Kone povazuji za svuj zivotni konicek. Uz vic jak 20 let se k nim porad vracim a uzivam si, ze k dusevni rovnovaze mi staci 1 hodina v sedle tydne… Ale neobetovala jsem nic a jsem za to vdecna. Kdyby mi rodice kdysi kone koupili nebo kdybych snad byla vetsi talent a jezdila lepe, mozna bych ted byla bezdetna zenska s x konmi na zahrade (a ze jich par znam). Takhle mam vzdelani, karieru, rodinu, radu dalsich zajmu a pohodu. Coz samozrejme jde i s vlastnim konem, ale o dost obtizneji.
Zakládám téma pro všechny ty, kterým se koňařina vryla pod kůží takovým stylem, že po letech zjistili že vlastně tomuto “koníčku” obětovali doslova vše co měli. Vlastně tak to bylo i u mě, začalo to veškerým volným časem, později mi to spolklo velkou části rodinných financí i zahradu na úkor zeleniny a vlastně to ovlivnilo i bydlení, kdy jsem přešla z města na vesnici. Všechno to byla trochu souhra náhod, začínalo to nevině a dnes mám 7 koní a nejsem si jistá jestli je to končené číslo. A co vy jste všechno obětovali koním a řekli jste si někdy dost, víc už ne!