Aktuálně: 1 904 inzerátů282 206 diskuzních příspěvků20 135 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sardullah
Sardullah 16.02.2026, 08:00:26 xxx.xxx.221.235

U nás zase napadlo… dneska měla přijet dcera z Prahy, ale normálně jsem jí napsala ať nejezdí a že teda uvidíme ve čtvrtek….

No tak jsme jen vyběhli na ranní vyvenčení a zase jsme si zalezli všicí do pelíšků… teda na gauče k televizi.

Ale dnes se chystám na nějaký procházečky.

Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 16.02.2026, 08:59:25 xxx.xxx.23.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.02.2026, 08:00:26

vsak na tom prasanu se venci nejlepe!😀Konecne bez bahna nebo ledu.

Dneska se zase chystame - vcera byli vsichni jak nastreleni dopingem. Jeste i slunicko slo zahlednout 👍

šavlozubka
šavlozubka 16.02.2026, 09:28:40 xxx.xxx.167.186

Ano konečně zas napadlo a nevenčím polomáčenýho psa. A zapomněla jsem k nákupu přihodit granule, tak jsem si vyhrála se snídaní. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 16.02.2026, 10:12:28 xxx.xxx.239.143

U nás teď venčíme spíš kratší úseky. Venku tak max hodinku v pohybu. Na hubeňoura je docela zima. Uvažovali jsme i o bundičce, ale za týden se má zase oteplit, tak to teď nebudeme řešit. 

V sobotu jsme byli venku cca hodku v kuse spíš pomalejší chůzi, protože rodinný yorkmut se táhne jak slimák 😅. A ke konci už bylo vidět, že je Jackovi zima.

Ted bude muset nabrat sílu a trochu tuku…

Naštěstí po nás lidi venku nehazou nadávky ani kamení a jen se ptaji, co je to za chrta.

Jo a včera měl jen kratší venčící pauzy kolem okolí, jelikož venčil panicek a já ležela se 39 horečkou. Dnes už je to zase ok.

Fotka z pátku

Obrázek
Sarah01
Sarah01 16.02.2026, 10:21:32 xxx.xxx.162.253

Jojo, včera poprvé po dlouhé době vykouklo na chvíli sluníčko. Naposled svítilo někdy v lednu, to jsem si konečně umyla auto. Teď je zase jako prase. 😄

efe
efe 16.02.2026, 10:22:59 xxx.xxx.199.5

Já jsem nadšená, že znova mrzne, protože není bahno! 👍

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 16.02.2026, 11:19:48 xxx.xxx.167.186

Taky nás musím pochválit. Zdá se mi, že mladý pán se začíná probouzet z pubertální hluchoty a poslední dny dost hezky reaguje na přivolání. Samozřejmě chodí se stopovačkou, ale už to nevypadá tak beznadějně. Tak snad jsem to právě nezakřikla.

Arosek
Arosek 16.02.2026, 12:02:47 xxx.xxx.244.41

U nas zaclo snezit az dneska rano, cca v pulce nasi prochazky. A ted je tak 2 cm, ale snad jeste neco pripadne 🙂
Jinak ja prolezela vikend s atb a zanetem prudusek, takze vencenicko obstarali drahy se synkem. Pac dcerenka tez lehla. 
Jako prezili bez ztraty kyticky, sice sli jen na “kratkou” na louku (rozumej 45 minut), ale byli tam hodinu a ctvrt, pac Terrenc mel nazor 😀 
Takze super - psi se vybehali, muzikovi nerupla cevka, nikdo se neztratil, vratili se v poradku vsichni a ja uz zase drepim v praci 😀

Sardullah
Sardullah 16.02.2026, 16:19:12 xxx.xxx.221.235

Tak dneska to vypadalo jako značka ideál na prochajdu…ani teplo, ani zima, ani vítr a pěknej prašánek….takže hurá směr naše louka, než to zase všechno roztaje a přes to bahno se s Máťou nepotáhnu.

