Aktuálně: 2 364 inzerátů290 857 diskuzních příspěvků21 089 uživatelů

Všeobecný pokec

Xerxova
Xerxova 31.08.2026, 06:26:08 xxx:xxx.e2cf:93ee

ale ještě se většinou na horách zdraví… Tedy mi chodíme často po cestách málo známých a v časech nepopulárních - a tam když někoho potkáme, tak stejně nenormálního a pozdrav je automaticky z obou stran. Ale i když se třeba vracíme k parkovišti na Smědavě, nebo včera od Josefodolu k Hraběticím… a proti nám jdou davy, tak zdraví většina pěšáků. To cyklisti jsou horší - a elektrokola jsou neštěstí nahoře v horách… najednou tam vyšlape kde kdo a řítí se tam, kde nemá co dělat cedule necedule… Někdy zabere doga na vodítku hezky od kraje cestičky po kraj cestičky…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 31.08.2026, 07:23:19 xxx.xxx.128.138

Máme lehátka Anadi jsou super,ale je to kus od kusu,  ne každý pes je má rád.  Dva naši jsou na nich pořád,  a jeden vůbec a jeden jak kdy.

kometa
kometa správce
31.08.2026, 08:37:21 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.08.2026, 23:42:07

na horách už se nezdraví ani dospělí.

Upřímně, cestou na Praděd nebo Lysou horu (a zpět) to není technicky možné. V Novohradkách se zdravíme.  A při túrách se zdravíme navzájem (děti i dospělí) i v ve vesnicích, kterými procházíme.

Zrzavci
Zrzavci 31.08.2026, 09:51:26 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 31.08.2026, 07:23:19

á -ha. no tak to je dobrý vědět, chystám se je pořídit, až konečně zdechnou ty naše slavný krásný kiwi pelechy, drahý jak prase a nic to nevydrží. Tak jsem si říkala, že pak pořídím právě tohle….tudíž asi nejdřív vyzkouším na tom Lidlu.

Sarah01
Sarah01 31.08.2026, 09:55:57 xxx.xxx.162.253

V sobotu nás na horách zdravili všichni, i mladí. Jen teda se už neříká Dobrý den, ale Ahoj, jsem si všimla. 😁

hmn
hmn 31.08.2026, 10:36:27 xxx.xxx.16.51
Sarah01:

V sobotu nás na horách zdravili všichni, i mladí. Jen teda se už neříká Dobrý den, ale Ahoj, jsem si všimla. 😁

ano ano
už dlouhodobě to vnímám a mohu konstatovat, že počet “ahojistů” roste spolu s nadmořskou výškou

mám to ráda…👍

Cernej caj (neregistrovaný) 31.08.2026, 12:05:32 xxx.xxx.181.83

Ja se k vam bez dovoleni vetru🙂

Xerxova slibovala v sobotu fotky ale at hledam jak hledam😀

Tak jen napisu ze i ja na horach vetsinou zdtavim a pokud ne, jsem zamyslena😀 

bambule
bambule 31.08.2026, 12:34:40 xxx.xxx.95.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Cernej caj z 31.08.2026, 12:05:32

Koukněte do tématu “Jak se vám venčí?” Tam jsou fotky pana Yody .

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 31.08.2026, 14:41:19 xxx.xxx.204.222
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.08.2026, 09:51:26

Anadi vám lehátko zapůjčí na zkoušku,  takže to jde zjistit, jestli je pro hafíky to pravý 

Zrzavci
Zrzavci 31.08.2026, 14:42:24 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 31.08.2026, 14:41:19

A to je ale výborný, díkec moc! ono není nejlevnější, takže pak má člověk jistotu.

Anet10
Anet10 31.08.2026, 15:13:35 xxx.xxx.16.12
Irma19:

Máte někdo zkušenost s vyvýšenými lehátky typu kovová konstrukce se síťovinou?

A nebo jsem pak viděla i silnější látkové nebo s pevnou deskou.

Přemýšlím o pořízení. Budu ráda za sdílení zkušeností. 🙏❤️

Obrázek Obrázek Obrázek

Máme už 3. rok od Gappay, mají 3 velikosti. Naprostá spokojenost, lehátko drží, fena má 40 kg, když je špinavé, otře se vlhkým hadrem a OK   

https://www.gappay.cz/cz/lehatko-pro-psa  

Od Anadi máme matrac

marcelaamax
marcelaamax 01.09.2026, 13:27:48 xxx.xxx.83.63
Irma19:

Máte někdo zkušenost s vyvýšenými lehátky typu kovová konstrukce se síťovinou?

A nebo jsem pak viděla i silnější látkové nebo s pevnou deskou.

