Aktuálně: 2 108 inzerátů285 502 diskuzních příspěvků20 377 uživatelů

Naši adopťáci

Sardullah
Sardullah 04.07.2026, 12:57:33 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 04.07.2026, 12:33:17

Klidně bych ho předtím vykoupala nebo minimálně učesala…prostě aby to vypadalo jako příprava na výstavu a pak s ním vyrazila jako divák…jakože bude vědět, že se na výstavu jede, ale možná panička bude v jiném rozpoložení.

Já myslím, že tomu ani nepřidává to, že to nepředvedl poprvý a už má člověk přeci jen obavy, co zase bude…

acher (neregistrovaný) 04.07.2026, 13:07:43 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.07.2026, 12:57:33

Jo i rozpoložení člověka pozná, i když si člověk myslí, že je v pohodě. Znám to u sebe s tlakem. Doma si měřím tlak dobrý, dojdu k doktorovi a přesto, že si já myslím, že jsem v pohodě, tak tlak mám v tu ránu vysoký.

Sardullah
Sardullah 04.07.2026, 14:02:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 04.07.2026, 13:07:43

Já to znám od berberky Sáry…když jsem s ní řešila problém…sice jsem si myslela, že jsem v klidu resp. hodně jsem se o to snažila, ale prostě to nefungovalo, ty obavy, jaký zase ztropí divadlo tam byly…až když jsem se jednoho dne naprdla a řekla si “kurňa, když zvládnu půltunovýho koně, tak nějakej 50ti kilovej záprtek se mnou nebude vorat” a najednou, jak když mávne kouzelným proutkem a fena začala normálně fungovat…prostě stačilo, aby byl ze mě bůh, který všechno zvládne, resp. abych tomu věřila…

…a teda střih, pořídila jsem si Ginu a naivně jsem se domnívala, že moje božství bude vnímat stejně…takže, když byl problém, tak jsem rovnou nasadila svoje božství ve stylu “když jsem zvládla radikální ředitelku zeměkoule Sáru, tak takovej bílej záprtek se mnou nebude vorat” a …a Gině to bylo úplně u zadele, že jsem bůh 😂…a musela jsem to s ní pěkně odmakat.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.07.2026, 14:17:42 xxx.xxx.128.36

Tak Dobby má velkou pochvalu.  Zvládl bobřika odvahy a nožičky více méně měl. Jak jsem řekla, zvítězil duch nad hmotou. Pomohlo mu asi komplet souběh více věcí, vzala jsem sebou i dceru, kterou moooc miluje, byla jsem fakt hodně tvrdá a nekompromisní a při jeho protitahu při příchodu prostě fakt musel dopředu scéna nescéna a koupila jsem fakt top kočičí pamlsky, na které reaguje, takže zjistil, že  bude výhodnější  chodit, protože  pak ze mě padají. Taky jsem ho hodně podporovaly a chválily a to mu dodalo sebevědomí.  Prostě nebylo to dokonalé, ale chodil a dokonce jsme 2x přešli křížem krážem celou výstavu.  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.07.2026, 14:31:14 xxx.xxx.128.36

V kruhu to teda bylo horší,  chodil hůř jak v pátek,  pořád  hledal pamlsky,  takže hlava nahoru, a předními dělal drezurni kobylu, rozhodčí se mu taky nelíbil,  sice stál a nechal se prohlednout, ale nebyl tak happy jako v pátek.  Tak tentokrát  jsme byli druzí a s velmi dobrou, ale to nevadí,  důležitější je, že to tak hezky zvládl,  že chodil a byl více méně v pohodě. 

Ono je to s tím hodnocenim prostě hodně subjektivni,  tyto dvě  výstavy to krásně ukazaly. V pátek jedna mladá  fenka vyhrála třídu a dostala BOJ a včera pouze Dobrou. Psi, co jsme v pátek  porazili a taky v pátek měli pouze dobrou, tak včera  vyhráli  jeden CACIB a druhý rCACIB. Prostě extrémní výkyvy.  Mezi výbornou a velmi dobrou je malý rozdíl,  ale výborná a dobrá? Trochu ty rozhodčí přestávám chápat,  ještě,  že  beru výstavy fakt jen pro zábavu a nejsem ten, koho by to nějak trápilo.ikdyž tentokrát není co, byl šikovný.  Hlavní je pohoda psa a to se zdá je na lepší cestě. 

Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.07.2026, 14:38:20 xxx.xxx.128.36

Prostě hurá, Dobby byl za šikulku a já  teď uvažuju jestli v rámci tréninku mám překopat celý pracovní program a vzít ho rovnou příští týden na Intercanis.  Přihlášení nejsme, mám být pryč,  ale co by člověk pro ně neudělal,  žejo.  A taky už  máme objednáno Alavis calming extra silný,  a prostě uvidíme no. Je to stejně legrační,  jak málo stačí člověku ke štěstí.  Třeba  chodící pes🤣🤣🤣

bambule
bambule 06.07.2026, 14:52:48 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.07.2026, 14:31:14

Nás chovatel před výstavami předem “varoval”. Prostě ví jak to chodí a to má doma vítěze roku. Sám říkal, že někdy je výstavní posudek o velkém zklamání a rozčarování. Naštěstí nás do ničeho nenutil, nejsme vázání jakoukoli povinnosti výstav nebo uchovnění. 

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 15:01:44 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.07.2026, 14:17:42

Prostě nebylo to dokonalé, ale chodil a dokonce jsme 2x přešli křížem krážem celou výstavu.

No tak hurá a 3x sláva…vypadá to, že tímto by mohli být ledy prolomeny.👍

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 15:09:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.07.2026, 14:31:14

Jo rozdíl mezi posudky opravdu může být velký…a nejen proto, že pes jeden den šlapal v kruhu, jak panenka a druhej den to taková hitparáda nebyla…ale subjektivní vkus rozhodčího. No co zrovna já budu povídat někomu, kdo jezdí po výstavách.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.07.2026, 15:17:57 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.07.2026, 15:09:30

Já vím,  je to o preferencích, módě, náladě psa, přípravě, známostech, sexuální orientaci,  znalostech rozhodčího…., jen mě překvapil ten velký rozdíl  mezi vítězem a dobrou( to už  jsou hrubé vady), chováním to nebylo, psi byli v pohodě .  To fakt nebývá to už  je divný. Ikdyž ten včerejší  se nevěnoval vůbec zubům a spousta barzojů má teď v tlamě průser,  a byli to bráchové, takže  kdo ví,  ale to už  je jen domněnka. Jinak ten co získal CACIB se mi na první pohled fakt líbil. 

acher (neregistrovaný) 06.07.2026, 16:39:58 xxx.xxx.222.196

Všechno, co posuzují lidé je subjektivní a je to o tom, čemu kdo dává přednost a nejenom u psů. Když se podívám na oceňovací lístky jednoho králíka z třeba 5-6 výstav během 2 měsíců, tak mně občas přijde, že jsem vystavovala pokaždé jiné zvíře.

efe
efe 07.07.2026, 11:03:53 xxx.xxx.212.193

Gratulka panu nosálovi, že našel nožičky!! 👍

Já jsem zas na mrtvici - Barča se sice na nových hypoalergenních granulích přestává postupně vykusovat a vylizovat, ale zase začíná přibírat!! A to jsou low fat a v dávkování jsem asi na 60-70% doporučené dávky. Takže ještě snižuju a snad to bude ok…

Plaka
Plaka 08.07.2026, 00:33:47 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 07.07.2026, 11:03:53

Ona je kastrovaná nebo ne? Tyhle nabírací sklony měla jedna z mít teroších fen v hlavě, “musím se trochu zasádlit, co kdybych měla potomstvo”. I z dávky žrádla složenýho hlavně z balastu a min masa si hormonálně udělala záhadný zásoby. Zatímco rotvice před háráním dycky zhubla jakoby na kost a vylínala, vypadala šíleně.
Hlavně, že se Barča už drbe míň, step by step to všecko pořešíte, radostně a s úsměvem. 🙂🍀

efe
efe 08.07.2026, 07:04:32 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 08.07.2026, 00:33:47

Jj je kastrovaná, dneska vám do adopce nekastráta nedaj… ale od začátku je tak zvláštně zatučnělá no.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.