Dobrý den. Podle obsahu diskuze předpokládám, že máte zkušenosti s Husky. Můžu mít dotaz. Mám psa SH který teď má rok. Doteď jsem ho šetřil, ohledně procházek. Na doporučení kolik má měsíců tolik km. denně. Teď chodíme cca 8- 10 km+ má k dispozici zahradu. Začal jsem teď sním běhat cca 5 km 2 x týdně. Dotaz zní. Můžu sním už i treky cca 15-20 km a případně na běžky. Nebo ještě počkat, ať pak nemá problémy s kyčlemi. Co jsem různě vyčetl tak někde uvádí plná zátěž cca v roce, jinde 18 měsíců. A druhý dotaz je, jak je krmíte, když je máte v zápřahu. Rozlišujete krmení když běhají, nebo když nemají zátěž. Já krmím granulemi junior od Calibry, teď bude přecházet na dospělé granule. Na doporučení veterináře mu nic jiného nedávám + pamlsky při výcviku.(Ještě zbožňuje syrovou mrkev a na podzim mi očesal všechny jablka). Nebo mi doporučíte jinou značku a druh která se Vám osvědčila. Děkuji za odpovědi a za zajímavé příspěvky hlavně od lupuse👍
🙂 ne, váhové kategorie nejsou, dělí se to jen podle délky trati, počtu psů (u sprintu a midu) u RNB závodů pořádaných FISTECem dělí dle plemen do 2skupin - v první jen SH, v druhé AM, S a GP.
Ve sprintu je už milion kategorií, zejména u individuálů, že je to až nepřehledný
Na otevřených závodech je úplně jedno jaké máte psy a je daný min a max počet psů v zápřahu a jakého “bagouna” si vezou navíc k povinné výbavě je osobní věc . Longaři bývají většinou šlachovití chlapíci.
Bagouna můžete někdy vidět jen na sprintu , zrovna Terry Streeper (video z treninku je výše) není nejštíhlejší a přitom je to jeden nej sprinterů na světě, obvykle jezdí sprint Open na cca 25km pod hodinu 😉