Aktuálně: 2 364 inzerátů291 236 diskuzních příspěvků21 145 uživatelů

Agresivní vosy

Tom50
Tom50 11.09.2026, 01:08:35 xxx.xxx.139.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.09.2026, 17:33:54

Nemám rád, když někdo machruje. Nejsem slovíčkář, tedy přeštěkhovno, ale vy ve své bohorovnosti učíte děti nesmysly, nebo nepřesnosti.

Já učitel nejsem a doktor také ne. Ale uměl jsem si celkem rychle najít, že cekotrofie je proces tvorby cékotrofů ve slepém střevě králíka a patrně i jiných tvorů. Ovšem požírání těchto cékotrofů se nenazývá jak vy tvrdíte s doktorátem cekotrofie, nýbrž cekofagie.

Polopatě, co tvrdíte vy je tvorba výkalů tohoto typu, ovšem jejich požírání je cekofagie. To je podle mě slovíčkaření, pojem koprofagie je nadřazený obecný pojem pro požírání jakýchkoliv výkalů. Koprofágie (z řeckých slov copros „výkal“ a phagein „jíst“). Vy to jistě víte, ale třeba u anonyma nepředpokládám, že by věděl, že se v klasické řečtině ph vyslovuje  jako F a tudíž to slovo se čte jako fagejn - jíst a jasně to ve spojení se slovem výkal vyjadřuje děj = fagie. Tudíž váš tvar (asi obecný ve vědě) je ale vlastně nesprávný, protože s tou koncovkou vyjadřuje děj tvorby (výživy), ne samo požírání té výživy.

Tudíž jsem měl, i bez VŠ a doktorátu, pravdu já. Trapné, že? Ale klid, doučíte se to a dětem se asi omluvíte, viďte. Možná je to ale jinak, o čemž já beze škol nemůžu mít tušení.

Ale klid paní doktorko. AI po mojí výhradě uznává, že se to tak ve vědě obecně říká, ale že pravdu z přísně lingvistického hlediska mám já. Vidím to jako nesprávné používání slova ekologie k činnosti ochrany přírody, přičemž to slovo znamená něco úplně jiného! Ekologie je věda popisující vztahy organismů k neživé přírodě a organismů navzájem. O ochraně přírody tam není ani muk a přesto drtivě drtivá většina si myslí, že ekolog je ochranář přírody.

Co kdybychom se přestali předvádět? Na druhou stranu měřit pindíka se ženou je celkem zábavné, nemyslíte?

A celé je to jen slovíčkaření, ale jako tréning proti tomu nacistovi Alzheimerovi to funguje ne? U mě dokonale.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.