Při půlnočním venčení - při vyndavání z vleku blbě přivřel dvířka a než dal na stake out jiného vyndavaného psa, tak mu Hetyna a Šedivák vyběhli …Pavel byl celkem v klidu, že se hned vrátí…Hetyna se do cca 1/2hod vrátila sama …a o Šediváčkovi, kterýho zastřelil zelený mužik, jsme se dozvěděli až v létě …za dlouho…když prý se sám s tím blbeček vytahoval v hospodě, tak pak místní kluci , co pomáhají se závodem s tím přišli..
Tam sehrálo roli ještě určitě to, že měli Šediváčka z útulku cca 3/4 roku a vazba k okamžitému návratu nebyla zřejmě tak silná…
Jinak shrnutí letošního ročníku…mimo psů Vítka Kolátora(AH), Habase (SH)tam nebylo žádné vyjímečné spřežení, vcelku dobře zajeli LT1 a některé LT2. V LU (ah) buď vyloženě horší psi, či špatné tréninky…(horší či stejné průměrky jako SH a to je u nich fakt bída)
Tak přátelé, včera a dnes proběhla prezentace na Femundlopet , letos je to MS v longu
na 650 km jede Miki, start v Út 11.2.od 11:00, startuje jich 31, s RNB jen jeden z D - Hendrik Stachnau s GP a AM
začínají s 12ti , v cíli min 6
Miki vyráží v 11:42,povinné of 8 hours + time compensation must be taken consecutively at checkpoint Elgå, Flendalen Trysil or Drevsjø2 (optional). The second mandatory rest of 6 hours must be taken consecutively at checkpoint Tolga.
na 450 km Habas, start ve St 12.2. od 11:00, startujících je 90, s RNB 20 !
včetně Habase a obou Travadonek 😀, Habas vyráží v 11:45
začínají s 8mi, v cíli min 5, povinné of 6 hours + time compensation must be taken consecutively at checkpoint Drevsjø or Søvollen (optional). Another mandatory rest of 5 hours must be taken at checkpoint Tolga.
Hledala jsem si, co je to RNB 20, nenašla jsem 😀, ale našla jsem, že někde u povinné večeře si musher má vybrat, jestli večeře standard a nebo vegetarian.
Nevím, tak nějak mě asi nenapadlo, že takoví sportovici jako musheři, můžou být vegetariáni.
Hledala jsem si, co je to RNB 20, nenašla jsem 😀, ale našla jsem, že někde u povinné večeře si musher má vybrat, jestli večeře standard a nebo vegetarian.
Nevím, tak nějak mě asi nenapadlo, že takoví sportovici jako musheři, můžou být vegetariáni.
RNB jsou čistokrevná plemena - ne alaskáni… a ta 20 s vykřičníkem je předpokládám počet startujících v kategorii