Voní kvetoucí mandloň po mandlích?
Celoroční teplákofka

my byli na mínus šesti.
Zítra mi přijde pletivo na Alcatraz, druhá půle už ztratila bednění, tak až se bude zapouštět nádrž na vodu a přivezou nám beton, budu sázet beton do zatracenýho bednění a tím pádem bude základ Alcatrazu hotov. Máme trámky, patky, budu šroubovat. Mám i dvě krásný venkovní bidýlka, mám moře štěpky. Uhnala jsem se o víkendu výrobou štěpky. Nemám kurnik ešče, tam je první řada cihel zatim.

To budou mít holky vymazlený 🙂 Já pořídila slepice, dala jim co kurník kartonovou krabici (v buňce) a kurnik vymýšlela za pochodu. Nakonec jsem skončila u dětského domku od nějakého samodomo, co mu vyrostly z toho děti 🙂 Za tři tisíce a naftu. Jenže já je můžu naštěstí pustit mezi koně, tak nemusím výběh řešit.
Předevčírem jsem vedla návštěvu k hříbatům, abych jim je ukázala, a v oné části výběhu byl ještě schovaný za trsy trávy snížek sem tam, a já ve své slepotě viděla peří, tak říkám “jéjej, něco mi zahrdlilo slepici” a chlap “kde, nic nevidím”, tak jsem teprve zaostřila a dím, že už mám opravdu dost…. Ale ano, s tím rizikem holt musím(e) žít (já i slépky).
Loni něco přikvačilo mi je vyvraždit až kolem dubna, května, tak až ta doba nastane, zase postavím alcatraz já (musela jsem ho zrušit, protože mi jím procházela pitomá hříbata, oplůtek s el. sítí prostě není dostatečná překážka…) a dámy budou muset být přes dopoledne zavřené ve voliéře.

To budou mít holky vymazlený
budu se snažit, aby se jim vynahradilo to, co měly doposud. Musím pořídit dvířka a ! Dumám nad vyhříváním kurníku v zimě. Se bojim, že jim tam prostě bude zima, že v tý hale byly zvyklý na jiný teploty. Asi?
“jéjej, něco mi zahrdlilo slepici”
😀 pardon. No ale já se takhle pletu furt.
Holky pak taky budou odpoledne puštěný a bude tam riziko, že se něco stane, ale prostě …. zas si něco užijou. Chci jen eliminovat dobu, kdy tam nebudeme dlouhodobě. Mám předjednaný, že budu holky pouštět pást na obecní - pruh za naší zahradou. Tak tam udělám oplůtek ze sítí a zasíťuju to i svrchu, aby byly trochu chráněný.
Máte v tom oplůtku életriku, jo? Kvůli škodný?

V hale jsou taky bez peří, doma ti zarostou a žádný vyhřívání pak nepotřebujou.
Já mám plastový plůtek a k tomu plastový sloupky, co jsou na elektrický dráty neb mají pěkný očka na přivázání plůtku a kovová zapichovátka do země.

Jojo, to vím, ale to je asi na menší prostor? máš odkaza? už si to nepamatuju.

életriku kvůli škodný i kvůli koním. No aby mi je slepice nesnědly, když se teď naučily na tu koninu…

Já takto:
různé druhy tyček na el. ohradníky, na tom navěšený plůtek z králičího pletiva a přes vrch síť
életrickou síť vidno na třetím obru

Mám to přehrazený k silnici, asi 10 m, tyčky podobný jako má Buggyra a plot takovýhle, mají různé výšky https://www.levne-pletivo.cz/celoplastove-pletivo-polynet/

Mám k tomu přivázaný ty tyčky a když je potřeba, jde to rychle i s těma tyčkama smotat.

Supr dámy, díky. Já budu mít z jedné strany náš plot a druhou budu muset vymezit a přes to hodím taky síť, jako má Buggyra - fajn bude, že se tam nebude muset kosit.
Jen Buggyro - na té poslední fotos je nějaká slepice Kájínek, bere Vám kramle 😀

Ono to není dobře vidět, ale na obru č. 4 mám také tohle plastové pletivo, jako má assil 🙂 Je fajnové v tom, že je lehké a daleko lépe se smotává, na druhou stranu po pár letech na sluníčku má tendenci praskat, třeba když ho přišlápnu tyčkou k zemi (nechci podlejzače). Kovové pletivo je vopruz na přenášení a manipulaci, na druhou stranu některé kusy mám už deset let a kromě oprýskaného laku není problém.
Na poslední fotos to bude nějaká chvíle, kdy jsem je začala pomalu pouštět z oplůtku, aby si zvykaly být navolno (každou generaci nakoupených halovek musím navyknout), pouštím je tak vždycky těsně před západem slunce, aby se mi moc nerozutekly a držely se u kurníku 🙂 Taky je vidět, jak je sluníčko nízko.

Jo, to je pravda, to plastový mi vydrží tak 5 let, pak to chce nový, ale zas to nestojí tolik. Asi co člověk spíš ocení, jestli trvanlivost a nebo tu snadnou manipulaci.

Musím někde nakoupit větší desítky metrů nějakého pletiva, střihnout to na půlku, a posadit ho pod ohrady na straně, kde mi slepice pravidelně chodí, kam nechci… Třeba se odkaz na plasťáka bude ještě hodit 🙂 Teď to tam mám zabedněné různým haraburdím a je to nepěkné a špatně udržovatelné a ještě se v tom drží slepýši (!).

Ja mam desiatky metrov pletiva.
Nenavidim pracu s nim, mate nejaky lifehack, ako s tym hnusnym bazmekom manipulovat?

To byl jen takový náhodný odkaz, prodává to kdekdo, možná se to sežene i levněji.

Tak desítky metrů už musí být velký a těžký balík, to se as těžko radí co s tím.

Normální balíky jsou po 50 metrech a těžké je to jako kůň. Ideální je mít dva lidi 😄 Když nemáte, tak holt rozvalit na zem a zvedat postupně. Jsem těch ohrad natahovala…. Naštěstí to pletivo nemusím mít vypnuté 😀 Stačí ho navěsit na sloupky, nějak. Mluvím jak o tom králičím pro slépky, tak o tom lesáckém, co nám ohraničuje výběhy.

Ok, tak ja to musim mat v rovine a vypnute a tak vobec, lebo OCD, len ani nie je problem vo vahe, ale ze sa mi to odvija a ja z toho zurim 😠

Jo, to je opravdu úžasné, když to někde nezajistím nebo mi to vyklouzne a celé to klubo se sroluje zpátky a ještě cestou nabere nějaké listí a větve 😂
Docela si gratuluju, že nemám ani náznak OCD a spousta věcí je mi tak nějak “volná”, chlap takové náznaky má, a je s ním někdy k nevydržení - a naopak on trpí, když já něco buduju, protože… no, provizorní věci mi vydrží deset let, když se to může přivázat provázkem, proč bych to šroubovala, když se to může přidrátovat, proč bych tam dávala panty, no…. 🤭