Ronja s motejlem (neregistrovaný)16.08.2026, 21:49:41xxx.xxx.119.6
Pro Vahine🙂:
Moc děkuju za optání, za zájem🙂. Jak se cítím, upřímně…doufám, že to, co teď cítím, není zase jedna z fází truchlení. Moc bych si přála, aby to, co teď s milovaným cítíme (měli jsme velký rozhovor), zůstalo. Oba cítíme lásku a vděk, jsme už schopni mluvit a vzpomínat na to hezké bez té velké bolesti, moc to neumím popsat, dojetí cítíme, ale takové…no, láska asi…
Teď jsme si na pár dnů půjčili auto, které bychom si chtěli pořídit, dá se v něm spát, je to náš malý, velký sen a byli jsme na výletech, drželi jsme za ruce a říkali si, že ten náš trouba, je fakt trouba a pitomeček, že nepočkal. Byl by šťastný, tohle miloval.
Taky si občas půjčím pejska na vyvenčení, je to éro, včera jsem s ním stihla západ slunce, bylo to jako by věděl🙂.
Je to asi 14 dní co jsme volali na jedno štěně, jsem moc ráda, že už byli prcci všichni zadaní. Ono to nešlo ze mně, bylo to takové to “a budete si pejska pořizovat?” a “jediný, co nám pomohlo, byl další pes.” Tak jsem si řekla, ok, třeba jo. Já vím, že bych se o prcka starala, že bych ho určitě měla ráda, ale nemělo to tak být. Díváme se po psících, štěňatech ze spolků, a tohle a tamto si dovedeme představit, ale ještě nepřišlo to opravdové “pojďme zavolat.” Jsme ale psí, to víme. Pejsek přijde.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.08.2026, 21:49:41
Děkuju Ronjo, je fajn, že o všem už dokážete mluvit, výletit a myslet i na to, že nějaký ten čumáček časem přijde. Na tahle konkrétní štěňata jsem se už dívala a usmívala se jako měsíček…ta slečinka má fakt holčičí pohled na rozdíl od bratrů..a bělouškovi by se líbila... Jsou krásní všichni 3.
Já mám ale stop stav až do (před)důchodu 🫣
Tak vám oběma držím palce ať si splníte sny se psem i s autem. 🍀🍀🍀🍀hodně štěstí ☝️
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.08.2026, 21:58:11
Holčička Luna je krásná, ale do očí se mi hluboce podíval Thor. Vždy jsem měla feny, mám ráda bílé nebo skoro bílé psy, ale Thor teda…..Naštěstí pro mne nemám prostor pro nové štěně, kluka a ještě k tomu velkého.
Chápu, že nechcete nic lámat přes koleno. Zatím truchlíte a až přijde ten správný čas, poznáte to. Každý to máme jinak.
jeden čas jsem sledovala jednu chovatelskou stanici pyrenejáků - aktuální vrh štěňat, nádherní válečci, částečně příbuzní s Aribem. Pak Aribo zemřel, nečekaně, náhle, totální šok. Ještě ten den jsme jeli na kremaci. Na zpáteční cestě se manžel zeptal - už jsi tam volala?!…(přičemž jeho plán byl, až Aribo odejde, nepořizovat psa hned, zajet si na dovolenou, a až pak, někdy, si pořídit hovawartího chlapečka) …..o 5 dní později jsme si dovezli Moiru, fenu (kterou jsem nikdy nechtěla)….princeznu naši milovanou a milující, přesně takovou, jakou jsme v této životní etapě potřebovali a potřebujeme❤️💕🌹
rozhodnutí čistě emoční a nejlepší, jaké jsme mohli udělat 🍀
Ona ta emoční rozhodnutí bývají často nejlepší, od srdce. Když nám odešel berňák Alan a zůstali dva čuvači, také jsme nejdříve říkali, už třetího velkého psa ne a najednou jsem uviděla inzerát na čtyřměsíčního psa zlaté tibetské dogy. Vždycky se mně líbili, ale pořád jsem se nemohla odhodlat k pořízení. A ten kukuč na fotce inzerátu mně úplně očaroval. Hned druhý den jsme se tam jen jeli podívat, nezávazně. Bobeš se k nám hned hnal a dokonce i jeho maminka, čemuž se divili i chovatelé. O dva dny později už byl doma. Nejúžasnější PAN PES
Přesně tak jsme si přivezli Dráčka, naprosto nečekaně, neplánovaně. A je to taky ten NEJ pes, jakýho jsem kdy měla. Hlavně asi proto, že jsme měli vždycky hlavně feny a ty jsou úplně jiný. A teď vlastně i váhám, jestli další někdy v budoucnu bude fena nebo radši pes. 🙂
Nevím, kam to dát, tak jsem založila téma na takový ty obecný plky, co se psů týkají jen okrajově nebo vůbec…
Mám z penzionu jednu proleželou matraci 160x200 - je jen rok stará, asi nějakej šmejd prostě, no to je jedno. Je mi líto jí vyhodit, myslíte, že by si jí vzal třeba nějaký útulek?
