Svého času jsem si dělávala salát z čerstvých kopřiv.
Tjo, to je masochismus. Bych se bála, že mi vopuchne jazyk, udusim se, zemřu a budu zemřelá. Teda vlastně pak zamřelá.
Svého času jsem si dělávala salát z čerstvých kopřiv.
Tjo, to je masochismus. Bych se bála, že mi vopuchne jazyk, udusim se, zemřu a budu zemřelá. Teda vlastně pak zamřelá.
jj, ale v salátu je stejně rozkoušete…
To ano, ale pálení je způsobeno kombinací podráždění trichomem a kyselinou mravenčí v trichomu obsaženou. Po ovadnutí trichom nepodráždí a dráždění kys. mravenčí je tedy výrazně oslabeno, přidám-li k tomu váhu rozmělněné píce a slin, neměla by být v ústech/tlamě/zobáku vlastně vůbec znát, ne?
Teoreticky. Ale v ústech nemáte kůži jako na rukou nebo pažích, v ústech je podstatně slabší sliznice, kterou jednoduché látky jako mravenčan pronikají snadno. A když koušete, chca nechca se chemie v puse rozlije (to se rýmuje, že až do zpěvu mi je…).
To sice ano, ale jak píšu přechroupaná píce a šťáva z ní a moje sliny tu trošku kyselinky, obsažené v trichomech zneutralizovat. A o kůži jsem nic nepsal, pokud vím 😉
list:Já si vždycky myslel, že ten princip je taký, že po ovadnutí ztratí trichomy na křehkosti a pak právě nepraskají 🤔
Já je právě zavadnout nenechala.
Poučení pro příště 😉
Ako to chuti, ten salat?
list:Poučení pro příště 😉
Jaké poučení? Dělala jsem to pořád stejně.
Horsana:Ako to chuti, ten salat?
No, ono tu chuť moc necítíte, když máte v puse jak pro Prokainu.😉 Ale když si do něj přidáte třeba nějaký výraznější sýr, je to lepší.
kometa:Jaké poučení? Dělala jsem to pořád stejně.
Takže kopřivami proti bolesti zubů? 😲😄
No jo, to je dobrý! 🙂
Zrzavci, prostě na drobno nakrájená kopřiva a jen se po ní zapráší…. Už jako kluk jsem dával slepicím, ale i králíkům. Teď dávám pravidelně holubům.
prostě na drobno nakrájená kopřiva
dík za fotodokumentaci, jako už si zvykám, ale pořád mně to přijde překvapující, že jen tak syrovou. Jasně, nařežu,pokrájím… , ale i tak jsem si říkala, že to nepřekrájí, nepřeseká šécky ty šmejdy pálivý, co tam jsou a že na jazyku to bude dělat rotyku. Evidentně teda ne. To sou mi věci! Stejně to s těma sušenejma pro koně…. No evidentně zkrátka nevadí, a je to dobře, protože všechno je lepší čerstvé - syrové. (a stejnak bych já neměla odvahu to zkoušet, jako kometa do salátu 😀 , jsem srab)
No tak mám radost, že mám další vzdělání v oblasti slepičího oběda. Nebo spíš asi svačiny 😀
Taky sem tam dám čerstvou kopřivu do salátu, ale protože mě nenapadlo to riskovat, dala jsem si ji tam vypranou, pomnutou, tj. trichomy polámané a vymáčené 🙂
Si představím ten voteklej jazyk a dusící se , chroptící já a přejde mě chuť 😀 😀
Tak, po požahání kopřivami mi zpravidla nic nenateče, tak ani ten jazyk by nemusel. Když jsem zobala mravence, byli také příjemně kyselí a nic mi nenapuchlo 🙂
Když jsem zobala mravence, byli také příjemně kyselí a nic mi nenapuchlo 🙂
😀 😀 vidím, že mám mezery.
No já jsem vždycky jak panna před rozkvětem. Taky mám pupeny.
Jojo, pupeny jsou, ale ne nateklo 🙂 Pupeny v puse nevím, jestli by mi vadily 🙂
No pupen myslím, jako, že ty nalitý puchýře. A to nechcu.