Cukety nemůžu ani vidět doma to nežerou už ani ovce. Mám tchána a ten má několik známých, vždy mu dají sazenice. On je u nás zasadí a pak chodí sklízet. A nám je nutí taky. Letos se mu to nepovedlo. Ale jedna se nám doma vysemenila sama. Tak to zkousnu, budou placky, buchta……..
Hlavně vždycky nejdřív cuketu malinko ochutnat, jestli není hořká. Kdyby jo, tak VYHODIT! NEJÍST! Hořkost se neztratí ani žádnou tepelnou úpravou….ale to tady všichni vědí, že? Omlouvám se předem, za nevyžádané rady 🙈
tak neznalý z města to asi koupí a přijde mu fajn, že je to bio a ne odpad.
vlastně - slepice a cuketa - jde to dohromady?
Já si do zahrádkářských přebytků chodím kupovat jen kytky, ..onehdá jsem chtěla mrkev pro koně , paní donesla takové pokroucené ocásky v ceně mrkve z kauflandu(ta je aspoň opraná a rovná za ty 3 pětky) , no co myslíte😏…kdyby to bylo opravdu jako přebytek za pár kaček aby to prostě neshnilo…to nevíte jestli si septik nevyváží pod kytky(jako to dělal můj děda🤫) kolik tam nasypal NPKáčka, asi od oka….no asi nejsem v tomto ohledu moc tolerantní, si řeknete, že z velkoobchodu nebo dovážené není kvalitní…ale myslím, že nějakou kontrolu na pesticidy, herbicidy,dusičnany to má, na rozdíl od domácího pěstitele, kteý postříkal rajčata a sklidil v nevhodnou dobu…jsem členem zahrádkářského svazu😎 , nejsem na zaujatá. Mám svoje “jedovaté” přebytky 😉.
Hlavně vždycky nejdřív cuketu malinko ochutnat, jestli není hořká. Kdyby jo, tak VYHODIT! NEJÍST! Hořkost se neztratí ani žádnou tepelnou úpravou….ale to tady všichni vědí, že? Omlouvám se předem, za nevyžádané rady 🙈
Už jsme dlouho neměli cuketu jako řízek, ty dvě na foto výše na to padnou, To jí nařežete na plátky cca 3 cm, nasolíte načesnekujete, necháte působit, osušíte a obalujete a obalujete a smažíte… dobré to je,ale takové zdlouhavé se mi zdá. Nemám ráda cuketu v buchtě a bramboráku, nejlepší je v jakékoliv masové směsi (prostě to nastaví a je toho víc) nebo jen samotná orestovaná s česnekem a dobrým kořenim ,kolegyně z ní dělá sýrovou pomazánku na topinky: zadusit cuketu do měkka, česnek, sůl, tavený sýr…
Někde jsem četla, že se dá na tenké plátky nakrájet a posolit a upéct v troubě. Cuketové chipsy. Miluji brambůrky, ale bramborové, pouze klasické slané a značku si vybírám.
Dělám z cuket cuketové zelí. K masu ho můžu jako samostatnou přílohu, ale dá se s knedlíkem i s bramborami. Nejlepší jsou mladé cukety, které netřeba loupat ani dlabat.
..dneska mi mladí přivezli na chalupu vnuka, králíka, košík rajčat, paprik a okurek, nějaké kompoty, kečup a CUKETU
Kečup si necháte, z rajčat, paprik a cukety si uděláte lečo (je-li toho víc, tak tam nedávejte vejce, nacpěte to do sklenic a zavařte na zimu), z okurek uděláte salát (pozor, okurky taky mohou hořknout, stejně jako cukety), kompoty dáte do spíže, vnuk Vám může pomáhat.
Ten králík, ten je jedlý, nebo ho máte také hlídat?
Ten králík, ten je jedlý, nebo ho máte také hlídat?
😂
Vy taky šécko sežerete! Budete mít bříško jako bubínek! 😀 Ačkoliv Vy vlastně těžko, úzká tyčka zvostane vždy úzkou tyčkou. K bledé závisti všech nás buřtů.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)19.08.2026, 09:36:41xxx.xxx.119.6
Cuketová tortilla. Když má člověk chuť na bramboráky, ale nemá zrovna brambory, cuketu nastrouhá, mírně osolí, cuketu vymačká, přidá stroužek česneku, trošek polohrubý mouky, protože zjistí, že do bramboráků by neměl nejen brambory ale ani hladkou mouku🤦♀️, vejce, stouhaný sýr. Protože pomáhá betonovat, nechce vlastně ani stát nad panví ( proč teda ta chuť na bramboráky), šoupne úhledné placky na 180 do trouby a jde podávat. Na placky si vzpomene, až když jsou téměř vysušené. Udělá dresing z jogurtu a bylinek, rychle osmahne zbytek kuřecího masa, nakrájí zeleninu a zabalí do placek. Famózní! Letos jsme zatím dostali jen dvě cukety.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 19.08.2026, 09:36:41
😂
Těžké je skloubit roli Hausfrau s podavačem, něco o tom vím. Ondynoj jsem vyrobila reguléreně vynikající ragů, chuť na 400 hvjézdiček. A ……… ? No…nevím proč mám na sporáku funkci, která po nastaveném čase tu plotýnku vypne. když navíc nechám plotýnku na 5 v domnění, že je to na jedna. A jdu na stavbu.
Kdyby z toho aspoň byly vynikající tortily! To ne, byl z toho smrad po celý vesnici a černej kaseról. Ešče, že trpělivost mé druhé půle je nezměrná a vrátil kaseról do původního stavu.