Je zajímavý,že na mase tak přibírala. Já musela bohužel Kevinka převést na vet granule,má v moči všechny druhy krystalů, a samozřejmě močové kameny a operace je u mopse noční můra. Zatímco na mase se mi dařilo celý život ho držet krásně štíhlýho,na granclích tloustnul ze vzduchu, a to i na třetinový dávce. Strašnej mazec
Naši adopťáci
No, a to dostávala dávky jak čivava a měla furt hlad…
Hele operaci močových kamenů podstoupila moje první mopsle a v pohodě jsem jí pak udržela na barfu - močová a jaterní dieta. Nikdy se to nevrátilo, ani zánět.
efe:No, a to dostávala dávky jak čivava a měla furt hlad…
Hele operaci močových kamenů podstoupila moje první mopsle a v pohodě jsem jí pak udržela na barfu - močová a jaterní dieta. Nikdy se to nevrátilo, ani zánět.
Tam jde spíš o narkozu,kevinek přestává dýchat i při čištění zubů
Jo tak, tak to chápu, to je na kokos… Blbý je, že ty šutry vlastně způsobujou trvalej zánět ☹️ Což ho teda fakt lituju, po svých vlastních peripetiích s močákem, který trvaly skoro ¾ roku… bleeeee…
Tak on šutry naštěstí ještě nemá,ale ty by se právě vytvořily z těch krystalů,kvůli tomu má dietu. Kdyby byl jen jeden druh,dalo by se to ošéfovat domácí,ale takhle to prostě nesestavím. Ale jsem z toho teda nešťastná. Stačí jeho chronický dýchací problémy,co má. Naštěstí není alergik a žere všechno,ale ta váha je děs
Myslím, že pokud přejde na maso, zas nabere a bude to horší než předtím. Že na té vetdietě už skončíte.
Přeju, aby se Vám moje předpověď nevyplnila. Ale nemyslím si, že to je pravděpodobné.
Ale co to může, kurnik, způsobit? Člověk by řekl, že takhle nejspíš vybalancuje to, co do té misky dává. Jak to, že tělo reaguje na balastní krmi lépe, než na samotné maso?
Protože psi, kteří strádali, prý nadměrně ukládají. Organismus je nastaven na neustálý nedostatek, takže cokoliv dostane, uloží raději na pozdější hubené časy…
Žiš no jo! !! A z tý diety nemá co moc ukládat! Prčic, teda.
Klasika jojo efekt. Z tady těch metabolických srákor se špatně vystupuje. To chce komplet změnit menežment zvířete, ale to neuděláte, když chodíte do práce. OČR na psa na dva roky asi neprojde, že.
Fandím, držíl palce, ale…
Takhle je to i u lidí. Když chtějí začít hubnout, spočítají se potřebné kalorie, sestaví se jídelníček a tlouštík se diví, jak je toho jídla moc, že to takhle moc nikdy nejedl, a stejně hubne. Teď je otázka, jak spočítat potřebné kalorie psovi.
Nedávno jsem se nad podobnou otázkou zamyslela a zjistila, že na ČZU je nějaký obor na výživu psů, ale nejsem si jistá, jestli chci chvíli před důchodem studovat vš, jak správně krmit psa.
efe:Protože psi, kteří strádali, prý nadměrně ukládají. Organismus je nastaven na neustálý nedostatek, takže cokoliv dostane, uloží raději na pozdější hubené časy…
Já mám doma nějaký výjimky, Idor a Bess, oba přijeli jen kosti a kůže, oba jsou kastrovaný, žerou jak prokopnutý a nepřibíraj. Já jsem samozřejmě ráda, že aspoň nemám doma koule co už hůř chodí a nemusím vymýšlet jak je zhubnout.
Nechci to zakřiknout, ale podařilo se mi Barušku suprově zastabilizovat ve všech ohledech a mám z toho fakt velkou radost 🥰
Na alergii bere Apoquel, zároveň je stále na hypo granulích a konzervách - dostává asi poloviční dávku té doporučené, moc jí to chutná a i přes tu relativně nízkou dávku jsem u ní už tak 3 měsíce nezažila její “je mi blbě od žaludku” stav.
Zároveň jde pořád s váhou dolů, včera naváženo 11,2 kg 🥰🥰🥰
Což má určitě taky vliv na ty její kyčle - už je to pár týdnů, kdy jsem ji naposledy viděla vyloženě bolavou. Teď je schopná i večer vyskočit na gauč apod. Cvičíme každý den doma a zhruba jednou za 2-3 týdny chodíme na fyzio do vany a na laser.
Čuba je veselá a je fakt vidět, že se jí výrazně ulevilo jak od bolestí, tak od svědění.
Konec hlášení 🍀
..ten pohled…skály jím může lámat a ledovce budou tát…
Super zprávy, jak málo stačí člověku ke štěstí, že?
No práce je za tím hromada, ale hlavně, že to nese ovoce 👍
Když člověk najde dobrý fyzio pro ty naše chlupatce, tak to je taky super. Kluky objednávám preventivně 1-2×ročně, vidíte, připomínka, rovnou nás zas objednám. I autista Kejný si to tam umí užít. Vana je top už mají koupený i župan 🙈a pak ta masáž, od čumáku po špičku ocasu a z obou stran. Vždycky si přeji lehnout vedle🤣
No já jí taky závidím! Já v poslední době řešila fyzio pro psa, pro kobylu a na mě se dostalo až po 4 měsících a podle toho to taky vypadalo…
Jeden dnešní Netvor. Ano, téměř ve třech letech chodí stále, drsňák jeden, na špagátu a fotit se moc nedá… 🙂