Takže jsem popadla Ginu s Máťou a tradá….cestou tam jsem sebou 2x flákla…naštěstí do měkkýho…přes cestu tam byly nějaký větve, o kterých jsem nevěděla a zapadly sněhem…poprvý na mě Gina jukla “co je?” a já “nic, jsem upadla…”, podruhý po mně koukla a to už vrtěla hlavou, jako nechci psa polidšťovat, ale titulky, které jí běžely na čele mluvily jasně “no tvl, ona už se zase válí na zemi”…co se i teda potvrdilo, tak že moje pastevecká medvědice za mě položí život, když mě přepadne bubulák, ale záchranářský komplex teda nemá.

No vše bylo v cajku do té doby, než Gina narazila na louži pod sněhem a namočila si nohy a začaly se jí na těch mokrých nožkách dělat sněholedový kouličky…takže každých 20-30 metrů zalehla a musela jsem jí kouličky odstranit…no tak jsme si to teda namířili zpátky k domovu, ale tak nějak Gininu délku procházky jsme splnili.

No a doma výměna psů, že teda vezmu lapiňáka a půjdem se podívat do jedný lokality, kde už jsem leta letoucí nebyla a mezitím přibyla zástavba rodinných domů, tak vyzkoumat, kudy se tam jde…

Prošli jsme jednu ulici, zabočíme do další a na konci té ulice mají na druhé straně samojeda…ten začal štěkat a mladej jakože hrrr k němu a obojek udělal cvak a rozepnul se. Naštěstí mlaďas doběhnul jen k tomu plotu, kde byl pes a dál neběžel…naštěstí jsme skoro vesnice, kde jezdí minimum aut, takže pod žádný nevlítnul…takže jsem ho připla, ale obojku už jsem nevěřila, tak jsem ještě udělala smyčku z vodítka…no a na tom on jít nemůže, protože by se uškrtil…tak jsme šli rovnou zpátky dom.

On má takový látkový obojek s kovovým trojzubcem něco podobnýho jako viz foto..a teda už když mi to dávala, tak jsem se jí ptala, jestli se z toho obojku nemůže mlaďas vyvlíknout…no prej ne, ten trojzubec jsem zkoušela a vypadá, že drží, když ho zapínám, tak si dávám bacha, aby byl pořádně docvaklej…tak vůbec nevím co se stalo. Jediný, co mě napadá, že jak zatáhnul, tak se vodítko opřelo o to zapínání a defakto ho rozeplo, jinak nevím.

No tak na tomhle už ho rozhodně vodit nebudu a šla jsem teda vyhrabat nějakej obojek, co měli moji psi jako malí…no i ten nejmenší je mu velkej, takže až pojedu zítra psům pro maso, tak mladýho rovnou vezmu sebou a koupim mu nějakej obojek dle mého gusta…manžel říkal, když mám na Árčího postroj, tak proč ho nebudu vodit na postroji…no prostě nebudu, potřebuju zapracovat na to tahání a na postroji pro mě není pes tak ovladatelnej.

Obrázek
Elisak
Elisak 16.02.2026, 17:34:33 xxx:xxx.7a32:94dd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.02.2026, 16:19:12

Kdysi když jsem vybírala obojky, tak jsem někde narazila na to že ty kovový spony jsou sice hezký, ale poruchový, že plastový jsou spolehlivější. 

sutrik
sutrik 16.02.2026, 18:40:43 xxx:xxx.717c:5bd8

Na Českomoravské vrchovině je zase silný vítr. 

Dopoledne se nedalo. Bonnie chtěla za 10 minut domů, nic jsem nenamítala. 

Odpoledne sice stále hodně foukalo, ale už jsme zvládly aspoň krátký okruh (ani ne 2,5 km). Před měsícem bychom šly tak na hodinku, ale po té vlně oteplení se ani jedné do mrazu a větru nechce.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 16.02.2026, 18:42:23 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Kdysi když jsem vybírala obojky, tak jsem někde narazila na to že ty kovový spony jsou sice hezký, ale poruchový, že plastový jsou spolehlivější. 

Než se zničí ty kovový spony, tak ta látka bude dávno roztrhaná, vlastní zkušenost. 🙂

Sarah01
Sarah01 16.02.2026, 18:44:05 xxx.xxx.162.253
sutrik:

Na Českomoravské vrchovině je zase silný vítr. 

Dopoledne se nedalo. Bonnie chtěla za 10 minut domů, nic jsem nenamítala. 

