Aktuálně: 2 282 inzerátů270 717 diskuzních příspěvků19 369 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 16.02.2026, 06:13:39 xxx:xxx.5af9:ba9c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.02.2026, 20:32:02

..spousta akcí a možností tréninků (hlavně stop) mi tak uniká, ale možná, že to má i tu výhodu, že Keliše neutavim…a když nás někdo vezme někam autem na trénink/závody, tak si ten luxus moc užívám…. 

Ph (neregistrovaný) 16.02.2026, 09:28:45 xxx.xxx.23.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.02.2026, 06:13:39

uz jsem to tu psala, ze obdivuji vas zapal pro stopy bez auta. 

Pro me je to nepredstavitelne. Vim, jak casto vsichni vypadame po treninku 🤣a je to tedy i o terenech - casto najezdim desitky kilometru, nez najdu vhodny teren. To je obcas zoufalost, kdyz vim, ze musi cuchat a neni vhodne obdobi.  A to mam vsechno projezdene a prochozene a stejne nemuzu najit. Autobusem? sci-fi.  Takze -smekam! Jste srdcari 🙂 

Kdyz to tady tak pisu - bych byla asi bohata, kdybych nemela psy 😀 Jen minuly tyden jsem najezdila pres 1000km  kvuli nim - veteriny, treninky po cele republice

Sarah01
Sarah01 16.02.2026, 10:19:23 xxx.xxx.162.253
Kilian:

..spousta akcí a možností tréninků (hlavně stop) mi tak uniká, ale možná, že to má i tu výhodu, že Keliše neutavim…a když nás někdo vezme někam autem na trénink/závody, tak si ten luxus moc užívám…. 

Evi, jenže vy bydlíte u Prahy, tam si myslím, že je hustší hromadná doprava. Tady v pohraničí je to bída. Já jezdívala trénovat do Zábřehu a abych tam byla na desátou, to znamenalo nějak se dostat na vlak, který odjížděl 7:30. Taxík mě vzít nechtěl, nezbývalo než jít cca 4 km pěšky, někdy jsem bývala i na kost mokrá, když pršelo, a pak jsem se v Ol na nádraží sušila. 😀 V Zábřehu mě pak ještě musel někdo vyzvednout, protože do lesa nebo na louku by to byly další cca 4 km, možná víc. Domů jsem se vracela až večer v 8. Dnes se divím, že jsem se na to nevykašlala. Jenže když jsem chtěla, abychom udělali ty zkoušky z vodních prací, tak to jinak nešlo. A udělali jsme v I. ceně naštěstí, takže ta námaha aspoň stála za to.

Kilian
Kilian 16.02.2026, 10:52:35 xxx:xxx.5af9:ba9c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.02.2026, 10:19:23

Alenko to sice ano, ale na lepší terény na stopy musim vlakem nebo dálkovym busem stejně ven mimo Prahu, protože kde byly v Praze louky a pole, tam se dnes mohutně stavi…je div, že jsem sehnala pole na konci jednoho sídliště a bus mi tam jede sice půl hodiny, ale bez přestupu…ještě jezdim na pár takových malých louček po okolí, ale to je tak na jednu dvě kratké stopy…pokud se nám kdy podaří dodělat zkušební řád pro malá plemena budu už se věnovat jenom noseworku, kde se dá vzorek dát opravdu kamkoli, takže se dá křádně trénovat pár metrů od domu plus občas v obchodních centrech, když jsou svolní… 

Kilian
Kilian 16.02.2026, 10:59:05 xxx:xxx.5af9:ba9c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 16.02.2026, 09:28:45

…ó děkuji, ale to je taková z nouze cnost…už jsem to psalát Sarah, že pokud se nmá kdýchat podaří udělat zkušebák pro malá plemena, vrátím se v plném nasazení k noseworku, setři to nervy, čas a peníze….o financich ohledně výcviku ani nemluvím..teď jsem si spočítala, že dám mimo sezónu 1600 - 2000 korun/týden…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.