Aktuálně: 2 736 inzerátů262 503 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Psi v médiích

Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 10:49:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2025, 09:03:26

Veřejný seznam se mi líbí, hlavně proto, že by si tam firmy i jednotlivci mohli hledat brigádníky za levno. Potřebuju posekat, opravit ohrady, vyčistit cestu, naštěpkovat, nasbírat jablka, tady si za to študáci říkají od dvou set na hodinu, v takovém seznamu bych si našla povinnou osobu, která by mi to udělala za sto padesát, juch. Technické služby každého města potřebují tahačenka na různé sezonní práce, údržba zeleně, čištění kanálů, zametání chodníků, trvalí zaměstnanci by mohli dělat ty “lepší” práce a města by nemusela zoufale shánět lemply na ÚP.

Přihodila bych na ty seznamy všechny ty podvodníky, kteří staříkům shrábnou dotace, ale fotovoltaiku nebo zateplení nebo novou střechu neudělají nebo udělají špatně a staříci pak musejí z vlastní kapsy doplácet a rekonstruovat a nebo dluží státu…

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2025, 12:23:33 xxx.xxx.226.6

A já to sem dám, protože ať je to na co nejvíc místech. Je mi jasné, že sem zase davy nepoučených nechodí, ale kdyby si to i jeden člověk před tím přečetl, bude dobře. protože i když už se dneska všude píše  - předávání na parkovištích je špatně, značí to množku, tak ale lidem nepřijde divný, že tyhle různý spolky to organizují zcela stejným způsobem a nepřijde jim naproto divný, že si psa - objednanýho jen podle obrázku někde, aniž by ho viděli, mohli vidět jeho chování, přeberou prasácky na benzině, kde jich přivezou xy a vyndavaj jak rohlíky.

https://budejovice.rozhlas.cz/chcete-dat-domov-opustenemu-zvireti-ze-zahranici-pozor-na-smyslene-srdceryvne-9572650

Sarah01
Sarah01 31.10.2025, 13:19:39 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

A já to sem dám, protože ať je to na co nejvíc místech. Je mi jasné, že sem zase davy nepoučených nechodí, ale kdyby si to i jeden člověk před tím přečetl, bude dobře. protože i když už se dneska všude píše  - předávání na parkovištích je špatně, značí to množku, tak ale lidem nepřijde divný, že tyhle různý spolky to organizují zcela stejným způsobem a nepřijde jim naproto divný, že si psa - objednanýho jen podle obrázku někde, aniž by ho viděli, mohli vidět jeho chování, přeberou prasácky na benzině, kde jich přivezou xy a vyndavaj jak rohlíky.

https://budejovice.rozhlas.cz/chcete-dat-domov-opustenemu-zvireti-ze-zahranici-pozor-na-smyslene-srdceryvne-9572650

Sdílím na FB, ať se to dostane k co nejvíce lidem. 

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2025, 14:16:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.10.2025, 13:19:39

Moc hodná! Až třeba nejhodnější! 🙂 Díky, já na gezichtbuchu nejsem, což je v těchto případech tedy nevýhoda to uznávám. Takže supr. 

Sarah01
Sarah01 31.10.2025, 14:45:54 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Moc hodná! Až třeba nejhodnější! 🙂 Díky, já na gezichtbuchu nejsem, což je v těchto případech tedy nevýhoda to uznávám. Takže supr. 

Jsem tam jenom kvůli psům a přátelům kolem retrívří komunity, jinak bych tam fakt nelezla. Občas si teda pokoukám dopravní videa, ať vím, co mě na cestách může potkat, ale číst to ostatní jsem si už zakázala.

Sardullah
Sardullah 01.11.2025, 09:59:08 xxx.xxx.189.104

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-z-plzenska-nechal-sveho-psa-fika-pojit-hlady-mel-jsem-na-jidlo-jen-pro-sebe-hajil-se-40546399#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tohle mě opravdu fascinuje….nemám peníze na jídlo pro psa? No tak to nějak řeším, pokusím se psu najít nový domov…i kdyby to mělo být oslovení nějaké FB skupiny kavkazáci v nouzi, třeba by si psa někdo vzal.

