Anonymní:
..tak to bych se asi po…. .
Anonymní:
..tak to bych se asi po…. .
Ochranáři, a teď se můžete zbláznit
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-restaurace-na-slovensku-budou-nabizet-maso-z-ulovenych-medvedu-40522928#utm_content=ribbonnews&utm_term=maso&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Och, moj ex si raz dal gulas z medveda.
Sral a grcal tri dni, mmm, bon apetit 🤮
Myslíte, že to bylo druhem masa nebo přípravou? Proč by měl být medvěd méně poživatelný než třeba kanec či srnec? Svalovce pomíjím.
kometa:Myslíte, že to bylo druhem masa nebo přípravou? Proč by měl být medvěd méně poživatelný než třeba kanec či srnec? Svalovce pomíjím.
Jako… parazity vyřeší tepelné zpracování a nesnášenlivosti červeného nebo tučeného masa by si snad ten člověk stačil všimnout dříve… To mi to ten gůgl teda moc nevysvětlil. Takže otázka zůstává, vyloženě reakce na medvědinu x nedostatečné zpracování prodejcem.
No já jsem našla toto
V některých případech může medvědí maso obsahovat toxické látky, které se hromadí v těle zvířete, a to především u jedinců, kteří se živí jedovatými rostlinami.
Jako u psího masa je problém že "se často krmí odpady nebo kontaminovanou stravou. Bývají jim podávány antibiotika, sedativa, nebo jiné chemikálie, které zůstávají ve svalovině a mohou škodit lidskému zdraví." Myslím že v tomhle je medvěd dost podobný. Otázka jestli v našich podmínkách zkontrolují každého medvěda na cesium nebo těžké kovy a kdo ví co do sebe za život nahrabe z popelnic a tak.
To mi to ten gůgl teda moc nevysvětlil
Přesně to jsem si říkala. Trichinelózu chytím i z divočáka nebo nutrie (což mě překvapilo), červené maso je třeba hovězí, tučné je vepřové nebo některé ryby a alergii můžu mít na cokoliv.
kteří se živí jedovatými rostlinami.
To mi zní líp. I když…, co jedovatého medvěd žere? Rulík, který si splete s borůvkou? Ten by ho zabil dřív než myslivec.
Bývají jim podávány antibiotika, sedativa, nebo jiné chemikálie
Co je to za nesmysl? Že pes nebo medvěd sežere krávu léčenou ATB? Taková nejde na jatka, ale do kafiny. Pokud je v ochranné lhůtě. A kde by přišli k sedativům?
Cesium a těžké kovy včetně radioaktivních prvků máme i v houbách. A v sobě. Jelikož jsme na vrcholu potravního řetězce. Na to nemusím konzumovat medvěda.
Zajímavé je i konzumace mršin u silnic “Je tu všechno od zajíců, ježků a veverek přes psy a kočky, kuny až například po bobry”
"Australané se masa s příchutí asfaltu také nezříkají. Není divu, klokany tu máte pod koly i častěji než například toulavé psy. Nehody s hopsajícími vačnatci se tu také z jednasedmdesáti procent podílejí na všech hlášených pojistných událostech, při kterých jde o srážku automobilu a zvířete.
Grilovaný klokan zlovený neúmyslně autem je tu běžnou záležitostí. Jen pozor, odvézt si ho můžete jen za podmínky, že jste držitelem lovecké licence. Mezi střelnou zbraní a autem tu tedy moc rozdílů nedělají. A konzervativní Britové? Ti považují podobné recepty za „záležitost minulosti“. V zásadě ale nikomu nebrání, aby si na přejetém zvířeti pochutnal, za předpokladu, že dodrží patřičná veterinárně-hygienická nařízení. Jezevce tedy musíte vařit, abyste předešli nákaze trichinellami. U ježků a liščat si musíte dát pozor na vzteklinu, krysy mohou přenášet leptospirózu.
U koček vadí jména, labradoři jsou nejlepší
A chutná to výtečně. Jediné, co potřebujete, je trocha bylinek a zeleniny,“ říká. O tom, jak daleko lze zajít, vypovídají jeho další slova: „Z přejetých psů jsou nejlepší labradorští retrívři, chutnají
Když prý překonáte prvotní odpor k přejetému zvířeti, dočkáte se příjemného překvapení. Můžete například výrazně ušetřit v domácím rozpočtu, protože masa je kolem silnic pořád dostatek. „Vlastně je naberete cestou do supermarketu,“ pochvaluje si Alison Brileyová, další z průkopnic amerického konceptu etického stravování."
Špatně se mi to překopírovalo
„Liška, vydra, kuna nebo ježek. Je to jedno. Je to dobré pro tělo, přírodu i peněženku. A chutná to výtečně. Jediné, co potřebujete, je trocha bylinek a zeleniny,“ říká. „Z přejetých psů jsou nejlepší labradorští retrívři, chutnají jako jehněčí.“
Ale klokana bych si dal. Jeden prý ubil svého chovatele.
U ježků a liščat si musíte dát pozor na vzteklinu
V Austrálii je vzteklina? Pokud ano, pak ji můžou mít i ti klokani.
A co znamená - u koček vadí jména? Nějaký divný překlad.
Vlastně i vy jste divný.
kometa:U ježků a liščat si musíte dát pozor na vzteklinu
V Austrálii je vzteklina? Pokud ano, pak ji můžou mít i ti klokani.
A co znamená - u koček vadí jména? Nějaký divný překlad.
Vlastně i vy jste divný.
Vy jste taky divná.
Byl to podtitulek: "Podobně to vidí i Britský lovec Fergus Drennan. Problém má jen s kočičím masem: „Ne že by chutnalo špatně. Ale na jejich obojcích obvykle bývají jména, a to mi jako bývalému chovateli koček trochu vadí.“
Ale o podtitulku píšete až teď.
A jak je to s tou vzteklinou?
A nevyvrhnuté mršiny…
Jste divný.
kometa:Ale o podtitulku píšete až teď.
A jak je to s tou vzteklinou?
To teda nevím. Ale tipoval bych, že už se to týkalo Britů.
Co se týkalo Britů? Přejeté kočky nebo vzteklina? Ta v GB taky není.
Ta vzteklina. Nevím jestli je v Austrálii.