Buggyra:V zasažené hale, na jejíž střeše byly umístěny solární panely, se nenacházela žádná zvířata.
Tak zaplaťpánbůh.
…tak aspoň tak…hlavně,že neuhořela žádná zvířata a nikdo se nezranil 🙏🙏🙏….
JardaPecival, Bodlinka, Tap - trestala bych šmejdy šmejdský!!! Hnus, tohle. Lidi jsou fakt xindl.
O Kosičkách jsem slyšela včera, že naštěstí to nebylo o zvířatech. brrr.
Rozhledna v Krásně, je podle mě nejkrásnější rozhledna světa. A taky jediná, ne takhle jedna z mála, kde jsem dokázala vystoupat až nahoru. paradoxně přes to, že schody vedou venku. Je to úžasný místo. Ale nikomu to neřikejte, budou tam pak davy. My tam byli s ohaři asi před šesti lety, nebo tak nějak.
U nás dneska zase mrzlo, škrábali jsme, byla místy zrmzlá tráva. Jsem ráda, že jsem rajčatům a paprikám dala zas zaracha. Ale už od nedělního rána by to mělo být normální ty teploty. Bude osm stupňů, to už půjdou ven natrvalo, páč mám asi šest rajčat už. a přivazuju to ke stále větším klacíkům. Okurky už taky můžou ven?
Po krátké přeháňce vyšlo slunce a na zahradu nám přiletěl poklad.
poklad
to teda. Já teď viděla poprvé v životě jeho vzácnějšího bráchu, ovocnýho. V zahradnictví. Nádhera je pozorovat. telefon bohužel v autě.Fenyklového jsme měli na chalupě. Teď jsem vysadila fenykl, třebas přiletí zas.
Buggyra:V zasažené hale, na jejíž střeše byly umístěny solární panely, se nenacházela žádná zvířata.
Tak zaplaťpánbůh.
…tak aspoň tak…hlavně,že neuhořela žádná zvířata a nikdo se nezranil 🙏🙏🙏….
Taky ráno jdu k autu a říkám si “že bychom to včera tak zadejchali (jeli jsme do Berouna na psychinu a zpátky), že je auto zevnitř zarosené, a takhle komplet, i s bočními okny?!” No né, bylo zamrzlé! A to včera odpoledne bylo teplíčko. Fakt, počasí se zbláznilo.
jojo, překvápko, i když já jak koukám na Ventusky, tak jsem tušila. U nás jeden stupeň. A vím, že jak jsou tři, tak škrabeme. Středočeský kraj, který si hraje na podhůří 🙂
U nás včera poměrně ziminka, jak lilo. Takže zelenina dostla prostě zaracha. Muškáti zvostali venku, ale to jsem ráno nestihla kouknout, jestli to ustály ☹️ zvlášť ty u včelína na zemi.
Já s těma maceškama nemůžu udělat nic, když sejdou, tak sejdou, jsou některé i v zemi, tak mají smolíkoff.
Macešky by měly v poho vydržet - mě kvetou celou zimu
Macešky zvládají zimu úplně v klidu, muškáty to taky přežijí, mám venku i oleandr a podle našeho zahradníka starší kusy zvládnou i -5. U nás teda bylo ráno cca 10 st. ale v noci pršelo takže se nekonalo žádné vyjasnění. Mám na verandě úplnou džungli páč všechny květinky citlivé na mráz opatruju pořád ještě doma, ale oni chtějí růst a kvést, takže třeba lantany už hezky kvetou, gardenie taky vypadá, že by chtěla už ven. No budou muset holky ještě chvíli počkat.
Já myslím, pokud to nezmění /třeba původně tyhle páteční noční a ranní teploty měly být až v neděli, posunulo se to, což se mi hodí, že to zasadím hned ráno, aby si to zvykalo přes den/, tak to už je poslední vlna, co jsem koukala, tak do 5.6. ty teploty normální už, tak snad už nic pak hrozit nebude. Jestli ta předpověď zůstane jak je, tak v neděli to jde do světa. Jen u těch okurek váhám.
Mraz???
TFUJ! ☹️
Mno, este ze som n3vysadila hokaido a cukety, paradajky ani nemam kupene este.
Zajtra mam volno, snad to stihnem, ma prsat, ale to nevadi. Snad stihnem aj planinu.
Mě letos vůbec nejdou okurky. Mizerná klicivost. Už jsem teď dávám po 3. Semínka jsou koupena letos. Takž osivo staré není. Ale z plus mínus 150 různých semen. Mám 12 sazenic. Vysevat rovnou ven se asi taky nevyplatí. V noci je pořád zima.
..já okurky nakládačky vyséváme rovnou ven má široký záhon… udělám rýhu podél v prostředku záhonu, může se vysypat kompostem…do té brázdy naseju semínka okurek..seju je,jako mrkev😄..ale řídce..nebo můžete po deseti cm po dvou.. zahrnu zeminou,zaleju a přikryju bílou netkanou textilií, třeba zpočátku dvojmo .seminka jsou v teple a vlhku…úroda bývá vysoká..loni jsem zavařila 55 sklenic okurek😀..
Děkuji.Nakladačky jsou venku dle vaš rady Aničko. Tak uvidím. 👍👍👍
Ecitejok:Děkuji.Nakladačky jsou venku dle vaš rady Aničko. Tak uvidím. 👍👍👍
..tak to mě moc těší 🤗👍👍👍
Jen tak, pro potěšení oka 😉
Jen tak, pro potěšení oka 😉
. . . Se mi to vložilo dvakrát 🤪
Počasí akorát tak na kokcidiozu, jak by řekl klasik.
Zodpovědný chovatel i veterinář oba mají Sulfacox T ihned skladem.
Pochybné očkování Livacoxem nezaručuje, že předejdete úhynům.
Vloni řádil v Německu specifický kmen, na který nezabírala ani vakcinace,
ani následná nasazená léčba.
Některé renomované chovy (nejlepší v Evropě, tj. v daném plemeni i na světě)
přišly až o 90% kuřat. Máme z první ruky.
Je to boj. Někdy si člověk říká, jak by to bylo krásné, objednat si 15 hybridek
z Červeného Hrádku, vyhodit všechny ty lampy, desky, líhně, odchovny a kájedničky,
odebrat se na nejbližší sofa, zaujmout pozici a každou hodinu se překulit na druhý bok.
Počasí akorát tak na kokcidiozu a gaučík, jak by řekl klasik…
Chov je boj. Hezky se vám to vložilo, Dadu.
Buďme rádi za naši havěť
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-svalnaty-klokan-se-v-australii-pokusil-utopit-muze-40522559