V sobotu 17.5. od 10.00 se v areálu zámku Ctěnice (kousek od Prahy, Vinoře) poprvé koná největší odborná zahradnická akce v zemi.
Žádné pánve a nesmysly, pouze top čeští zahradníci. Anglické růže přímo z Anglie přiveze Arbo Všeruby, spolehlivé hortenzie dodá hezoun Tomáš Schuch, voňavé levandule a ještě voňavější citronové muškáty dovalí z Petynky Jakub a Zdena Krulichovi, dendrologické rarity a magnolie má Olda Zahradníček, rodina Vejtasova přiveze ´Českou píseň´ - raritní odrůdu zahradní kopretiny, české kytky (žádná Keňa ani Bolívie) dodá Jana Pospíšková s kamarádkou Terezou, Beranovi a Martin Lemon nabídnou vlastnoručně roubované dřevité pivůně a mnoho dalších a dalšího rostení a kvetení.
Dámy šaty a klobouky, pánové vestičky a vycházkové hole. Těšíme se 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.05.2025, 15:28:00
ibáč nekonzumuji, jestli je tím myšlena nějaká masť, tak tu neznám, mám kdyžtak nějaký den krém na bolavé klouby, záda, tak bych to mázla tím. Ale ono se to opravdu neprojevilo. O den později mi na druhou nohu šlápl kůň, tak ta je už cítit.
ibáč nekonzumuji, jestli je tím myšlena nějaká masť, tak tu neznám, mám kdyžtak nějaký den krém na bolavé klouby, záda, tak bych to mázla tím. Ale ono se to opravdu neprojevilo. O den později mi na druhou nohu šlápl kůň, tak ta je už cítit.
jestli je tím myšlena nějaká masť,
Ano, je to mast. Znají koňáci, veti velkých zvířat a milovníci bojových sportů.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 14.05.2025, 10:22:47
..tak hlavně, že přežilo to ostatní..okurka asi nebyla v pořádku,jinak by musela také vydržet..dcera už má v polykarbonátovém “skleníku”okurky hadovky, velké, jako nakládačky..už se těším, až dostanu 😀…já mám ve skleníku sadbu rajčat, už velké saláty, ředkvičky už jsou sklizené, teď sbíráme s vnučkou jahody.. mám tam deset keříků, zakoupených v březnu v Lysé.. tuším,že Karmen😀…krásně plodí..venku je pořád zima🫤…
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 14.05.2025, 10:22:47
Taky nám chcíply okurky. Teda skoro, ale stejnak jsme nakoupili nové… nějaký větříček před 14 dny shodil foliovník a pár dní byly bez krytu, než se pořídila a natáhla nová plachta. Ačokča to vzdala hned, okurky se ještě nějaké třepou, ale hádám se nezvetí…
A my letadla nemáme žádný skleník 😀 (foliovník má chlap u rodičů)
I jsem uvažovala, že svůj rajčecí zvýšený záhon zakryju folií, protože to fakt v tom foliovníku bylo super, ten přechod těch teplot, ale teď už bude po zmrzlejch, tak půjde všechno ven, igelit neigelit 🙂
Mně zmrzly rajčata pod igelitem i brambory, no dneska jsem koupila nový rajčata, tak snad z toho něco bude a brambory se uvidí na podzim. Ve skledníku vše naštěstí OK.
Kuřátka už běhaj docela daleko, ale jsou pořád malý a zas má být kosa, tak doufám, že to daj.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2025, 14:14:55
Já jsem si právě prosíravě koupila to pyžamko na br.věž a záhony. Večer ladně nahodím /poperu se při tom s Mousesm, kterej mi to roztahává 😀 / brvěž ovážu, záhony založím prknama a odpolko pak, protože ráno odjíždíme v momentě, kdy je právě ta největší zima - dneska jsme prvně neškrabali okna- odpolko pak vyslíknu z pyžamka, který přes den neva, páč je lehký a bílý. A zatím dobrý. Rajčata a papriky venčím v přepravce každej den. Ale už mě to nebaví teda. Zas mám už 4!! rajčata. Zelený.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.05.2025, 14:10:07
Taky nemám nic. Zvýšených mám nicméně mnógo.
Měla jsem je do min. týdne od zimy zakryté slámou, kterou ty cibuloviny prorůstaly. Min. týden jsem slámu odstranila a do meziřádků nasypala mrkve a ředkvičky. Takže mám i zaseto.
Včera jsem vyplela předposlední zvýšený s cibulí, tam v meziřádcích není nic, tak ještě musím vymyslet, co s tím. Návrhy?
A pak mě ještě čeká osadit poslední vůbec nepovšimnutý zvýšený, tam bývaly dříve tykve, ale asi jim to tam moc nejde, takže přemýšlím, co vůbec tam šoupnout. Nejprve budu muset doplnit zeminu. Možná tam zkusím rajské, asi jich budu mít dost…
Někam bych ráda šoupla ačokču, ale nesmí na ni koně a srnky. Tak bude muset asi počkat, až bude oplocený hnůj.