No tak jsem vytáhla svojí starou knížku vydanou kolem roku 1900 a samo přímo o pastevcích tam není, je to všechno pod ovčáky, tak snad to je čitelný
No tak jsem vytáhla svojí starou knížku vydanou kolem roku 1900 a samo přímo o pastevcích tam není, je to všechno pod ovčáky, tak snad to je čitelný
Díky milé dámy, jest to zajímavý počtení.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mentalne-postizenou-zenu-na-hradecku-napadali-pred-smrti-hladovi-psi-jeji-matka-nic-neudelala-40557888#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No tohle je teda hodně smutný počtení…to musel být horor jak pro tu postiženou, tak pro ty psy…
Ženě hrozí 12 let odnětí…..a kdo bude soudit stát a jeho orgány, že tohle dopustily?
Nevím jak pradávno, ale tuším, že český horský pes také plnil funkci pastevce.
Lenocka:Nevím jak pradávno, ale tuším, že český horský pes také plnil funkci pastevce.
😀to o něm tvrdili, ale ve skutečnosti…rozhodně nebyli se stády imrvére 😉
jejich uznání FCI zazdil taky Findejs…typický soudruh funkcionář👎
Přesně, u jiných invalidních důchodců se dožadují přezkumu situace pomalu co dva roky, tahají je po osobních vyšetřeních…
No a možná jim jen poslali výzvu k doložení přetrvávajícího stavu, jinak sníží úroveň ID, a když se nikdo neozval, tak snížili, a tím to uzavřeli (úředník svou práci udělal, aparátu ušetřil náklady, tak byl spokojen)…
Přemýšlím, co jejich okolí. To jejich sousedi nic nevěděli, nezajímali se? A co v tom obchodě, přece museli vidět, že paní je zanedbanější a zanedbanější, museli vědět, že pečuje o dceru… No asi nemohli vědět, že dcera doma bez pomoci zavřená… to je těžké, tohle. U nás na sídlišti místní živé kamery hlídají hlavně kde kdo parkuje a jaké má kdo auto, ale že by křikly na chlapa, který nadává na ulici svému doprovodu a drží ho přitom silně na paži, to slyšíte jen bouchání zavíraných oken…
Dělá to na mě dojem, že i ona pečující osoba měla sníženou kognitivní schopnost. Ono stačí, že intelekt je na hranici, jak se tomu říká, retardace, a ten člověk už je velmi omezen v domýšlení následků, ztrácí souvislosti a situační orientaci…
Ano, mě ta paní přijde taky mentálně zaostalejší, píšou, že ke zhoršení došlo po úmrtí jejího otce a bratra, ti to tipuju dozorovali a pak už nebyl kdo. Před soudem by měli stát úředníci, co to zanedbali a ne ona, nejspíš by jí stačila jen nějaká pomoc a nemuselo to dojít do těhle konců.
Se sousedy je to těžký, ti určitě nevěděli co se doma děje a co víme, třeba někdo nabídnul pomoc a ona odmítla.
Mno jo, ale kteří úředníci to mohli zanedbat? Kdo je takhle s těmi lidmi v kontaktu? Paní byla v důchodu, daně žádné neodváděla, důchod jí chodil bezhotovostně, její dcera totéž, kdo by se o ně měl zajímat. Úředník na životní prostředí přijde na kontrolu jen na udání, že čudíte z komína. Sociálka přijde jen na udání, že se nestaráte (a když řeknete, že dcera bohužel je zdravotně horší a už je ležák, tak koho napadne, že je to kvůli tomu, že zanedbáváte péči?). Veterinář přijde pouze na udání, že máte psy v nevyhovujících podmínkách, ale kdo to ví, když psi nechodí ven. Nějak mě nenapadá, kdo ještě by se o tom mohl z úřednictva dozvědět, kdyby to někdo neudal. Když žily v bytě bez zavedené vody, tak je jasné, že to bylo něco soukromého, tj. ani obec na ně nemohla. A zase, zástupce obce tam poleze jen na udání.
Jo, problém je, že jen na udání. A všechno. A lidi se radši nezajímají, aby nebyli označeni za udavače.
Ta dcera měla invalidní důchod a ona byla její soudně určený opatrovník a v takovém případě jsou povinné kontroly ze sociálky. Je to stejný případ jako ta holčička co zmizela když jí měla v opatrovnictví babicka a nikdo na to x let nepřišel, tam tuším ti úředníci před soudem skončili.
Tady se prostě na ty povinné kontroly taky nejspíš někdo vykašlal.
Je prostě hodně smutný, když to takhle dopadne…☹️
A vida, to jsem nevěděla, s tím opatrovnictvím, že to podléhá nějakému dozoru, děkuji.
Akorát mně teda AI tvrdí, že nejsou žádné stanovené kontroly, jejich lhůty. Pokud kontrolovali naposledy děvčata před rokem nebo dvěma, mohlo být všechno úplně jinak…
Není pes,ale kdo z vás ho potkal.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-moravskoslezsky-kraj-skolak-natocil-v-ostrave-u-potoka-myvala-severniho-40558172#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Můžete to rozvést? Proč by měl Ing. Findejs bránit uznání ČHP?
Příšerné. Systém má mezery jak vrata, když se může dít toto. Té postižené by bylo bývalo líp v ústavu…
Český horský pes je nově vyšlechtěné plemeno v sedmdesátých a osmdesátých letech 20. století, není to nic historického.