Tak já Vám taky gratuluji, i když teda nevím k čemu. 😀
CIB znám akorát takové to cib, cib, cibulenka, mak, mak, makulenka… Nějak nevím, čeho to je titul. 😀
Tak já Vám taky gratuluji, i když teda nevím k čemu. 😀
CIB znám akorát takové to cib, cib, cibulenka, mak, mak, makulenka… Nějak nevím, čeho to je titul. 😀
mezinárodní šampion krásy
No… a to znamená nejlepší pes daného plemene? Nebo nejlepší pes dané kategorie daného plemene? Nebo ještě něco jiného?
Varaxi:No… a to znamená nejlepší pes daného plemene? Nebo nejlepší pes dané kategorie daného plemene? Nebo ještě něco jiného?
Titul C.I.B. znamená Champion International de Beauté (Mezinárodní šampion krásy). Uděluje ho mezinárodní kynologická federace (FCI). Pro jeho získání musí pes získat potřebný počet ocenění CACIB (čekatelství mezinárodního šampiona krásy) ve třech různých zemích a pod různými rozhodčími. Mezi prvním a posledním CACIBem musí uplynout alespoň 1 rok a 1 den.
Titul C.I.E. znamená Mezinárodní výstavní šampion (Champion International d’Exposition). Tento titul uděluje Mezinárodní kynologická federace (FCI) psům plemen, která podle nomenklatury FCI podléhají zkoušce z výkonu (např. lovecká, ovčácká nebo pracovní plemena).Pro jeho získání musí pes splnit následující podmínky:Získat 4 tituly CACIB.Tituly musí být uděleny ve 3 různých zemích od 3 různých rozhodčích.Mezi prvním a posledním oceněním musí uplynout doba minimálně 1 roku a 1 dne.
Já věřím, že si myslíte, že mi to vysvětlujete, ale opravdu ne. 🙂
Ale nevadí, očividně na to nemám buňky. Nemusím vědět všechno. To podstatné, tedy že to je úspěch velký jak sloní rezervace, jsem pochopila. 🙂
Varaxi:Já věřím, že si myslíte, že mi to vysvětlujete, ale opravdu ne. 🙂
Ale nevadí, očividně na to nemám buňky. Nemusím vědět všechno. To podstatné, tedy že to je úspěch velký jak sloní rezervace, jsem pochopila. 🙂
Tak zkrácené…je to dospělý pes, který se na několika výstavách ve třech zemích rozhodčím nejvíc líbil. 😀 A protože má pracovní zkoušku, tak těch výstav nebylo moc.
Varaxi-připomínáte mě,když se mi přítel snaží vysvětlit pravidla tenisu-nikdy nepochopím…😀
u hokeje-fotbalu se ptám,kdo má jaký dres…to mi stačí…😀
Mně by v představě pomohlo vědět, kolik držitelů stejného ocenění aktuálně v ČR/EU je. Dá se to někde zjistit?
Jinak samozřejmě gratulace 🥳😍🥇
Irma19:Mně by v představě pomohlo vědět, kolik držitelů stejného ocenění aktuálně v ČR/EU je. Dá se to někde zjistit?
V EU netuším, ale kolik je jich v ČR, se dá zjistit na cmku.cz v záložce Plemenná kniha - šampioni. Dráček tam ještě není, protože toto vyřizuje FCI v Belgii a asi to chvíli trvá, než se to přenese do naší databáze.
Moc gratuluji Sarah Vám i Dráčkovi 🥇🥳
Sarah - gratuluju k takovýmu krásnýmu mezinárodnímu úspěchu👍
Všem moc děkuju. 🥰 Je to první pes, se kterým se mně to povedlo a možná i poslední, kdoví. Tak si toho považuju. 😊
Tím spíš, že je skvělej v povaze.
💐jeste jednou velká gratulace, krásný úspěch
Irma19:Mně by v představě pomohlo vědět, kolik držitelů stejného ocenění aktuálně v ČR/EU je. Dá se to někde zjistit?
Ještě dodám, že od roku 2012 jsem těch C. I. B. v té naší databázi napočítala 50, psů i fen. To u tak početnýho plemene, jaké je GR, není zas tak moc.
u hokeje-fotbalu se ptám,kdo má jaký dres
A víte, co se hraje na třetiny a co na poloviny? 🙂
Sarah01:Ještě dodám, že od roku 2012 jsem těch C. I. B. v té naší databázi napočítala 50, psů i fen. To u tak početnýho plemene, jaké je GR, není zas tak moc.
U jezevčíků trpasličích dlouhosrstých je od roku 2010 CIE 33 psů, CIB 15 psů. Oba tituly má jen těch 15. Včetně mojeho Mirečka 😀
Aluška:U jezevčíků trpasličích dlouhosrstých je od roku 2010 CIE 33 psů, CIB 15 psů. Oba tituly má jen těch 15. Včetně mojeho Mirečka 😀
Jé, tak to bych řekla, že jich musí být víc, vždyť jezevčík je početnější než GR, ne? U nás mají někteří i šampiona práce a třeba granda, ale to já bych už nezvládla. S málopočetným plemenem je to asi snadnější, kamarádka má takhle s tím japoncem všechno mozný, ale je na výstavě skoro kazdý víkend.
Sarah01:Jé, tak to bych řekla, že jich musí být víc, vždyť jezevčík je početnější než GR, ne? U nás mají někteří i šampiona práce a třeba granda, ale to já bych už nezvládla. S málopočetným plemenem je to asi snadnější, kamarádka má takhle s tím japoncem všechno mozný, ale je na výstavě skoro kazdý víkend.
Ale koukla jsem ještě jednou a mají tam buď Mezinárodní šampion krásy - interšampion , těch je těch 33 a pak jsem ještě teď našla další a to Mezinárodní šampion výstav - těch je tam 46. A k tomu Mezinárodní šampion krásy CIB - těch je 15. Tak jsem z toho jelen 😀.
Ale asi ten interšampion byl jen do určitého roku a pak to přejmenovali . Ale i tak jich není moc 🙂
Jo, taky si myslím, že je to přejmenovaný.