Aktuálně: 2 371 inzerátů291 086 diskuzních příspěvků21 110 uživatelů

Psi v médiích

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 17:28:04 xxx.xxx.162.253

Netuším, jestli jste zaznamenali na FB kauzu chovatelky GR, CHS z Hájovského lesa, dávám sem odkaz z Youtube na video KCHLS, stačí se podívat na úvod.

BaLu
BaLu 21.04.2026, 18:41:20 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.04.2026, 17:28:04

Fuj! Ta chovatelka musí být nemocná, jinak to není možné. Chudáci psi. 

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 19:12:43 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Fuj! Ta chovatelka musí být nemocná, jinak to není možné. Chudáci psi. 

Taky si myslím, že asi nějaká psychická porucha, úplně na množku to nevypadá, těch psů tam podle informací nebylo zas až tak moc. Navíc v tom žilo i dítě, prý už je odebráno.

tetrivek
tetrivek 21.04.2026, 19:44:25 xxx.xxx.119.173

Zdravím, bohužel tuto chovatelku znám. Ale vůbec jsem netušila že takhle žijí. Bydlí kousek od nás. Manžel se zná s jejím manželem, díky myslivosti. Pamatuji si jak mi o nich vyprávěl, že mají chs, že mají lovecky upotřebitelné psy, jak je jeho paní skvělá. Má titul, dobrou práci a naplno se věnují psům. Pak jsem zaslechla od lidí, kteří bydlí vedle. Že je tam štěkot psů, že ho… hází za plot…. Viděla jsem je asi dvakrát na výstavách. Tenkrát se chlubili, měli taky stejně starou jezevčici, prý dražší než my. Prý z lepší chs a prý to bude šampiónka. A teď jsem jí viděla na bazoši, prý ji prodávají z rodinných důvodů. Pamatuji si jak na jedné výstavě předváděla trpasličí dlouhosrstou jezevčici. Neumístila se, fenka vypadala jako křížená s čivavou. 

Bývalá kolegyně si od nich koupila štěně pejska zlatého retvívra. Jako nezkušený začátečník, dali za štěně dost vysokou částku. Štěně si brali u nich doma na zahradě. Hned jsem ji opatrně řekla, že se mi štěně nezdá, na svůj věk byl drobný, nakonec zjistili u vet, že nebyl odčervený. A kdoví co ještě. Pár známých mi vyprávěli že je to množírna s PP. 

Chudinka to dítě a ty psy, je nepochopitelné jak mohou takhle lidi žít. 

Doufám že utrpení dítěte a psů skončilo, bohužel dneska nevíte koho potkáte a jak žije….. 

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 20:04:31 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.04.2026, 19:44:25

Právě podle databáze chovných jedinců a vrhů u našeho klubu to nevypadá na nějaký velký chov těch zlatých retrívrů. Jezevčíků a jiných plemen nevím. Ale slyšela jsem už od některých lidí, že ti retrívři nevypadali úplně jako standard. Teď to vypadá, že klub bude chtít obnovit kontroly vrhů. Kdo to ale bude dělat, je otázka, když všichni v klubu to dělají jako zájmovou činnost mimo svoje běžné zaměstnání. Jako hrůza je, v čem ti lidi žili, to vůbec nepochopím ten nepořádek všude, včetně koupelny. A paní prý údajně pracovala někde na úřadě.

tetrivek
tetrivek 21.04.2026, 20:31:44 xxx.xxx.119.173
Sarah01:

Právě podle databáze chovných jedinců a vrhů u našeho klubu to nevypadá na nějaký velký chov těch zlatých retrívrů. Jezevčíků a jiných plemen nevím. Ale slyšela jsem už od některých lidí, že ti retrívři nevypadali úplně jako standard. Teď to vypadá, že klub bude chtít obnovit kontroly vrhů. Kdo to ale bude dělat, je otázka, když všichni v klubu to dělají jako zájmovou činnost mimo svoje běžné zaměstnání. Jako hrůza je, v čem ti lidi žili, to vůbec nepochopím ten nepořádek všude, včetně koupelny. A paní prý údajně pracovala někde na úřadě.

Ano vím. Takže na první pohled normální ženská. Jednou jsem se doslechla, že prý se o psy muselo starat to dítě samo, krmení atd. Myslela jsem si že jde o vtip. Máme stejně starého syna. A samotnému bych nesvěřila ani rybičky. Za prvé respektuji, že i když vyrůstal se zvířaty a má je rád. Jeho hlavním koníčkem, je technika. Takže když s námi pečuje o zvířectvo, tak pod dohledem. Hlavně já jsem asi vadná, ale musela bych mít vážné zdravotní problémy, kdybych to nemohla zkontrolovat i po manželovi…. 

tetrivek
tetrivek 21.04.2026, 20:38:47 xxx.xxx.119.173

Ale hlavně nechápu, že štěňata vždy prodali, a hned měli za rok další vrh. 

Toho pejska zlaťáka co od nich znám. Má menší hlavu, spíše jako fenka. Vyrostl, majitelé se o něj dobře starají. Spíš když jsem ho viděla naposledy, by potřeboval trochu dietu. Povahu má dobrou, naštěstí. Je to takový hodný, gaučový trouba. Vím že rád plave a skočí jim do kterékoliv vody i v zimě. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.04.2026, 22:07:44 xxx.xxx.171.147

Hm. Jo, to opravdu lidi přesvědčí, že má cenu investovat do psa s průkazem původu.

