:35:10 xxx:xxx.3526:5948
»
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 15.07.2025, 18:09:36

..to je mi moc lito, že takhle opravdu brzo…ale je moc fajn, že něco nového začíná🌹

Kilian
Kilian 26.07.2025, 00:36:50 xxx:xxx.3526:5948
»

…byla opravdu nádherná…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.