Moje (i jiných kolegů) narozeniny slavíme předposlední den školního roku. Kdy si všichni současně blahopřejeme, že jsme ho zase přežili ve zdraví.😉
Rozdat následující den vysvědčení zvládneme i lehce unavení 😉
To je samozřejmě vtip, s přibývajícími léty je vidět, jak toho stále méně sníme i vypijeme. Důležité je, že se sejdeme, pokecáme o životě, zapějeme (máme kytary i banjo) a prostě se bavíme.
Reni, budou zase čokošky od studentů ? Chtěla bych příští sobotu jet k Pavle, jestli se jí to bude hodit. Mohly bysme se tam potkat 😀
Důchod, no nevím, já šla vloni na podzim, sice o něco déle,než jsem mohla, ale od té doby jsem se nezastavila. Už se nedivím, že důchodci nemají čas. Hlavně pokud máte vnoučata. To je dojeď tam, přivez, odvez toho, přeber balík, prosím tě zařiď, udělej, pohlídej.Mám vnoučata moc ráda, ale už se těším až o prázdninách budou na dovolené a nám zůstanou jen kočky, zahrádky a fóliáky. Když k tomu člověk připočte to doma a taky to, už mu to prostě nejde tak rychle od ruky jako před 20ti lety, tak už se těším, až půjdu na brigádu do bývalé práce a jak si tam odpočinu.
Já kdybych měla náhodou někdy takhle volno a měla na to peníze (to zní jako důchod plus rentiérství dohromady…), tak bych vymetala takové ty veřejné akce jako je ta mobilní laboratoř na měření cholesterolu a protilátek na klíštěcí choroby, různé osvětové akce, často mají různé prezentace neziskovky, třeba u nás Člověk v tísni, chodila bych navštěvovat kamarádky, důchodce, klidně i dobrovolničila v domově důchodců nebo si půjčovala děti z děcáku nebo psy z útulku. To by bylo zábavy, že bych nestíhala úplně stejně jako teď 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.06.2026, 13:57:59
chodila bych navštěvovat kamarádky, důchodce, klidně i dobrovolničila v domově důchodců nebo si půjčovala děti z děcáku nebo psy z útulku. To by bylo zábavy, že bych nestíhala úplně stejně jako teď 😀
No přesně! Člověk si práci vždycky najde. jasně, že nebude celý dny sedět s kafem na zápraží a koukat, jak mu rostou brambory v bramborový věži 😀 . Já se moc těším na to, že nebudu omezená časem pro psy, pro procházky, na práci na zahradě, na další várku slepic a třeba založím místní sranda cvičák, aby se místní psi nenudili - já vim, ticho, budu tam sama 😀
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.06.2026, 14:35:44
No já si myslím, že v důchodu do práce chodit vypomáhat nebudu, neboť bůh ví, jak se ještě bude posouvat věk odchodu do důchodu, takže už se vidím, jak jsem jako vetchá stařenka stále v pracovním procesu…😄 A teda jestli vůbec nějakej důchod jako “Husákovo dítě” dostanu, když je nás bambilion…
Tak to spíš vidím, že pokud budu mít štěstí a budu tu práci, kterou v tom pokročilém věku budu schopná vykonávat, mít, tak že mě pak vynesou nohama napřed a fertig…🤪
Jak jsem tu řešila ten límec, tak dávám tip, kdyby někdo potřeboval. První foto Vetlímec za 1700,-
Druhé foto límec z Temu za dvě stovky… a je rozhodně pohodlnější…
A pak máme podporovat český výrobce, že jo. Já sháněla úchytky do auta na kabel od kamery, tady taky buď dovoz z Číny za 35, nebo na Alze za 200 plus poštovný.