Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.01.2026, 12:44:22
Alenko pokud si vzpominas, tak na zacatku celeho pripadu byly vsechny jejich nemovitosti zatizene exekucemi. Ted uz nejsou … Pravnik taky nemaka zadara …
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.01.2026, 10:31:02
A co to pomůže, když si takový člověk okamžitě pořídí dalšího. Podle článku mu o psa nejde, je mu jedno jak skončí a na lidech mu už vůbec nezáleží. Mám takového souseda, měl staforda. Staford je napadl (jeho i přítelkyni), zasáhnout museli až policajti, kteří museli psa na dvoře zastřelit, protože trhal paníčkovi ksicht. Oba pokousání, pes mrtvý. Několik měsíců se dávali dohromady a teď mají psa nového.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 07.01.2026, 10:03:14
Jako jestli jsem to správně z článku pochopila, tak doposud nikdo na policii nic nehlásil, ani když byl fenou napaden člověk…?
Chudáci lidi v sousedství….chudák ta fena, ta nemá určo taky na růžích ustláno…a pan majitel má všechny u zadele.
Taky si myslím, že odstranění feny jako takové nemusí pomoct, ten blbeček si může pořídit další.
Ono kdyby se takoví psi, co opakovaně útočí zabavili, páníčkovi by se naúčtovali veškeré náklady jako upřímně, …neuhradíš do měsíce fakturu, tak si půjdeš odsedět třeba 2 měsíce v chládku…
A i kdyby tu odebranou fenu měli utratit, jasně že za svého majitele idiota nemůže, ale upřímně si myslím, že teď má taky život na hovňajs a kdo si fenu s takovou pověstí vezme? Ale ať to pan arogantní buď těžce zacáluje a nebo odsedí…
Normálně by takový člověk měl o psa přijít (jedno zda utratit nebo odebrat) a zaplatit pokutu za týrání zvířat. Úplně obyčejnou pokutu, pokud jsem nezvládnul psa, udělal z něj agresivního, a neprokážu, že jsem s tím něco dělal (trenér, psí škola, cvičák, tralala), tak pokutečka pár desítek tisíc (týrání soukromou osobou je tuším do 50 tisíc, jestli si to z kurzu na VetUni dobře pamatuji), to se pak další pes pořizuje blbě. A těmhle lidem bych podmínila pořízení dalšího psa nějakým tím řidičákem na psa, tj. majitel musí absolvovat kurz u akreditovaného trenéra, složit zkoušku, a pak teprve si může pořídit psa. Buzerovat až ty špatné.
No pokud si psa pořídí spolubydlenka, tak za psa odpovídá ona, a pokud bude problémový, opět si dotyčná zaplatí pokutečku a dalšího psa až s řidičákem.
Pokud si psa pořídí tetička, tak … dokolečka dokola.
Ono to po třech psech dojde každému. A tři psi jsou otázka max. deseti let u takových lidí. A pak si prostě už psa nepořídí a klid bude.
Jinak samozřejmě veřejné pranýřování je pořád fajn možnost.
Hlavně ten 30měsíční zákaz chovu zvířat je dobrý. Zákaz chovu psů a sdílení domácnosti se psem by ten člověk dostal, a doživotně. A za tu facku tomu pánovi šest měsíců natvrdo a další tři roky podmínka. Nevidím čárku o tom, že by se omluvil tomu pánovi a jemu také nabídl finanční kompenzaci. Veřejně prospěšné práce ovšem schvaluji, konečně.
Mi tam vyskočilo hned za tím staffíkem. Tady se mohlo stát přesně, co se stalo mně, když jsem byla škvrně - byli jsme na návštěvě a já si hrála venku a sousedi pustili vlčáka na zahradu, ten měl takový chatrný plot, který proběhl, zřejmě byl zvyklý venčit se i na zahradě těch našich známých. Přišel se na mě podívat, no a co já tak s pejskem, že jo, no objala jsem ho kolem krku a on říkal “nééé, fůůůj, nešahej na měěě” a zapřel se packou, aby se ode mě odtáhnul (mám pro něj plné pochopení, po mně kdyby se sápalo malé usoplené dítě….), a bohužel tou packou s těmi drápky se opřel do mé chatrné tvářičky. Taky mám jen jizvu 🙂 No majitele psa nikdo nepopotahoval, ani by to rodiče nenapadlo, známý akorát sousedovi psa vrátil a pak nás hodil do nemocnice.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.01.2026, 12:51:54
😀 no a pak šup s ním do reklamy a vydělávat 😀
Tali umí taky nosit lahve, ale jiný než prázdný jí nesvěříme 😀
Acher - když vás tady vidím - vy byste to mohla vědět - Češi jako takový, nemají žádné národní pastevecké plemeno, jako je čuvač. Máte ponětí, jací psi se používali k téhle práci pradávno. Nějak se to určitě řešilo, ne každý se mohl dostat ke slovenským čuvačům. Nemá někdo ponětí? Klidně do SZ, ať to neplevelíme, mě to jen tak táhne hlavou. zadala jsem si pastevečtí psi v čechách historie a prt. Hlavně že se dozvím něco o kavkazanech 😀