Kolikrát jsem pořídila štěně i ke staršímu, který si ho pomalu vychoval. A s příchodem štěněte ožil, hrál si. Horší bylo pro mladého, když starší umřel. Tak teď to jistí tři, aby nezůstal ani jeden sám a měl vždy druhého.
Upřímnou soustrast. Držte se. Truchlení si každý musí odžít. A každý truchlí jinak. Ale psychoterapeut by možná mohl pomoci. Myslím, že jsou i krizové linky pro akutní potřebu.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 18.08.2026, 17:16:10
Když umřel staroušek tak jsem hned nedokázala hledat nového psa. Nakonec jsme se rozhodli až po půl roce, že chlupáč doma chybí, i když na lapinky jsem se byla podívat už dřív. Ale nedokázala jsem říct to: “jo potřebuju dalšího psa”. Nejmladší synek mel hodně náročné období a nezdálo se to rozumné. Nakonec jsme si pro mladého pána jeli tři čtvrtě roku po odchodu starouška. A mělo to tak asi být. Když chovatelka psala, že má černopálenýho kluka, tak to v tu chvíli bylo jasný.
Když umřela Dafinka 1, hned to odpoledne byla doma Dafinka 2. K Dafince přišla Wendy, Míja, Bess, když umřela Dafinka 2, objevil se Idor……teď mám 3 stařečky a Mirečka. Mirečkovi ještě pořídím parťáka, ale už zůstaneme asi časem jen na dvou kouskách. I když……uvidíme
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2026, 19:06:06
No my třeba druhou andulku pořizovaly ihned k té první,protože ona bez ní vždy strašně řvala a hledala ji….
já se ptala muže,proč chce fenku?on kvůli Žerykovi…říkám-bude mu 15,jak dlou si myslíš,že tady bude?on si mydslí,že pes ze psem,se nesnesou,proto chce fenku..mě už je to asi jedno,
měla jsem Kima-Killy
Duxe a Gera a snesli se,měly se rádi a Dafi a Žeryka,a Žeryk se taky s Maxem snese…
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 18.08.2026, 17:13:12
No, jestli máte problém starat se o svého domácího, stále živého, psa, tak si zatím žádné štěně nepořizujte. Jak víte, že se budete o štěně starat a mít ho ráda? Nebo se budete starat o štěně, ale o Žeryka, ne? V tuhle chvíli souhlasím s manželem, Žeryka v tom koupete a je Vám šumák, že i on trpí. Hrozná věta - včera jsem byla venku s Žerykem,jen proto,abych vypadla z domu a mohla brečet kamošce do telefonu… - chudák pes i kamarádka.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 18.08.2026, 19:15:18
Proto jsem psala, každý to má jinak, každý je jiná povaha. U nás sice bylo vždy psů víc, nejčastěji tři, ale když jeden odešel, tak se smečka brzy doplnila. Jen Alan už je sám.
No, jestli máte problém starat se o svého domácího, stále živého, psa, tak si zatím žádné štěně nepořizujte. Jak víte, že se budete o štěně starat a mít ho ráda? Nebo se budete starat o štěně, ale o Žeryka, ne? V tuhle chvíli souhlasím s manželem, Žeryka v tom koupete a je Vám šumák, že i on trpí. Hrozná věta - včera jsem byla venku s Žerykem,jen proto,abych vypadla z domu a mohla brečet kamošce do telefonu… - chudák pes i kamarádka.
Proč by měli být chudáci? Kamarádka pokud je opravdu kamarádka, tak by to snad pár dní mohla vydržet.
Z příspěvku tady vím, jak jste fenku milovala a dělala pro ni vše.Témě tady nepíši.Znám,jak bol odchod milovaného kamaráda a vždy jsem to obrecela moc také. Chápu,že každý z nás se se ztrátou vyrovnavá trošku jinak. Ale při vší úctě …máte i druhéh psa, i Žeryk si zaslouží stejnou vaší lásku a pozornost, hlavně teď, nen o nic horší. I on ztratil kamarádku a partačku a velmi to vnímá.Prosím, kvůli němu se dejte rychle do pořádku. V srdci vám Daffi zůstane navzdy a ona to vi.
…když mi odešla fenka jorkšírky, nechtěla jsem už žádného psa, nemohla jsem, nesnesla jsem chodit ven neb jinak než se psem jsem nohy z baráku nevytáhla, nesnesla jsem pohled na venčící a nesnesla jsem aby ke mně cizí pes přišel, pak přišla fáze, že jsem oblézala jak malá kazdého psa, kterého jsem minula a hned nato jsem začala shánět psa neb jsem zjistila, že bez psa prostě nemůžu být…zkoušela jsem různá plemena, i dvě štěňata byla takřka zamluvená, ale vždycky tam bylo cosi…a pak na mně na netu vykouknul motýl, tohle plemeno jsem nikdy neviděla a jela jsem na návštěvu a tam byl Keliš kterého nikdo nechtěl, narodil se a druhý den ráno odešla má fenka..myslím si, že to tak mělo být…
Proti věku není léku. Necelé dva měsíce po Belince,což byl odchod nečekaný, nás opustila Barunka. I když se dožila požehnaného věku, ani jednou tolik by nestačilo. Ta bolest je nesmírná