Aktuálně: 2 740 inzerátů262 434 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Psi v médiích

Anonymní (neregistrovaný) 13.12.2025, 11:45:21 xxx.xxx.51.107

A to se zapomnělo na Top video psího muže kde jednoho psa na špagátu uváže u krámu (bez náhubku, něco jako NO) a druhého tam nechá navolno. Taktéž bez náhubku. A jde si nakoupit.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 13.12.2025, 12:27:24 xxx:xxx.9c39:a5f

Nevím, kam s tím, tak to prdnu sem 🙂

Našla jsem to tady:  https://www.facebook.com/prirodanovinky z 28.11.2025

V Německu se na nové majitele psů dívají jinak než u nás. Neřeší jen „chceme štěně“, ale jestli se o něj dokážeme postarat celý jeho život. V některých regionech musí lidé, kteří si pořizují svého úplně prvního psa, projít písemným testem ještě před tím, než si ho odvedou domů. A během prvního roku je čeká i praktická zkouška – žádné triky, jen základy: výživa, veterinární péče, bezpečnost, signály psí řeči. Věci, které chrání zvíře i rodinu. Dolní Sasko to takto zavedlo už v roce 2013. Nejprve teorie, pak praxe v běžných situacích. Jednoduché, spravedlivé, funkční. Berlín šel trochu jinou cestou – nabízí dobrovolný „psí řidičák“, který majitelům umožní pouštět psy na volno ve většině městských parků. Motivace? Více výcviku, více ohleduplnosti a méně chaosu na veřejných místech. Možná to zní přísně, ale jeden krátký test je malá pauza před velkým závazkem. Pomáhá omezit impulzivní nákupy i pozdější vzdávání se psů, když přijde realita – brzké ranní venčení, bláto, strach, nemoc, zodpovědnost. Kdo psy miluje, ten se připravuje. Učí se, zlepšuje, bere to vážně. Krátká zkouška dnes může znamenat méně trápení zítra – a víc společných let, klidu a tichého psího funění u nohou. 

Zdroje: Příroda je lék Informationen zum Hundegesetz – Niedersächsisches Ministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz Das Niedersächsische Hundegesetz (NHundG) – Landesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit Niedersachsen FAQ Hundegesetz – Senatsverwaltung Berlin Hinweise für Hundehalter:innen – Senatsverwaltung für Justiz, Verbraucherschutz und Antidiskriminierung Berlin

Určitě by se hodily takové testy i u nás. Já bych stála o řidičák na psa, i když v Praze se chodí na volno, chtěla bych řidičák. Jen nevím, jestli je řidičák před pořízením psa (což je blbost) nebo u prvního psa na furt (což je menší blbost, druhý pes může být trotl a nemusí na něj stačit to, co na prvního psa s řidičákem) nebo samostatně ke každému psovi (to by mělo logiku). A co když řidičák neudělám? Co bude se psem?

Kdyby to někdo našel a přeložil, bylo by to fajn. Já němčinou teda nevládnu, kromě guten tag a bite, vůbec (stejně jako všemi ostatními neslovanskými jazyky) 🙂

Sarah01
Sarah01 13.12.2025, 13:25:05 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

A to se zapomnělo na Top video psího muže kde jednoho psa na špagátu uváže u krámu (bez náhubku, něco jako NO) a druhého tam nechá navolno. Taktéž bez náhubku. A jde si nakoupit.

Našla jsem podobnýho výcvikáře i u Ostravy, resp. vykouklo to na mě na FB. Kolik takových ještě asi je. 🙄

Sardullah
Sardullah 13.12.2025, 13:59:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 13.12.2025, 12:27:24

Já ve své podstatě proti podobným věcem nic nemám, alespoň pár lidí by se zamyslelo nad tím, jestli si psa pořídit.

Na druhou stranu se mi chce skepticky smát… u nás stát není schopen dle mého kontrolovat ani to, co povinné je… čip, očkování vztekluna a jestli je pes někde přihlášenej.

No a druhá věc… A během prvního roku je čeká i praktická zkouška – žádné triky, jen základy… no tak tady se mi chce hystericky smát, když si představím první dva roky s Ginou… to, že bych nějakou zkoušku musela skládat v jejím období největší rebelie, tak by mi jí na místě odebrala psí sociálka.

Proto jak slyším povinná zkouška, tak mi vstávají vlasy na hlavě… to mi jí vesmír prostě nadělil, abych nebyla tak pejskařsky nafrněná…. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.