Já nevím, asi přemýšlím jinak…majitel měl peníze jen na jídlo pro sebe…tak psovi dával alespoň vodu….no to je ale hodnej páníček…

Já jsem finančně v totální zadeli, ale my si se synem raději utrhneme od huby, budeme žrát suchej chleba, ale psy musí dostat maso….upřímně i kdyby to měla být nějaká záchovná dávka, nějaký marketový granule, kde pytel vyjde na 200,- Kč, tak je to lepší než nechat pojít psa hlady.

Sardullah
Sardullah 01.11.2025, 12:25:29 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.11.2025, 10:35:05

Nemyslím si… tady by bylo něco platné asi jen větší obezřetnost kupujících.

Jako je super, že kupci chtěli šťěňátka s PP, ale to v dnešní době taky nestačí… naštěstí u štěňat s PP dle rodokmenu lze dohledat, zda avízovaná štěňata existují, plemena mají svoje kluby a chovky dnes mají povětšinou i webovky, kde jsou uvedeny kontaktní údaje…prostě spoustu toho lze dohledat a ověřit, jen kéž by tomu lidi věnovali tolik času jako když kupujou mobil, vysavač, pračku…..ale tohle prostě lidi začnou řešit až s křížkem po funuse, když už je štěně doma.

acher (neregistrovaný) 01.11.2025, 14:00:36 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.11.2025, 12:25:29

No jo ,to je omílané stále dokola a také to není moc platné.

Měla by těm,co si od ní štěně koupili,ty prachy vrátit.Pokuta 70 000 a škoda 800 000.To je výsměch.

Sardullah
Sardullah 01.11.2025, 14:18:13 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.11.2025, 14:00:36

No mě obecně přijde, že zákony resp. tresty jsou ve spoutě případů mírné a netýká se to jen věcí okolo psů…

Někdy mi obecně přijde, že náš systém jde na ruku spíš podvodníkům než obětem… 

Varaxi
Varaxi 01.11.2025, 15:25:20 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.11.2025, 14:00:36

V civilní žalobě by to určitě šlo. Kdyby se podvedení spojili, ani by to nemuselo být tak drahé.

Ale je ostuda, že ta civilní žaloba je nutná.

Orionka (neregistrovaný) 02.11.2025, 19:51:29 xxx.xxx.226.32

Co se týče hladem utýraného Fíka - já viním i okolí toho muže. Sousedy, příbuzné, známé. Ať nikdo netvrdí, že o tom nikdo nevěděl. Věděli a mlčky přihlíželi trestnému činu týrání. Je to jako neoznámení jiného trestného činu !

Orionka (neregistrovaný) 02.11.2025, 19:58:53 xxx.xxx.226.32
Sardullah:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-z-plzenska-nechal-sveho-psa-fika-pojit-hlady-mel-jsem-na-jidlo-jen-pro-sebe-hajil-se-40546399#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tohle mě opravdu fascinuje….nemám peníze na jídlo pro psa? No tak to nějak řeším, pokusím se psu najít nový domov…i kdyby to mělo být oslovení nějaké FB skupiny kavkazáci v nouzi, třeba by si psa někdo vzal.

Já nevím, asi přemýšlím jinak…majitel měl peníze jen na jídlo pro sebe…tak psovi dával alespoň vodu….no to je ale hodnej páníček…

Já jsem finančně v totální zadeli, ale my si se synem raději utrhneme od huby, budeme žrát suchej chleba, ale psy musí dostat maso….upřímně i kdyby to měla být nějaká záchovná dávka, nějaký marketový granule, kde pytel vyjde na 200,- Kč, tak je to lepší než nechat pojít psa hlady.

Všechno je lepší než nechat psa pojít hlady. Jen jestli ten človek upadl do deprese a jen ležel a koukal do stropu…..a i 200,- jsou pro leckoho nepředstavitelné peníze. Měla jsem známé, kteří neměli často ani na jízdné v tramvaji pro dítě a doporučili mu jet načerno.

