Jo, to je fakt, že to s jedním psem máme snazší…
Všeobecný pokec
Zkoušela jsem různé materiály, ale umělina psům nebyla příjemná, tak ji vždycky odrabali, takže ve výsledku krok k horšímu 🫣
Jo,to je taky dobrá varianta-a na tu chvilku-obrazně řečeno-tam psy nepustit…
Jasný,rozumím tomu…
no popravdě zapeklitý problém-bez ironie…
Jedna známá mi vyprávěla jak pořídili novou sedačku a jejich hrubosrtý jezevčík na ni nechodí. Přitom na starou mohl… 😟
Dodnes mi vrtá hlavou jak to dokázali, byla jsem s ní koupit mu nový pelech. Prý leží v pelechu a na sedačku nechce. U nás by to asi neprošlo. Jezevčice má skoro v každé místnosti pelech, ale sedačka a křeslo v obýváku to je její. V kuchyni lavice i židle. A postel. Někdy se na ni zlobím, že vzhledem k její páteři, by měla být v pelechu. Jenže se jí nechce.
Irma19:To mi neříkejte, že se na to křesílko Yoda složí 😲🤭
v křesle se přeci neválí… v křesle se důstojně sedí 😄 A jak se slastně opře, tak jsou chlupy zapíchané v celém opěradlu… naštěstí se to opravdu dobře pere, a i chlupy se dají hodně vyluxovat.
Válí se na dvojkřesle, nejlepší materiál na potah byla záda ze starého beraního kožichu (chlupem navrch). Přežil dvě dogy, až Yoda ho trošku dost pocuchal (on je destrukční živel). Teď mám “nový” dlouhý kožich - takže nastoupí nůžky a zkusím další variantu… jestli už chlapec nezmoudřel. Fotka je z času štěněčího, to ještě kožich sloužil
03.08.2026, 19:50:21 xxx.xxx.147.163
U nás to nechlupatá sezení zajistilo…
Ještě cylindr a je to dokonalý anglický gentleman 😉
Taky si neumím představit, jak dvoum na gauč zvyklým psům vysvětlit, že na nový nemůžou. Zvolila bych potah na gauč, který by byl ne pro psy, ale právě pro návštěvy. Takže před příchodem návštěvy nandat a po odchodu sundat, složit nechlupatou stranou dovnitř a uložit. Použila bych nějakou potahovou látku, kterou se snad chlupy za tu krátkou dobu neprovrtaji.
Pokud je dostatečně velký, nakombinovala bych to dohromady. Zachovala bych část psího gauče a striktně hlídala, aby nelezli na lidský gauč. V době nepřítomnosti bych psy zahnala do pelíšku v jiné místnosti, předsíně, chodby,…..prostě někam a obývák s gauči zavřela. Jestli nejde obývák zavřít, aspoň bych vrazila do zárubní zábranu.
Jestli obývák není tak velký, pořídila bych nové stálé psí ležení (pelíšky). Při odchodu bych zase zavřela obývák dveřmi nebo zábranou a psy zaparkovala do pelíšků někde jinde.
Ještě je varianta k novému gauči pořídit o 2 křesla víc - pro psy. A zase v době nepřítomnosti, alou do pelíšku jinde.
Pro návštěvu koupit vetbedky a je to… těma se chlupy neprovrtají…😎
🤣🤣👍
Sardullah:Pro návštěvu koupit vetbedky a je to… těma se chlupy neprovrtají…😎
Jani, provrtají, aspoň od goldenu jo. Už nevím, jak to z toho dostat ven.
Jinak já mám v obýváku sedačku, na kterou psi nesmí, taky kvůli návštěvám, mají svoji hned vedle obýváku ve svém pokojíku. Pořídila jsem si z e-shopu Kaufland skládací ohrádku a pokud nechci, aby někam v domě chodili, dám tam ohrádku. Dost často ji používám i ke schodům, které jsou dřevěné a dost strmé.
Můžu poprosit o odkaz na ohrádku?
“Někdy se na ni zlobím, že vzhledem k její páteři, by měla být v pelechu…” - už si neumím představit nějakého menšího nebo středního psa na gauči bez rampy, a to nemám ani zdaleka jezevčíka 🙂 Jasně, on tak v půlce případů seskočí normálně, ale jindy si sejde po rampě, a z toho mám vážně radost. Že může zvolit klidnější pohyb, když chce. Teď jsme byli pár dní na návštěvě, kde mohl na gauč, a úplně mě to bolelo, že nemá rampu na bezpečný sestup 😀
No-naši psy mají schodky,venku mají rampy,Gero měl rampu do postele-prkno-koberec-přes to latky,my máme vysoký postele i sedačku,jenže to používá jen Dafi,Žeryk má schodko fobii…ale on má nejradši svou molitanovou boudu a do postele chodí chvilku ráno…
obecně si myslím,že rampy jsou lepší než schodky….