Dcera vyhazovala sendvičové molitanové matrace 200x090, jednu jsem přepůlila a z druhé svlekla návlek. Mám dvě malé matrace s dvěma návlekama (musím je na těch půlkách založit dovnitř) na výměnu, dávám to ještě do povlaku a přes to deku, pěkně se mi vejde vedle gauče a stolu, psině se z toho hezky vstává, je vysoká.
A nebo … na chatě máme ven, na válení na trávu, vysoký molitan povlečený pogumovaným plátnem na “madračku do vody” …takové ty nafukovací , jak byly kdysi. Někde se to nechávalo potáhnout, kdysi to bylo krásně zatavené ze všech stran, teď už to sice puchří, ale vydrželo to přes 20 let…když to zmoklo neva, je to gumolátka. Tahala jsem si to i do stanu, protože jsem princezna na hrášku…
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.08.2026, 21:49:41
Ronjo! To co čtu
Moc bych si přála, aby to, co teď s milovaným cítíme (měli jsme velký rozhovor), zůstalo. Oba cítíme lásku a vděk, jsme už schopni mluvit a vzpomínat na to hezké bez té velké bolesti, moc to neumím popsat, dojetí cítíme, ale takové…no, láska asi…
to je to nejlepší, co člověka může potkat. Je to silný a krásný a moc Vám to přeju. Je to ten moment, kdy člověk si dovolí, nechat toho, koho miloval, volně jít , nedržet ho u sebe. Je to moc dobře. Stejně tak, jako venčení s jiným chlupáčem a to, že už se pomalu koukáte kolem sebe. Ona si vás ta správná psí duše, kterou pošle, najde.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.08.2026, 09:24:56
Jo jo, jak říká můj švagr - letní pozdrav zahrádkářů - “nechceš cuketu?”
Minulý týden jsem byla ve vet ordinaci (kapky do uší pro kocoura). Při odchodu ve dveřích jsem se míjela se sestřičkou s plnou náručí cuket. Dárek vděčné klientky.
na trzích byla vystavená velká cuketa …na ní napsaná hmotnost a cena( okolo 200kč), tak jsem se prodejce zeptala , jestli mi ty prachy opravdu dá, když si jí vezmu🤣
Já sklízím kila okurek, ale cukety mi nějak letos nejdou. Ten skleník asi není na to vhodný. Asi to budu příští rok muset vymyslet nějak jinak… Snad budou aspoň melouny, už jich je pět větších než pěst. Jak zapršelo, hned byly obklopeny slimáky, tak možná ani to nebude.
na trzích byla vystavená velká cuketa …na ní napsaná hmotnost a cena( okolo 200kč), tak jsem se prodejce zeptala , jestli mi ty prachy opravdu dá, když si jí vezmu🤣
Jestlipak se prodejce taky tak smál, jak my tady? 😂 jsem se málem udusila kuskusem 🙈😂😂
Jestlipak se prodejce taky tak smál, jak my tady? 😂 jsem se málem udusila kuskusem 🙈😂😂
mě to přišlo strašně vtipné v cuketové sezoně prodávat cuketu za takové prachy(40/kg , jako v kaufu) a ještě je to v té velikosti prakticky dutý. Máme u nás zahrádkářské přebytky a prakticky ceny jsou srovnatelné s obchodem🤪, ale to já raději ten obchod🤗, nevěřím, že to nepřehnojujou, ti zahrádkáři)
To byl takový eko týpek, myslím, že si myslel, že jsem úplně blbá…taková dobrota přece.