Jestli vidím správný odkaz, tak to je normální přeprodej z Asie.
Však já to píšu, že je to šité v Nepálu, majitelka je vdaná za Nepálce a pendluje mezi Nepálem a Českem. A je to levnější než třeba Himalife apod. a je to kvalitní bavlna, nerozjíždějí se švy a ten potisk vydrží. Dávám jen tip, nikdo to kupovat nemusí.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.01.2026, 13:40:10
Vy tu paní znáte? Jak víte, že je to šité v Nepálu?
Protože to si může na web napsat kde kdo. A to o šití v Nepálu tam ani nevidím napsané. Nečetla jsem teda všechno.
Je tu milion inzerátů na zaručeně čistokrevná štěňata bez PP, jejichž majitel má náhodou alergii. Tak aby tohle nebyla varianta s oblečením.
Obchod neznám, třeba ty věci jsou fajn… ale na charitu bych nespoléhala. A na to, že to nešije za tři dolary na týden nějaké dítko v Bangladéši, taky ne. Protože ta cena v podstatě vylučuje nějaký výdělek někomu, kdo pracuje eticky. A ta věta, že je každý kus originál? Pokud ano, tak ty fotky jsou ilustrativní? Protože jen práce na fotkách stojí víc než to oblečení.
Možná jsem na dnešní dobu už moc zapšklá, nedůvěřivá a ironická, ale tady nesedí tolik věcí, že to tak sluníčkové, jak je na tom webu napsáno, být ani nemůže. Pokud ten popis chápu správně, tak nakoupí nalevno nějaké úpletové oblečení, aby se pokud možno natáhlo na co nejvíce typů postav, a v tom Nepálu to natisknou a udělají nějakou výšivku. A to ještě předpokládám, že nekecají.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.01.2026, 13:57:59
Jo, věci jsou fajn, mám vyzkoušeno, jinak bych nedoporučovala. Co se týká ceny, vycházím z toho, že v Nepálu se prostě šije hodně levně, protože tam jsou i jiné životní náklady. Třeba technické bundy Snow Leopard jsou o víc než o polovinu levnější, než by stály, kdyby se šily tady. Každopádně nezamýšlela jsem to jako reklamu a jestli to správce shledá nevhodným, tak ať to klidně smaže.
Běloušek má taky levný bavlněný model na spaní na všechny 4 noženky, aby nemusela panička přikrývat v noci. Ježíšek to přinesl i s polštářkem pro paničku….aby věděla….😛
Já si fakt myslím, že to paní nešije, ale kupuje. A v tom Nepálu tomu dodělávají jen nějaké kosmetické úpravy, tu výšivku a nátisk. Jinak by to fakt nemohlo být tak levné.
A ne, nemyslím si, že paní přímo vykořisťuje děti, ale sama to podporuje podporuje tím nákupem výchozího oblečení.
Jinak i technicky dobře provedená bunda může být ušita vykořisťovaným dělníkem. To si vůbec neodporuje.
Já nikomu neříkám, co má a nemá dělat. Ale má to holt následky, no. Stejně jako převzetí štěněte na benzince u popelnic.
Já si fakt myslím, že to paní nešije, ale kupuje. A v tom Nepálu tomu dodělávají jen nějaké kosmetické úpravy, tu výšivku a nátisk. Jinak by to fakt nemohlo být tak levné.
A ne, nemyslím si, že paní přímo vykořisťuje děti, ale sama to podporuje podporuje tím nákupem výchozího oblečení.
Jinak i technicky dobře provedená bunda může být ušita vykořisťovaným dělníkem. To si vůbec neodporuje.
Já nikomu neříkám, co má a nemá dělat. Ale má to holt následky, no. Stejně jako převzetí štěněte na benzince u popelnic.
Však ona to nešije, šijí to místní lidi. A opravdu to není onesize. Výšivka je asi jen na taškách, tu teda nemám, ale na oblečení je jen potisk. Nejdřív se to potiskne, pak nastříhá a pak ušije.
