Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 29.10.2025, 16:37:12
Děkuji za informaci. Věřím, jako všichni zde, že tato kauza dopadne dobře pro pejsky a snad jednou budou mít milujici páníčky a rodiny. A že už je M.R. nikdy zpět mít nebude.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.10.2025, 16:38:40
Pokud byste se na účet podívala, vidíte polozkove celou historii pomoci, prijmy i vydaje od zrizeni uctu a pochopíte, proc jsem se ptala. Arosek -J.T.jiz na dotaz odpovedela. A já ji poděkovala.
Jak jako nejde o trestný čin, když je to opakované a škoda přesáhla desítku? To jako když někomu rozjezdím třeba oseté pole a způsobím mu škodu několik desítek tKč, a řeknu, že jsem si nevšimla, že to není tankodrom, tak taky vyfásnu “tytyty” a zaplatím možná pokutku? Víte, co stojí vjezd na tankodrom? To si asi hned nějaké pole v okolí vyberu.
A taky nechápu, že u těch ovcí už dáávno nevartujou dva oslí hřebci.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 30.10.2025, 11:01:35
Jako to fakt nechápu…jasně, kdo jsme bez viny, tak hoď kamenem a byť by se stát nemělo, tak že pes jednou uteče z pozemku, jednou venku…pokud způsobí škodu, tak se k tomu jako majitel zodpovědně postaví, tak se to snad i dá pochopit…ale že mi opakovaně uteče pes, tak to si myslím, že už omluvitelné není.
To, že je v článku napsáno, že snad někteří majitelé psů, pouští své psy do hrady s ovcemi cíleně…takhle…chtěla jsem k tomu něco naštvanýho napsat, ale ve své podstatě nemám slov…
Jinak předpokládám, že to bude nějaká místně profláklá lokalita, že místní pejskaři vědí, že tam ovce jsou a pokud nemají psa zvládnutého, tak proč si ho kurňa nepřipnou na vodítko…
Jako furt se řeší vlci a vlci a vlci…a tady psi potrhali za rok 10 ovcí?…to přeci nejni normální…
Já už si o nějakých nepodmíněných trestech… za cokoliv …nedělám iluze. Máme přeplněné věznice, stojí to fúru peněz, tak zavírat za takový “prkotiny” jako je týrání, neřku-li utýrání zvířete, zavírat nikoho nebudou…vždyť je to jenom “blebej” pes…kůň…kočka…kráva atd atd…
Co mě teda teď sejří nejvíc je, že když už někdo nahlásí týraný zvíře, tak jak dlouho trvá, než ho někdo z toho utrpení vysvobodí…alespoň tohle kdyby se nějak zlepšilo, že by bylo zvíře odebráno, co nejdříve…že by někdo konal hned.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.10.2025, 17:55:24
Ono by se nemuselo hned zavírat, stačilo by kdyby soudy konečně zjistily, že je 21.století a využívali všech nástrojů, které mají k dispozici, za takovýhle věci klidně podmínka, ale k tomu doživotní zákaz chovu, veřejně prospěšný práce případně domácí vězení a pěkně mastná pokuta. Jako fakt se nemusí jak ve středověku zavírat za každou ukradenou housku.
Ale dát jen podmínku a jinak nic, to je prostě výsměch.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.10.2025, 09:01:52
veřejně prospěšný práce případně domácí vězení a pěkně mastná pokuta.
Přesně, přesně, přesně a ještě bych udělala seznam veřejný seznam všech takovýchhle lidí, kam by každý takový hovado bylo zapsáno a člověk by si při prodeji zvířete mohl dohledat.
Náramek na nohu a po práci každý den předepsaný počet hodin veřejně prospěšných prací, to by bylo kolem dálnic čisto! A dokud ten člověk neodpracuje nebo nezaplatí odškodnění, tak bude tahat. A nemáš práci a z čeho splácet? Nevadí, my ti dáme práci na plný úvazek, budeš splácet jak mourovatej, makat za minimálku a z toho ti ještě strhneme na splátky - chceš víc peněz? Najdi si lepší práci. A po té tvojí práci pěkně do té veřejně prospěšné. A víkendy, o těch se dá také pracovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.10.2025, 09:57:46
Jak je to jednoduchý!Tak proč se to probohaživýho nepraktikuje??? Když by z toho navíc společnost a stát profitoval? Kdyby mi tohle někdo dokázal vysvětlit, proč to tak není.