Naši vepři žili v podstatně lepších podmínkách.

tetrivek
tetrivek 21.04.2026, 23:14:08 xxx.xxx.119.173
drvodelkafialova:

Hm. Jo, to opravdu lidi přesvědčí, že má cenu investovat do psa s průkazem původu.

Naši vepři žili v podstatně lepších podmínkách.

Bohužel PP, není záruka zdravotní, a někdy ani exteriéru a povahy. Ta známá co od nich má psa. Tak měla před ním zlaťáka bez PP. Který zemřel na rakovinu ve čtyřech letech. Tak jsem jí řekla pořiď si PP. Solidní chovatel hledí na zdraví, určitě by nepřipouštěl, nemocné psy. Někde jsem slyšela, že se u zlatých retvívrů, vyskytuje dědičná rakovina. No a známá mi volá okolo Velikonoc,že jejich papírový pes je z množírny. Že viděla video na Facebooku, nějaké komentáře a bylo jí to jasný. 

A ptá se mě jestli jsem to věděla, zaskočilo mě to. Štěně si našla sama. Já se to dozvěděla až když ho měla doma, že je z této chovky. Nejhorší je že se opravdu snažila. Byla se psem i na několika výstavách. Přemýšlela o loveckém výcviku. A teď mi řekla, že se to lidi okolo dozvěděli a dost jí uráželi, někde na Facebooku. Jak si mohla vzít štěně z množírny atd. 

Prý se vším končí, doufá že pes bude zdravý a nic víc už s ním absolvovat nebude. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 06:05:29 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.04.2026, 23:14:08

Kamarádům teď umírá fena zlaťáka na rakovinu. Je to o to horší, že z toho kamarádka úplně zhroutila, nechává jí pořád operovat a naplánovanou má nějakou agresivní chemoterapii. Vím to od jejího syna ,(s nikým nekomunikují) protože k nim ani nesmí vnučka, prý je to moc velké svinstvo. A to její muž v remisi.

Taky je s pp, možná právě od podobných chovatelů.

Já vím, že průkaz původu není záruka zdraví, ale člověk se musí sám sebe ptát, je vůbec záruka něčeho?

Buggyra
Buggyra 22.04.2026, 06:18:02 xxx.xxx.198.226

V zásadě by měl platit nějaký všeobecný předpoklad, že plemeno má nějaký cíl, chovatelský plán, který je prostřednictvím chovu sledován, a mezi ty cíle by samozřejmě měla patřit eliminace dědičných zdravotních zátěží. Jenže to by ten chovatelský klub musel mít přísná a dodržovaná pravidla, jejichž porušení by mělo být pro chovatele dostatečně namáhavé a jejichž dodržení by mělo být dostatečně motivační, aby se chovatelům vyplatilo se podle nich řídit. To ovšem znamená například tu kontrolu vrhů, ověřování paternity, připouštěcí plán nebo něco na ten způsob… A to vyžaduje lidi a lidi jsou drazí. Přesně jak to tu Sarah vypíchla.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 07:17:56 xxx.xxx.171.147

Teď se nechci dotknout poctivých chovatelů, ale pokud mezi sebou v klubech trpí tenhle hnus, nemůže být řeč o jakémkoli cíli mimo získání peněz za štěňata .

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 07:21:23 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Kamarádům teď umírá fena zlaťáka na rakovinu. Je to o to horší, že z toho kamarádka úplně zhroutila, nechává jí pořád operovat a naplánovanou má nějakou agresivní chemoterapii. Vím to od jejího syna ,(s nikým nekomunikují) protože k nim ani nesmí vnučka, prý je to moc velké svinstvo. A to její muž v remisi.

Taky je s pp, možná právě od podobných chovatelů.

Já vím, že průkaz původu není záruka zdraví, ale člověk se musí sám sebe ptát, je vůbec záruka něčeho?

Nám umřely na rakovinu dvě labradorky bez PP, vlastně tři, i když ta poslední se teda dožila 12ti let, ale rakovinu měla taky. Dvě byly od prvních majitelek přes bazoš (první se rozešla s přítelem a pes jí “zbyl”, druhá se stěhovala do jiného bytu a psa tam mít nemohla), třetí byla z dočasky, kde se ocitla po smrti majitelky. Ty první dvě byly určitě kříženci, přesto teda i když se říká, že jsou zdravější, tak nebyly. Jenže rakovina si nevybírá.

PP je záruka plemene a hlavně u PP všechno dohledáte, vše se eviduje. Třeba zrovna u této paní jsem hned našla chovku, jméno majitelky, kolik má fen, kolik chovných, kolik na které feně bylo krytí a jakým psem se krylo, kolik štěňat se narodilo. To u bez PP nikde nenajdete. Ale je jasný, že i u papírovýho chovu musíte vybírat. Ono to není o tom, že si řeknete OK je s PP, tam bude všechno v pohodě. Je to jako vždy o lidech. Mezi chovateli s PP jsou i takoví, kteří předtím chovali bezpapíráky nebo jedou souběžně chov s PP a bez PP. A co mě třeba hlava nebere, tak že je povoleno mít třeba tři vrhy jednoho plemene naráz. U některých CHS mám opravdu velký pochybnosti, že se ta štěňata nepomíchají. A zrovna tady u této paní mám i pochybnosti o paternitě. Prostě kdo má bordel v baráku, tak bude mít bordel ve všem, podle mě.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.