Já vím, že dost lidí nakupuje jen v sekáčích, aby nezatěžovali přírodu, nebo dědí oblečení po někom. Já tuto možnost nemám, tak volím tuto a nákup v řetězcích až jako poslední. Myslím si, že je to pořád lepší, než nákup na Temu, Sheinu a podobných. Protože já si opravdu myslím, že jsem tímto nákupem někomu pomohla. Oblečení v obchodech v nákupních centrech taky pochází z větší části z Asie a třeba zrovna HM nemá vlastní továrny, ale nakupuje od různých dodavatelů a jak se tam zachází s pracovní silou, je vůbec nezajímá. Ad vykořisťování…já chápu, jak to myslíte, ale u nás je taky kapitalismus a lidi jsou tady přece taky vykořisťovaní. Stačí zmínit prodavačky v supermarketech nebo řidiče dodávkových společností. To bychom nemohli kupovat vůbec nic, abychom to nepodporovali.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 06.01.2026, 09:07:37
Jo…Fanča zmizela, zrovna když jsem začala řešit, že teda si holka v rohu udělala pavučinu a že teda nehodlám tu pavučinu vysát, protože by mohlo dojít k pohybu pavouka…takže teď spím s vědomím, že teda se mnou ložnici sdílí pokoutník (jako možná je jich víc, ale ukázaná platí)…jako provedla jsem prohlídku ložnice a teda si myslím, že buď madam zalezla za velkou skříň a nebo za skříňku s akváriem…tak teda říkám nahlas…"Fančo, fajn, bydli si tady, ale chraň tě ruka páně, jestli se ukážeš a nedej bože někde v blízkosti postele…
Když jsem to o mojí pavoučí spolubydlící…když jsem jí ještě měla..říkala manželovi, tak on prej “no to si dělá hnízdo a vylíhnou se ti tam malí pokoutníci”…tak toho se teda nebojim, myslím, že moje třesavky s nimi udělají krátký proces a přežijí jenom jednotlivci.
Tak příště, až bude mráz a nebudu mít to srdce pavouka na ten mráz vyhodit, tak ho prostě mrsknu třeba do garáže nebo do kůlny, tam se jeden pokoutník ztratí.
Jo…Fanča zmizela, zrovna když jsem začala řešit, že teda si holka v rohu udělala pavučinu a že teda nehodlám tu pavučinu vysát, protože by mohlo dojít k pohybu pavouka…takže teď spím s vědomím, že teda se mnou ložnici sdílí pokoutník (jako možná je jich víc, ale ukázaná platí)…jako provedla jsem prohlídku ložnice a teda si myslím, že buď madam zalezla za velkou skříň a nebo za skříňku s akváriem…tak teda říkám nahlas…"Fančo, fajn, bydli si tady, ale chraň tě ruka páně, jestli se ukážeš a nedej bože někde v blízkosti postele…
Když jsem to o mojí pavoučí spolubydlící…když jsem jí ještě měla..říkala manželovi, tak on prej “no to si dělá hnízdo a vylíhnou se ti tam malí pokoutníci”…tak toho se teda nebojim, myslím, že moje třesavky s nimi udělají krátký proces a přežijí jenom jednotlivci.
Tak příště, až bude mráz a nebudu mít to srdce pavouka na ten mráz vyhodit, tak ho prostě mrsknu třeba do garáže nebo do kůlny, tam se jeden pokoutník ztratí.
Já bych se nebála. Ona tam ta Fanča s největší pravděpodobností už není. Musí přece něco žrát a doma teď mouchy nejsou. Takže buď odešla, nebo leží někde chcíplá. 😀 Jak dlouho vlastně vydrží pavouk bez žrádla?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.01.2026, 18:13:04
No nevím, jak dlouho vydrží bez žrádla, ale zase si myslím, že domácí pavouk rozhodně není zavislý na mouchách…dokonce si myslím, že to je kurňa náhodička, když nějakou lapne…ale myslím, že v domě žije i jiný hmyz, který třeba člověk ani nezaregistruje a teda myslím, že velkej pavouk klíďo sežere menšího….
jeden pokoutník žije u mě v koupelně ve škvíře pod oknem a pavučinu si dělá kolem. před vánocemi jsem ho tam neviděla, tak jsem mu tu velkou pavučinu vysála a už zase staví novou. co tam žere nevím, ale je to asi detail.