Přemýšlím o pořízení. Budu ráda za sdílení zkušeností. 🙏❤️

Obrázek Obrázek Obrázek

My mame dve, ty uplne nejobyčejnější a asi i nejlevnější z Lidlu, uz tak cca 7 let. Venku mame se stříškou, doma stříšku sundanou. U obou po několika letech praskl ten potah - ale nutno podotknout, že na jednom lehátku leží dva psi, překračující nosnost lehátka (a na tom lehatku doma jeste dalsi docela tezky pelech - protoze psi maji radi okraje pelechu pod hlavou) 😁 plus, ze jeden ze psů si dot “hrabe” pelíšky. U toho doma jsem tu díru ani neřešila, protože přes to mame jeste ten další pelech. Na to lehátko ven jsem objednala od nejake pani náhradní potah, ktery je o dost silnější než ten orginál z Lidlu a s tim jsme v poho uz několik let. Konstrukce jako taková drží. 

marcelaamax
marcelaamax 04.09.2026, 21:02:56 xxx:xxx.c66d:1f78

Prehodim sem dotazy od Varaxi z jiného vlákna, at tam nepíšu mimo tema

A jak se máte? Mám pocit, že jsem Vás tu dlouho neviděla. Stav pořád stejný - krasavec a rozkošná? Nebo jste pořídila něco do počtu, abyste nebyla lichá? Další stěňátka jste zkoušela? Opařenina je plně zhojená, bez jakýchkoli následků? Máte nějaké novinky? Jestli máte pocit, že jsem vlezlá, v pohodě mě ignorujte. 🙂

Tak to vezmu popořadě 😄. Máme se dobře, stav psů je stále stejný, a nějaké rozšíření nehrozí, s dvouma dvounožcema to uplne stačí 😂. 

Na další štěňátka nedošlo, uvažovala jsem nad tim, ale bála jsem se toho, ze by to dopadlo stejne, a ze bych to za tech podmínek jaké byly (těhotná, nebo male mimino, male dite v blbém věku) nezvládla.… Roli hrálo taky to, ze fena mela operovane koleno, a i tam se pak hodne rozchází názory na případnou březost do budoucna…A taky jsem vedela, ze cim starsi mam psy, tim bych mela vetsi nutkání si nechat jedno štěně doma 😀,no pak se to “vyřešilo samo”, fena musela byt akutně kastrovaná, ale už  jí stejně tahne na 7, takze by se to nestihlo. Vlastně asi jediná doba, kdy bych si na to troufla s ohledem na situaci mou, doma atd., byla zrovna ta, kdy fena měla po té operaci, a navíc opravdu několikanásobně delší rekonvalescenci, než je běžné. No asi to tak mělo být 🙃

Opařenina je zahojena davno, ale úplně bez následku bych nerekla. Záda jsou citlivá na chlad, když má postroj, a hlavně po jeho sundání, tak má tendence si záda o něco (nejčastěji o nás 😂) drbat, ale taky to může být zlozvyk. 

No přemýšlím, jestli mám nějaké novinky, krom toho, že mám ze psa “skoro cane corso” - přišel o ocas, ale to jsem tu už někde tuším zmiňovala, tak mě nic dalšího nenapadá . 

A co vy, jak se máte? 

kometa
kometa správce
04.09.2026, 21:06:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 04.09.2026, 21:02:56

Skvělé, že jste zpátky. 🌹

Irma19
Irma19 04.09.2026, 21:54:29 xxx.xxx.174.37
»

Tak vy už máte i druhého malého dvounožce? Gratuluji ❤️

S odchovem štěňat máte pravdu, minule jste to měli hodně náročné a v kombinaci s malými dětmi si to taky představit nedokážu… třeba někdy příště s další fenou, teď máte na starost dvounohé odchovy.

keriton
keriton 05.09.2026, 07:19:29 xxx.xxx.66.95
»

Je skvělé číst zprávičky od vás 🙂

Zaujalo mě “mám ze psa “skoro cane corso” - přišel o ocas” - copak se stalo? Já jsem nechávala zkracovat ocas předchozímu psovi, když si rozmlátil špičku a vůbec se nám nedařilo to zahojit… tak mě zajímá, o co šlo ve vašem případě.

marcelaamax
marcelaamax 05.09.2026, 08:35:30 xxx.xxx.33.123
keriton:

Je skvělé číst zprávičky od vás 🙂

Zaujalo mě “mám ze psa “skoro cane corso” - přišel o ocas” - copak se stalo? Já jsem nechávala zkracovat ocas předchozímu psovi, když si rozmlátil špičku a vůbec se nám nedařilo to zahojit… tak mě zajímá, o co šlo ve vašem případě.

U nás to bylo z důvodu pooperačních komplikací. Pes měl na ocase bulku (nezhoubný hepatoidní adenom - ale to ukázala až histologie po operaci), ta se tedy odstraňovala, a pak nastaly komplikace při hojení a byl to masakr, hnus. Vlastně se mi po té amputaci ulevilo. Bála jsem se, jak to bude pes snášet, ale úplně na pohodu, jako by byl bez ocasu celý život. A nakonec to má i výhody 😂 přestal shazovat věci z nábytku, nemlátí nás tím, a to vrtění pahýlem je vlastně docela roztomilé 😀

Varaxi
Varaxi 05.09.2026, 08:45:03 xxx.xxx.129.250

Také mám dvounohý odchov, dva a půl roku, a řeknu Vám - pes už v tu dobu byl skoro hotový, ale tohle zvíře má před sebou ještě kus práce. Pořád něco reklamuje, něco požaduje - zrovna nedávno mi oznámil, že je dinosaurusek ve vajíčku a já se o něj budu starat, než se vyklube. Jako kdybych se o něj doteď nestarala, nebo co. 

Zlatí psi, fakt. Zatímco první měsíce jsou vlastně skoro stejní, čím je zvíře starší, tím je náročnější. U psa to bylo naopak. 

Nejtěžší je, že si už musím dávat pozor na pusu. U Axiho bylo jedno, jestli jsem se zapomněla a procítěně prohlásila: Už mě to tu všechno se*e. No, aspoň už zvíře umí říkat R. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.