Podobný kdysi dcera vypáchala našim pesám, jen to bylo navlečené na obyčejný obojek. Kdoví, kde mu je konec, poslaly jsme ho do útulku s jinými “nepotřebnými” věcmi.
Všeobecný pokec
Jenom bacha na to, teď už to bude i s clením a tím poplatkem a jestli si pošta bude říkat za clení 300 jako dosud, tak už se moc věcí tam kupovat nevyplatí.
Já vím, ale já byla přesvědčená, že jen 3 € do těch 3 500kč. Pokud by to bylo ještě těch 300kč za každý jeden kus v balíku tak jak i to €, to už se malé částky nevyplatí.
Najdete to normálně pod “ochranný límec pro psa” a velikost je podle obvodu krku. Clo bude již zahrnuto v ceně přímo na Temu a budou to 3 eura ne na kus, ale na celní položku. Tzn. když si ty límce objednáte tři, clo zaplatíte jedno, protože je to stejná celní položka.
Děkuji zapíšu, ty 3€ rozebíraly novináři a opravdu rozebíraly, že 3 € za každou položku v balíčku, pokud budou 3 límce to je jedna položka, ale když u toho bude vodítko, hračka. Tak to by mělo být už 3x 3€.
Asi bych se toho moc nebála, už mají sklady v EU, takže to půjde určitě vymyslet aby zas vše bylo za pusu.
Já to říkala, že něco vymyslí 👍.
Právě že nikdo neví, jestli si pošta bude za proclení něco říkat nebo ne, musí se počkat na červenec až jak bude vypadat praxe. Sklady v EU jsou, ovšem tam obvykle nejsou ty menší položky a taky je úplně běžný, že člověk to objedná z EU skladu a oni to pošlou z Číny.
Každopádně ty 3 eura samotný jsou jen na přechodné období do listopadu, pak se k tomu přidává ještě povinný manipulační poplatek.