Já se ho nezastávám, jen vidím velkou vinu na okolí - opakuji se.

Doron
Doron 03.11.2025, 06:59:21 xxx.xxx.166.35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.11.2025, 19:58:53

Myslím si to samé.

Sardullah
Sardullah 03.11.2025, 07:49:39 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.11.2025, 19:58:53

Vím moc dobře kolik peněz je 200,- jsem v tak vážný finanční situaci, že si troufám říct, že tu chudobu zažívám na vlastní kůži.

Majitele z mého pohledu neomlouvá ani deprese… protože pokud by byl jeho stav tak kritický, umřel by hlady asi i on. Mám kamarádku s depresí, se kterou i byla hospitalizovaná, vím jak funguje nebo nefunguje…mohl někam zavolat, že je problém, že je pes v ohrožení života… pokud mu zvládnul dát vodu s sobě pořídit jídlo….tak telefonovat taky zvládnul.

200,- korun může být opravdu hodně peněz…. nicméně si myslím, že na záchovnou dávku by to třeba i na 3 týdny stačilo, alespoň do tý doby, než by psa někam upíchnul.

i kdyby ho měl v noci přivázat k bráně útulku…

No a sousedi…. asi záleží na tom, kde je pes umístěný, jestli na něj vůbec vidí. Třeba sousedi naproti mají vysokou plnou bránu a jejich čubu sice slyším štěkat, ale vidím jí tak 1x za měsíc, když náhodou kouknu z okna a oni jdou zrovna na procházku…. čímž neříkám, že to byl tenhle případ.

Ale pořád to měl být kavkazan… hodně u takového psa schová kožich, navíc pokud to byl typický pastevec, který obecně šetří energii, tak mohl převážně ležet a nemuselo být markantní, že se něco děje.

Janae (neregistrovaný) 03.11.2025, 08:15:21 xxx.xxx.163.38

Já jsem na malé vesnici, většina lidí je tu příbuzná, lidi mají psy a popravdě ani kolikrát netuším, jak ti psi vypadají. Většina psů je v kotcích nebo v zadních zahradách a když jdu na návštěvu, uřvaný vzteklý pes mě neláká. Vychrtlé kočky bych si všimla, ta se otře o nohu, ale psi jsou někde zavřený. A často lidi netuší ani o týraní dítěte natož zvířete. 

A pokud to byl psychicky nemocný člověk, tak z takovým člověk je těžké vyjít, sousedi se mu radši vyhybají a jsou rádi, že jim dá pokoj a rodina nad ním také většinou zlomí hůl. K mladému člověku třeba občas zajedou rodiče, ale starší člověk už nemá rodiče a blízcí to párkrát zkusí a nemají zapotřebí se s ním více trápit. Psychická nemoc je strašná v tom, že se člověk ocitne v naprosté izolaci a na druhou stranu se lidem okolo nemocného nikdo nemůže divit. 

Mám takového souseda, na všechny akorát vulgárně řve, proklíná je a posílá na ně různé choroby. Psa má a venku se k němu chová dobře, ale co se děje za plotem nebo jestli je pes v dobé výživové kondici, je dlouhosrstý, fakt zjišťovat nebudu, jakmile se přiblížím, spustí “proklínám……. a spoustu vulgarit a pošle na mě rakovinu”. K lékaři snad dochází a občas skončí v nějaké léčebně, kde je v tu chvíli pes netuším.

Teď čtu, že to byl kavkazan, k tomu se pravděpodobně vubec nikdo nepřiblížil a buhví kde byl zavřený.

rapotačka (neregistrovaný) 03.11.2025, 08:15:25 xxx.xxx.168.162

i kdyby ho měl v noci přivázat k bráně útulku…

“”""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

I třeba k první lampě. Vagabund hnusnej.

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:42:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.11.2025, 13:39:50

psům svazovala tlamy

Tak na to nemám koule, abych ten článek rozklikla a přečetla..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.