Odpoledne sice stále hodně foukalo, ale už jsme zvládly aspoň krátký okruh (ani ne 2,5 km). Před měsícem bychom šly tak na hodinku, ale po té vlně oteplení se ani jedné do mrazu a větru nechce.

Obrázek

Taky bych chtěla psy, kterým se do mrazu nechce. 🙏 Dnes sněží a fouká a rovnou mně do ksichtu a nejmladší madam se vůbec nechtělo domů.

Sardullah
Sardullah 16.02.2026, 19:35:44 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 16.02.2026, 17:34:33

Tý brďo…já zase četla, že ty kovový spony jsou hodně dobrý….já teda s nimi osobní zkušenost nemám. Používala jsem obojky s plastovým trojzubcem…ale jak pes rostl a chlupatil, tak to pak začalo být hodně nepraktický na zapínání…ale všechny obojky na trojzubec, co jsem měla, tak měli pojistku proti rozepnutí.

Já bych pro mlaďase nejradši polostahovák od Blizardu…ale teda netuším, jestli u nás budou na takovýho prcka mít….nebo prostě nějakej širší obojek s klasickým zapínáním.

No jinak myslim, že brouček je buď pěkně rozmazlenej (nechci říct přímo vychcandíra) a naučil se jak s mladýma vorat a nebo je prostě u babí jiná energie nebo nevím…dcera tvrdila, že je problém s česáním, že se lapiňa chová až hystericky…tak ne…nechová…stojí na česání frontu…potom strašně řešili postroj, protože prý mladý pán nesnáší, když se mu obojek nebo přední část postroje přetahuje přes hlavu…dneska ve snaze najít vhodný obojek ve vlastních zásobách, jsem mu přes hlavu natáhla 3…za jeden jsem i dost tahala, jestli se vyvlíkne …a mlaďas neměl problém ani s nasazováním, ani se sundaváním….no tak mě to teda utvrzuje v tom, že je to prostě rozmazlenej sprateček.

Jako ten ausík, co mu dělal spolubydlu, tak s tím holka makala, aby uměl poslouchat, jenže u lapiňáka asi nějak vyměkli nebo co…a on sice Árčík může na první pohled vypadat, že mu v hlavě sedí opička a hraje na činely, ale na druhou stranu má koukám talent na jiný věci.

Ph (neregistrovaný) 16.02.2026, 22:17:47 xxx:xxx.64f9:48c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.02.2026, 12:26:39

😀

ale ja mam asi nejaky vadny kus 😂me tuhle zabavu zajistuji canici. Vovcacek je v porovnani s nimi dost nudny 😂

posledni zasek caniku - ani se nepoto…

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 16.02.2026, 22:24:00 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 16.02.2026, 22:17:47

copak - hráli si na rybí trhy? 😀

Zrzavci
Zrzavci 16.02.2026, 22:28:30 xxx.xxx.12.233

U nás dneska krása sněhová, moc jsem si to užila, nefučelo, mrzlo tak krásně akorát příjemně. Uvědomila jsem si, že jsem letos vlastně nevytáhla rukavice, krom začátku zimy, než to padlo pod nulu, ty nízký přednulový teploty moje kůže nedává a mám masakrálně rozpraskaný ruce, ale jak to slede pod  - tak pohodička . Ohaři nadšení a já jsem si na začátku procházky povídala s milou kobylkou a její majitelkou. Kobylce je osm, ještě před třemi lety jí nikdo nemohl sáhnout na hlavu (zachráněnec) a dneska mi ukazovala, jak umí podat jednu  nožičku, druhou nožičku, jak umí udělat otočku a dát pusinku  😀 a pak furt chtěla dávat pusinku a furt chtěla dávat pusinku, moc hezky se mi na to dívalo.  Úžsasný odpoledne jsem měla. Ohaři si užívali, musela jsem neustále Rumíčkovi výkopovat sníh, Tali dělala šprtku a aji na vídejo jsem natočila, jak jsme potkali srnčí a Tali šla radši domů 😀

Ph (neregistrovaný) 16.02.2026, 22:33:08 xxx:xxx.64f9:48c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.02.2026, 22:24:00

🤣nasli nenacate baleni, pripravene na prelinavani - tak si ho aplikovali. Kdo a kolik - zustane tajemstvim,  uz navzdy. Ale ani stipka nezustala 😂vse dokonale uklizene….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.